سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سيد حسن نصرالله:

صهيونيستها سردرگم و در پی آتش بس هستند

دبیرکل حزب الله لبنان با بیان اینکه رژیم صهیونیستی امروز در حال سردرگمی و اضطراب به سر می برد تاکید کرد: صهیونیست ها به دنبال آتش بس هستند و در این باره به برخی از کشورهای عربی متوسل شده اند.

به گزارش سرويس بين‌الملل باشگاه خبرنگاران  به نقل از المنار، سید حسن نصرالله در سخنانی درباره تجاوزگری رژیم صهیونیستی به نوار غزه گفت: چند روز پس از حمله تجاوزکارانه اسرائیل به نوار غزه و مقاومت قهرمان، اکنون در برابر عرصه و صحنه هایی قرار داریم که اولین آن صحنه مقاومت است. مقاومت تا این ساعت تصویری عالی از صلابت، پایداری، استواری، روحیه، تدبیر، شجاعت، مدیریت و توانمندی در رویارویی ارائه داده است. همچنین، مقاومت به طور پیاپی غافلگیری‌هایی درباره عملکرد خود در این مرحله ارائه داده است.

در صحنه دیگر، مردمی قرار دارند که مقاومت را در آغوش گرفته‌اند. مردم غزه به مقاومت اطمینان دارند و به آن افتخار و در کنار آن فداکاری می کنند که این مهم‌ترین عناصر قدرت به شمار می رود.
تا این لحظه، ساکنان غزه با برخورداری از عناصر قدرت موضع خود را بر دشمن، دوست و همه جهان تحمیل کرده‌اند. اگر مقاومت فلسطین در غزه ضعیف یا دارای اراده و توانایی ضعیفی باشد و یا از سوی اهالی و مردم خود رها شده و ضعیف شده بود، با وجود آنچه روز اول درگیری شاهد بودیم، برای اعلام هرگونه آتش‌بسی آماده بود. در صورتی که مقاومت ضعیف بود بسیاری در جهان به آمریکایی ها و اسرائیلی ها برای محقق کردن اهداف خصمانه خود کمک می کردندو فشارهای زیادی بر غزه، ساکنان و مقاومت آن اعمال می کردند تا شروط دشمن را بپذیرد.

اما عامل اساسی این است که غزه پایداری، مقاومت و مبارزه کرد و همچنان در برابر همگان در این مسیر قرار دارد و همه را در تنگنا قرار داده است و همه را مسئول می داند.

وی گفت: در طرف دیگر اسرائیل قرار دارد که در اولین ساعت ها در حال کسب دستاوردهایی بود و اهدافی را مطرح کرد و در سطح امنیتی، سیاسی، نظامی حمله را آغاز کرد؛ اما اکنون فقط چند روز پس از رویارویی در چه وضعیتی قرار دارد؟ واضح است که اسرائیل غافلگیر شده است.

اسرائیلی ها درباره غافلگیری سخن می گویند. اسرائیلی ها زمانی که تصور کردند در ضربات اولیه توانستند توانمندی موشکی مقاومت ، به ویژه موشک هایی با برد هفتاد کیلومتر یا بیشتر، را نابود کنند دچار اشتباه و توهم شدند.

مقاومت تاکنون توانمندی این را دارد که تل آویو و برخی از مناطق شهر قدس و مناطق دیگر را هدف قرار دهد که این نیز طبیعی است اسرائیل را غافلگیر کند. این مسئله کاملاً مانند جنگ سی و سه روزه است. پس از روز اول، اسرائیل اعلام کرد که مردم در فاصله چهل کیلومتری نوار غزه به پناهگاه ها بروند، اما اوضاع در فاصله بیشتر از چهل کیلومتر را طبیعی دانست زیرا تصور می کرد که موشک هایی با برد هفتاد کیلومتر متعلق به مقاومت را نابود کرده است، اما غافلگیر شد.

اکنون اسرائیلی ها در شعاع هفتاد کیلومتر از غزه و در تل آویو، قدس و حومه و شهر دیمونا در حال اتخاذ تدابیر هستندکه ابتدا در محاسبات آنها نبود. امکان دارد که غافلگیری های دیگری در آینده باشد که مقاومت فلسطین در نوار غزه در این رویارویی اعلام کند.

اسرائیل، تصور می کرد که چند روز پس از درگیری اهداف مشخص خود را نابود کند، اما تاکنون هواپیماهای آن صدها حمله بر اهدافی در نوار غزه انجام داده اند. اسرائیل انتظار داشت که داد و فریاد مقاومت فلسطین در نوار غزه و ساکنان آن بلند شود و در نتیجه اعلام کنند که به هر قیمتی که حاضر به آتش بس هستند و از کشورهای عربی بخواهند که با اسرائیل صحبت و درباره آتش بس میانجیگری کنند. از این رو، طی چند روز اخیر، شاهد سخنان متکبرانه اسرائیلی ها بودیم که می گفتند تا زمانی که داد و فریاد گروه های مقاومت بلند نشود و آنها متوسل (دیگران نشوند) آتش بس اعلام نخواهند کرد. اما آنچه اکنون روی می دهد کاملاً برعکس است.

مقاومت اقدام و غافلگیر می کند.در مذاکرات قاهره مقاومت بود که شرط گذاشت و آتش بس را به هر بهایی نپذیرفت و بلکه شروطی مطرح کرد. از شروطی که مقاومت اکنون مطرح می کند لغو محاصره کامل و به هر شکل نوار غزه است. مقاومت درباره تعهدات و تضمین های بین المللی و منطقه ای سخن می گوید که بر اساس آن رژیم صهیونیستی بار دیگر اقدامات تروریستی و تجاوزگری انجام ندهد.

بنابراین، مقاومت فلسطین امروز در شرایطی نیست که به دنبال اعلام آتش بس به هر وسیله ای باشد زیرا ممکن است به نفع منافع آن و حمایت از نوار غزه و سران مقاومت و مردم غزه نباشد و این خواسته ها خواسته های به حق مقاومت فلسطین است. بنابراین، اسرائیل امروز که تصور می کرد داد و فریاد مقاومت بلند و تسلیم خواهد شد، واقعیت کاملاً متفاوت است.

مسئله سوم، سردرگمی اسرائیل درباره اینکه چه اقدامی باید انجام دهد است. اسرائیل سردرگم است که عملیات زمینی را آغاز کند یا خیر . برخی از مسئولان اسرائیلی سخنان ضد و نقیضی درباره عقب نشینی یا حمله سخن می گویند که نشان دهنده سردرگمی آنهاست. سخنانی درباره تغییر اوضاع و دگرگون شدن اوضاع سخن می گویند. سخنانی درباره پیامدهای عملیات نظامی علیه غزه مانند پیامدهای مالی و اقتصادی سخن می گویند.

بنابراین، وضع موجود در اسرائیل واضح است. سخنان اسرائیلی ها درباره عملیات زمینی و فراخواندن سربازان ذخیره بیشتر شبیه به تهدید و جنگ روانی و اعمال فشار است. همه اطلاعات موجود نشان می دهد که اسرائیلی ها از برخی از کشورها خواسته اند که در نزد رهبران مقاومت در غزه برای اعلام آتش بس میانجیگری کنند، اما اسرائیل نمی خواهد هیچ تعهدی بدهد که به شروطی پایبند باشد و این چیزی است که مقاومت تاکنون نمی پذیرد.

بنابراین، با وجود اینکه عملیات در روزهای اول قرار دارد، وضع اسرائیل مضطرب و سردرگم است. من تاکید می کنم که حتی در رویارویی عملیات زمینی مقاومت -الحمد لله- دارای توانمندی، اراده، برنامه ریزی، طرح ها و امکاناتی است که پس از جنگ دو هزار و شش در اختیار دارد و ضعف های خود را برطرف کرده است. در صورت حمله زمینی به نوار غزه، مقاومت در غزه در برابر تجربه عظیم و بزرگ رویارویی خواهد بود و معتقدم که اسرائیلی ها اگر تصمیم به عملیات زمینی علیه غزه بگیرند، مرتکب حماقت و اشتباه بسیار بزرگی شده اند.

امروز مقاومت دارای افق و چشم اندازی برای پیروزی است. شاید برخی ها بگویند که برای پیروزی زود است، اما زود نیست. این سخن مستند بر واقعیت های موجود و عناصر قدرت واقعی است.
برچسب ها: نصرالله ، اسرائیل ، غزه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.