سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مازندران /

کنترل بیماری دیابت مساوی با اصلاح شیوه زندگی

اصلاح شیوه زندگی در کنترل بیماری دیابت موثر است.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران با اشاره به اینکه در حال حاضر درمانی برای بیماری دیابت وجود ندارد، گفت: با اصلاح شیوه زندگی از جمله رعایت رژیم های غذایی ، ورزش و تحرک ، مصرف داروهای خوراکی و تزریق انسولین می توان این بیماری را کنترل کرد.

زکی زاده پرنوشی – پرادراری (به ویژه در شب) – پرخوری – تاخیر در بهبود زخم ها – احساس سوزش و گزگز انگشتان دست و پا، احساس خستگی و بی حوصلگی رااز علایم بیماری دیابت بیان کرد

وی بابیان اینکه دیابت بیماریی است مادام العمر و درمان قطعی ندارد افزود: در این بیماری قندخون بیش از حد طبیعی در بدن افزایش می یابد ولی با رعایت توصیه های بهداشتی و مصرف منظم داروها قابل کنترل است .

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اختلال در تولید و عملکرد انسولین را علت این بیماری دانست وگفت: تشخیص دیابت فقط با انجام آزمایش خون در آزمایشگاه امکان پذیر است.

زکی زاده افزود: بر اینکه تمام زنان و مردان بالای ۳۰ سال که دارای مشخصاتی از قبیل اضافه وزن و عدم تحرک کافی- سابقه وجود دیابت در افراد خانواده - افزایش فشارخون و چربی خون هستند، در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارند.

به گفته وی: زنانی که سابقه دیابت در بارداریهای قبلی و یا سابقه دو بار یا بیشتر سقط خودبخودی ( بدون علت مشخص ) و یا مرده زایی و یا سابقه بدنیا آوردن نوزاد با وزن بیش از ۴ کیلوگرم دارند نیز در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: در صورتی که عوارض ایجاد شده باشد کنترل قند خون از ناتوانی های ناشی از آن مانند کوری ، قطع عضو ، نارسی های کلیوی و سکته های قلبی و مغزی جلوگیری می کند.

زکی زاده با بیان اینکه عوارض بیماری دیابت به دو دسته تقسیم می شودافزود: عوارض زودرس شامل افزایش قندخون و کاهش قندخون - عوارض دیررس شامل نابینایی و کوری ، دیالیز یا پیوند کلیه ، سکته های قلبی و مغزی ، قطع عضو و در نهایت مرگ خواهد بود .

وی پرخوری و یا مصرف ناکافی داروهای پایین آورنده قندخون را عامل افزایش قند خون دانست و گفت: مصرف زیاد انسولین و قرص های ضد دیابت و یا کم خوردن و یا حذف یک وعده غذایی و فعالیت زیاد نیز باعث افت قند خون می شود.

این کارشناس، احساس ضعف و گرسنگی ، رنگ پریدگی ، عرق سرد ، طپش قلب ، سرگیجه ، گیجی ، خواب آلودگی و در نهایت بیهوشی را از علایم کاهش قند خون عنوان و تصریح کرد: با انجام فعالیت بدنی منظم و روزانه- غذاو استراحت کافی- دوری از استعمال دخانیات – مصرف انواع سبزی ها و میوه ها- کنترل میزان قندخون و نیز مصرف لبنیات کم چرب می توان از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد ./ب

برچسب ها: کنترل ، زندگی ، دیابت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.