سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پاييز و زمستان بيشتر مواد غذايي حاوي ويتامين D مصرف كنيد

در فصل زمستان كه كمتر از خانه خارج مي شويد و كمتر در معرض نور آفتاب قرار مي گيريد، بايد مصرف مواد غذايي حاوي ويتامين D را افزايش دهيد.

به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ دكتر زهرا عبداللهي ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت:‌ ويتامين د سبب جذب كلسيم از روده و بازجذب مجدد آن توسط كليه ها مي شود و در افراد سالم اين ويتامين چندين ماه در كبد ذخيره مي شود.

وي افزود: نقش ويتامين د در حفظ استحكام استخوان ها به واسطه بهبود جذب كلسيم از مواد غذايي و كاهش شكستگي در سنين پيري و به خصوص در دوران يائسگي به اثبات رسيده است.

سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تصريح كرد: زرده تخم مرغ، ماهي هاي روغن دار، ماهي هاي آب شور، جگر و غلات، حاوي مقادير خوبي از ويتامين د هستند.

وي يادآور شد: كمبود ويتامين د منجر به بروز بيماري هاي گوناگون مي شود و در نوزادان و كودكان، كمبود ويتامين د منجر به بروز بيماري راشيتيسم مي شود.

دكتر عبداللهي خاطرنشان كرد:‌ كمبود ويتامين د در بزرگسالي كه براي مدت طولاني، بروز دردهاي استخواني و پوكي استخوان وجود دارد و همچنين كمبود ويتامين د خطر بروز بيماري سل را افزايش مي دهد./ح
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.