سنندج/
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از سنندج،
دکتراسدالله رجب گفت:«نوع تغذیه افراد مبتلا به دیابت 2 بستگی به سن افراد مبتلا دارد و بر
اساس فعالیت های جسمی، وزن، سن و نیازهای تغذیه ای افراد مبتلا به دیابت نوع 2
متفاوت است و اگر افراد به این مسائل توجه کنند مشکلی با میزان کالری مصرفی نخواهند
داشت.»
وی افزود:«در روزهای تعطیل در همه
خانواده ها هم تغذیه افراد بیشتر است و هم کاهش فعالیت جسمی دارند و این منجر به
افزایش قند خون این افراد می شود و افراد عادی در حدود 60 درصد از کالری مورد نیاز
خود را بایستی از طریق کربوهیدرات ها تامین کنند و استفاده از قندهای ساده چه برای
افراد عادی و چه افراد مبتلا به دیابت توصیه نمی شود، مصرف چربی ها در حدود 30
درصد و 10 تا 15 درصد هم بایستی از مواد پروتیینی استفاده شود و اگر افراد مبتلا
به دیابت نوع 2 تنها به دیابت مبتلا باشند و بیماری دیگری نداشته باشند وزنشان در
حد ایده آل بوده و قندشان کنترل شده باشد می توانند تغذیه ای همانند افراد عادی
داشته باشند.
افراد مبتلا بایستی تعداد وعده های غذایی خود
را افزایش داده و از حجم وعده های غذایی خود بکاهند و افرادی که علاوه بر دیابت به
بیماری های دیگری نظیر چربی خون مبتلا هستند بایستی از چربی کمتری در برنامه غذایی
خود استفاده کنند.»
رئیس انجمن دیابت تاکید کرد:«توصیه ما به افراد
دیابتی شرکت در کلاس های آموزش دیابت است تا بدانند کالری مصرفی روزانه اشان چقدر
باید باشد و از چه موادی بایستی استفاده کنند و نقش جایگزینی کربوهیدرات ها را
فهمیده و می توانند تنوع غذایی داشته باشند.
ما در برنامه غذایی افراد دیابتی از کم خوردن و
یا نخوردن صحبت نمی کنیم بلکه توصیه می کنیم افراد مبتلا به اندازه نیاز غذا
بخورند و برای افراد دیابتی که قند کنترل شده ای دارند محدودیت غذایی داریم اما
ممنوعیت غذایی نداریم.»
دکتر رجب خاطرنشان کرد:«قند طبیعی افراد عادی
در ناشتا زیر 100 بوده و 2 ساعت بعد از غذا بایستی تا 140 باشد و قند خون افراد
مبتلا به دیابت به هنگام ناشتا 90 تا 130 باشد و 2 ساعت بعد از غذا خوردن تا 180
باشد اما اگر بیشتر از این حد باشد قند خون آنها کنترل شده نیست و این افراد
ممنوعیت غذایی دارند و نباید از شیرینی ها، خرما، عسل، کشمش، توت خشک هم استفاده
کنند.»/س