سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بندرعباس /

برداشت 140 هزار تن خرما از هرمزگان

با پایان فصل برداشت 150 هزار تن خرما از 35 هزار هکتار از نخلستانهای هرمزگان برداشت شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بندرعباس مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت : خرمای برداشت شده 7 درصد بیشتر از پارسال است .

بهاری علت افزایش را رعایت کردن نکات فنی برداشت و نحوه نگهداری و توسعه و نوسازی نخلستانها عنوان کرد .

وی افزود : 41 درصد خرمای برداشت شده درجه یک و تجاری است .

شاهانی– مضافتی– پیارم– خاصویی– کریته– خنیزی – هلیلی – کریته - برهی و مردا سنگ مهمترین ارقام خرمای تجاری هرمزگان است 

در کشور 80 رقم خرما تولید می شود که 52 رقم آن در هرمزگان است .

برداشت خرما از نیمه خرداد با خرمای آل مهتری میناب آغاز می شود و نیمه آبان با خرمای پیارم شهرستان حاجی آباد پایان یافت .

پیارم خرمای صادراتی هرمزگان مرغوبترین خرمای جهان است .

هرمزگان رتبه سوم سطح زیر کشت و رتبه چهارم تولید خرما را در کشور دارد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت : بیش از 10 تن از خرمای برداشت شده به کشورهای آسیای میانه ، مالزی ، روسیه ، امارات عربی متحده و کشورهای اروپایی صادر شد .

سالانه یک میلیون تن خرما در کشور از 224 هزار هکتار نخلستان برداشت و صد و 4هزار تن آن صادر می شود.

ایران بعد از مصر دومین تولید کننده خرما و بعد از کشور تونس دومین صادر کننده این محصول در جهان است .

پور حیدری رئیس انجمن خرمای هرمزگان گفت : کیفیت بسته بندی خرمای تونس باعث شده که رتبه نخست صادرات این محصول را به خود اختصاص دهد .

بیشترین سرانه مصرف خرما با 40 کیلوگرم به عربستان اختصاص دارد.

سرانه مصرف در کشورمان 12 و در هرمزگان 14 کیلوگرم است .

خرما سرشار از آهن ، ویتامین های ب 1 و ب2 و مواد معدنی فسفات،پتاسیم ،کلسیم و منیزیم است ./س


برچسب ها: برداشت ، خرما ، هرمزگان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.