سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خوزستان/

من یار مهربانم ....

بیستم تا 26آبان هرسال برای تجدید و تحكیم پیوند دوباره بین كتاب ،این یار كهن و مهربان با مردم به عنوان هفته كتاب نام گذاری شده است .

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان ؛مردمی كه این روزها دردنیای پر رمز و راز زندگی و دنیای مجازی اینترنت ، ازمطالعه كتاب جا مانده اند یا بقول برخی از آنها وقت مطالعه ندارند.

علی سهرابی بیان داشت : با وجود اینترنت و دنیای مجازی كمتر كسی برای مطالعه وقت می گذارد.

وی گفت: من هم به عنوان یك فرد در جامعه كمترین وقت خود را برای خرید و یا مطالعه كتاب می گذارم و بیشتر خود را با كامپیوتر و اینترنت سرگرم می كنم .

این شهروند اهوازی افزود: شاید باید راه های دسترسی به كتاب و یا قیمت كتاب مناسبت تر شود تا مردم به خرید و مطالعه كتاب تشویق شوند و یا فرهنگ سازی بیشتری در این زمینه انجام شود تا مردم با میل و رغبت خود كتاب مطالعه كنند.

وی گفت: دلایل زیادی دست به دست هم داده تا مردم كمتر مطالعه كنند كه از آن جمله می توان به استفاده بیش از حد از اینترنت، گرانی كتاب ها، غنی نبودن كتابخانه ها از كتاب های با كیفیت و یا مطالعه زیاد مجلات به جای كتاب نام برد.

اظهارات علی ، نمونه ای از دهها گفته شهروندان اهوازی درخصوص عدم اقبال عمومی برای مطالعه كتاب است .

همانطور كه می دانیم فرهنگ، محوری‌ترین برگ هویت یك ملت محسوب می‌شود و یكی از راه‌های مهم توسعه فرهنگی اهمیت دادن به مساله كتاب و كتاب‌خوانی در جامعه است. در واقع از شاخص‌های مهم توسعه‌یافتگی سرانه مطالعه، میزان تولید و مصرف اطلاعات و كالاهای فرهنگی در جامعه است.

تجربه مشترك جهانی نشان می دهد كه رشد و توسعه تمدنها، ریشه در رشد فكری و فرهنگی هر جامعه دارد و بدون ارتقاء فرهنگ كتابخوانی در جوامع، نمی توان به رشد هیچ تمدنی دل خوش كرد. در حال حاضر با وجود گسترش رسانه های گوناگون جمعی تاكنون هیچ رسانه ای نتوانسته است نقشی را كه كتاب در رشد تمدنها داشته است، ایفا نماید.

كتاب، بهترین دوست انسان‌هاست و آنچه را كه باید ساعت‌ها و سال‌ها به فرزندان آموخت می‌توان در قالب كتابی چند صد صفحه‌ای به آنها منتقل كرد حتی خود والدین نیز در تربیت فرزندان می‌توانند با مراجعه به كتاب‌های روان‌شناسی و تربیتی هوشیارتر عمل كرده و به نتایج خوبی برسند.

در واقع سرمایه‌گذاری فرهنگی با مطالعه و كتابخوانی در فرزندان بهترین روش تربیتی عنوان می‌شود، اما فرزندان برای مطالعه نیاز به تشویق والدین دارند و این مساله از سوی دانشمندان علوم مطالعه نیز به اثبات رسیده است.

كارشناسان معتقدند اگر والدین در طول شبانه‌روز نیم ساعت برای مطالعه وقت بگذارند، فرهنگ كتابخوانی و مطالعه در فرزندانشان چندین برابر می‌شود.

عادت به مطالعه، غیبت و صحبت‌های بیهوده را كم می‌كند، صمیمیت را درمیان اعضای خانواده افزایش می‌دهد و فرزندانی بادانش، فهیم و قدرتمند به جامعه تحویل می‌دهد.

برای خواندن كتاب به اندازه كارهای دیگر باید وقت گذاشت و گاهی از دنیای مجازی و مجلات باید فارغ شد . كتاب یار قدیمی و شیرینی است كه اطلاعات ارزشمند خود را بدون هیچ منتی در اختیار مخاطب خود قرار می دهد، دنیای امروز با وجود مشغله و دنیای مجازی در حق كتاب و كتابخوان ظلم می كند.

** به ازای هر30 هزارنفریك باب كتابخانه

مدیركل كتابخانه های عمومی استان خوزستان گفت: استان خوزستان در حال حاضر154 باب كتابخانه ی عمومی نهادی ومشاركتی دارد،كه زیر نظراین اداره كل اداره می شوند،به طور متوسط به ازای هر30 هزار نفر یك باب كتابخانه عمومی وجود دارد.

' لفته منصوری' بیان داشت : این استان از لحاظ تعدادكتابخانه در رتبه ی پنجم كشور بعد از استان های اصفهان،تهران،فارس وخراسان رضوی قرار دارد كه طبق استانداردها باید به طور متوسط به ازای هر 25 هزار نفر یك باب كتابخانه وجود داشته باشد.

وی بیان داشت : كتابخانه های عمومی استان تقریباً 77 هزار مترمربع زیربنا دارند،استان در این شاخص در رتبه ی سوم بعد از استان های اصفهان وتهران قرارگرفته است.

منصوری بیان داشت : سرانه ی دسترسی به فضای كتابخانه برای هر 100 نفرخوزستانی تقریباً یك و نیم مترمربع می باشد، این درحالیست كه طبق سند نهضت مطالعه مفید سرانه دسترسی به فضای كتابخانه تا سال 1404 باید به هشت متر به ازای هر 100 نفر برسد.

مدیر كل كتابخانه های استان خوزستان بیان داشت : این هدف گذاری تا پایان برنامه ی پنجم توسعه چهار متر به ازای هر 100 نفر می باشد، بر این اساس یكی از طرح های این سند افزایش سرانه ی فضای كتابخانه های عمومی به میزان سالیانه نیم متر به ازای هر 100 نفر است.

**به ازای هر خوزستانی 3/. كتاب

استاندار خوزستان بیان داشت: درحال حاضر قریب به یك میلیون و 640 هزار نسخه كتاب درمخازن كتابخانه های عمومی استان وجود دارد، سرانه ی كتاب به ازای هر نفر خوزستانی 3/. جلد می باشد.

'سید جعفر حجازی' در ادامه افزود: ازلحاظ داشتن تعدادكتاب، استان خوزستان در رتبه ی هفتم بعد از استانهای اصفهان، تهران، فارس، یزد،آذربایجان شرقی، خراسان رضوی قراردارد واز اهداف سند نهضت مطالعه مفید فراهم آوری چهار جلد كتاب به ازای هر فرد در كتابخانه های عمومی است، كه هدف گذاری تا پایان برنامه ی پنجم توسعه یك و نیم جلد به ازای هر ایرانی می باشد.

عالی ترین مقام دولت همچنین با اشاره به طرح ایستگاه مطالعه مفید به منظور استفاده شهروندان از وقت خود در مكان های عمومی جهت مطالعه اظهار داشت : طرح ایستگاه های مطالعه جهت افزایش كمی و كیفی وضعیت كنونی مطالعه و كتابخوانی در جامعه ایجاد شده است.

وی گفت: در این طرح با آسیب شناسی و بررسی برخی علل و دلایل ناكافی بودن وضعیت كتابخوانی در جامعه مورد بررسی قرار گرفته است كه از آن جمله می توان به در دسترس نبودن كتاب های مناسب و مورد نیاز در سطح جامعه، پایین بودن تیراژ كتاب های منتشره، ضرورت ارایه كتاب های متنوع در موضوعات مختلف نام برد. /س
برچسب ها: من ، یار ، مهربانم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.