سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نقش موثر رادیولوژی در تشخیص و درمان بیماریها

در حال حاضر با استفاده از اشعه های ایکس و گاما در گروههای تخصصی رادیولوژی ، رادیوتراپی و پزشکی هسته ای می توان بسیاری از بیماریها را تشخیص و درمان کرد.

به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر سید رسول زکوی،‌ رئیس مرکز تحقیقات پزشکی هسته ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به رشد رادیولوژی در 100 سال اخیر اظهار داشت :در حال حاضر رادیولوژی نقش موثری در تشخیص و درمان بیماریها دارد.

دکتر سید رسول زکوی با اشاره به اینکه امروزه بسیاری از مراحل درمانی بیماریها به رادیولوژی وابسته شده است خاطر نشان کرد : با توسعه دستگاههای تشخیصی و درمانی از جمله ام ار ای ، سی تی اسکن ، آنژیوگرافی و سونوگرافی در سالهای اخیر علاوه بر کاهش اشعه به بیماران و افزایش کیفیت تصاویر ، در درمان بیماران نیز گام موثری برداشته شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص فعالیتهای تحقیقاتی مرکز پزشکی هسته ای اظهار داشت : با همکاری محققان و پژوهشگران این مرکز در یک سال جاری 27 مقاله در این مرکز تولید و در پایگاههای معتبر بین المللی به چاپ رسیده است.

دانشیار گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد : گروه پزشکی هسته ای این دانشگاه به دلیل دارا بودن سابقه طولانی و توانمندی دراین شاخه پزشکی ، پس از تهران دومین مرکز دانشگاهی است که مجوز جذب دستیار رشته پزشکی هسته ای را داراست.

همچنین دکتر بهروز دواچی استادیار گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تجهیز مراکز درمانی به دستگاههای پیشرفته نقش موثری در تشخیص و درمان بیماریها دارد اظهار داشت : نصب و راه اندازی دستگاههای پیشرفته در مراکز درمانی از جمله بیمارستان قائم (عج) و امام رضا(ع) شامل ام ار ای یک و نیم تسلا ، سی تی اسکن اسپیرال ، دستگاه آنژیوگرافی ، سونوگرافی کالر داپلر موجب افزایش کیفی و کمی خدمات به بیماران شده است .

گفتنی است : 17 آبان مصادف با هشتم نوامبر روز جهانی رادیولوژی نام گذاری شده است .

در هشتم نوامبر 1895، ویلهلم کنراد رونتگن،در حالیکه مشغول تحقیق پیرامون خواص پرتو های کاتدی(الکترون ها) بود،به صورت کاملا اتفاقی ،متوجه نوعی پرتو در لامپ کاتدی شد که آن را پرتو ی مجهول یا پرتو x نامید که بعد ها به یاد رونتگن،به آن پرتو رونتگن نیز گفته شد.
رونتگن تا 28 دسامبر 1895 خواص این اشعه را به طور کامل بررسی کرد و در مقاله ای دست نویس نتیجه ی آزمایشات خود را بیان کرد. با توجه به برجسته بودن مقاله ی علمی او، اولین جایزه نوبل فیزیک در سال 1901 به ویلهلم کنراد رونتگن اعطا گردید.

گفتنی است : به مناسبت 17 آبان مصادف با هشتم نوامبر و روز جهانی رادیولوژی مراسمی در مرکز آموزشی پژوهشی درمانی قائم (عج) و با حضور اعضاء هیئت علمی ، کارشناسان و کارکنان این رشته برگزار شد ./ح
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.