سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دبیر علمی بیست و نهمین کنگره سالانه انجمن روانپزشکان:

الکتروشوک از عود مجدد بیماری جلوگیری نمی کند

الکتروشوک در درمان در افسردگی، اختلالات دوقطبی و اسکیزوفرنیا و مانند آن موثر است، اما در درمان اختلالات شخصیتی و روان تنی جایی ندارد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛دبیر علمی بیست و نهمین کنگره سالانه انجمن روانپزشکان شانس موفقیت درمانی الکتروشوک را به اندازه داروها دانست و اظهار کرد: الکتروشوک در درمان در افسردگی، اختلالات دوقطبی و اسکیزوفرنیا و مانند آن موثر است، اما در درمان اختلالات شخصیتی و روان تنی  جایی ندارد.
 دکتر امیر شعبانی با بیان اینکه الکتروشوک جزو قدیمی ترین درمان های روانپزشکی است گفت: با این حال الکتروشوک از موثرترین راهکارهای درمان برخی بیماری ها به حساب می آید.
وی ادامه داد: البته الکتروشوک برای موارد خاصی تجویز می شود که اختلالات روانپزشکی مقاوم به درمان، نیاز به دریافت پاسخ سریع به درمان، سالمندانی که قادر به تحمل عوارض دارو نیستند یا زنان باردار که امکان مصرف دارو برایشان وجود ندارد از جمله آنهاست.
این روانپزشک با بیان این که تشخیص نیز از نقش حائز اهمیتی برخوردار است گفت: الکتروشوک در درمان در افسردگی، اختلالات دوقطبی و اسکیزوفرنیا و مانند آن موثر است، اما در درمان اختلالات شخصیتی و روان تنی  جایی ندارد.
شعبانی در توضیح عوارض ناشی از الکتروشوک اظهار کرد: فراموشکاری بزرگترین عارضه آن است. فراموشی نسبت به وقایع اخیر، پس از انجام این درمان اتفاق می افتد که پس از چند هفته به ندرت برطرف می شود.
وی افزود: طول دوره درمان با توجه به نوع و شدت بیماری متفاوت است به عنوان مثال دوره درمان افسردگی با الکتروشوک حدود 6 جلسه است، برای بیماری های شدیدتر چون اسکیزوفرنیا تا 10 جلسه هم ممکن است به طول بیانجامد.
دبیر علمی بیست و نهمین کنگره سالانه انجمن روانپزشکان ایران با تاکید بر اینکه الکتروشوک از عود مجدد بیماری جلوگیری نمی کند گفت: لازم است پس از اتمام دوره الکتروشوک، درمان دارویی آغاز و یا از سرگرفته شود.
شعبانی با بیان اینکه شانس موفقیت درمانی الکتروشوک به اندازه داروهاست اظهار کرد: rTMS   و VNS  از جمله روش های نوین درمان اختلالات روانپزشکی هستند.
وی افزود: به این علت که الکتروشوک نیازمند بیهوشی است،  rTMS   که در آن از امواج الکترومغناطیسی بهره گرفته می شود، می تواند در برخی موارد کاراتر باشد، ولی از نظر سرعت اثربخشی بایستی مطالعه بیشتری انجام شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.