سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هندوهای فقیر ؛ موشهای آزمایشگاهی شرکتهاي دارويي غرب

بسیاری از شرکتهای دارویی غربی با آزمایش کردن داروی خود روی مردم فقیر هند تاکنون باعث مرگ صدها نفر در این کشور شده اند.

به گزارش سرويس بين‌الملل باشگاه خبرنگاران ؛ شبکه چهار تلویزیون انگلیس در گزارشی در این خصوص گفت برخی از مردم هند این اقدام شرکتهای دارویی غرب را استعمار جدید می نامند. شرکتهای دارویی غربی برای آزمایش داروهایی خود از مردم فقیر و بی سواد هند استفاده می کنند. در واقع آنها از مردم فقیر هند به عنوان موش آزمایشگاهی استفاده می کنند.

متاسفانه پزشکان هندی که این داروها را روی داوطلبان آزمایش می کنند، حاضر نیستند به پیامدهای مرگبار این داروها فکر کنند زیرا منافعشان به خطر می افتد. هند برای شرکتهای خارجی جذابیت زیادی دارد زیرا هزینه تحقیقات در این کشور نصف غرب است بویژه که در این کشور هم پزشکان تحصیلکرده انگلیسی زبان وجود دارند و هم عده زیادی هم هستند که از روی ناچاری و فقر حاضرند به چنین آزمایشهای خطرناکی تن بدهند. بر اساس قوانین هند تنها کافی است از آنها رضایتنامه گرفته شود. متاسفانه خانواده های بسیاری از کسانی که هدف آزمایش با داروهای تولید شرکتهای غربی قرار گرفته اند اصلا نمی دانسته اند که قرار است از عزیزانشان به عنوان موش آزمایشگاهی استفاده شود و به راحتی پای رضایتنامه را امضا کرده اند.

یکی از پزشکانی که برای مبارزه با این کار شرکتهای داروسازی و همکاران خود از کار اخراج شده بود گفت کسانی که تحت این آزمایشها قرار می گیرند معنای آزمایشهای بالینی داروها را نمی دانند. متاسفانه پزشکان هندی که با شرکتهای داروسازی غربی همکاری می کنند فقط به فکر پول و منافع خود هستند و به راحتی جان مردم را به خطر می اندازند.

متاسفانه هرگز اجساد صدها نفری که برای آزمایش داروها جان خود را از دست داده اند، کالبدشکافی نشده است تا علت مرگ آنها معلوم شود به همین علت خانواده های آنها هرگز نتوانسته اند از شرکتهای داروسازی غربی شکایت و غرامت دریافت کنند. خانواده های قربانیان همگی می گویند که پزشکان تلاش می کردند تا آنها را با دادن وعده درمان رایگان با بهترین داروهای خارجی و در بهترین بیمارستانها فریب دهند تا بتوانند داروهای مورد نظر را روی آنها آزمایش کنند. در مواردی پزشکان پس از مرگ افراد مورد آزمایش، برای اینکه خود را بی تقصیر نشان دهند، خانواده های متوفی را متهم می کردند که طبق دستورالعمل تجویز شده به بیمارشان دارو نداده اند و باعث مرگ او شده اند.

یکی از پزشکانی که حاضر به مصاحبه با خبرنگار شبکه چهار انگلیس نشد از طرف دولت هند متهم شده است که از شرکتهای داروسازی خارجی به شکل غیرقانونی پول دریافت کرده است و با هزینه آنها به خارج سفر کرده است و بدون رضایت بیماران داروهای مورد نظر شرکتهای داروسازی را روی آنها آزمایش کرده است.

گزارشهای پارلمان هند نشان می دهد که دولت هیچ کنترلی روی معضل آزمایش داروها روی مردم ندارد و بازرسان خبره کافی برای پیگیری این مسئله وجود ندارند. یکی از شهرهایی که به طور گسترده و بدون اطلاع مردم داروهای خارجی روی ساکنان آن آزمایش می شود شهر بهوپال است. این شهر بیشتر برای بزرگترین فاجعه صنعتی جهان شناخته شده است. در سال هزار و نهصد و هشتاد و چهار بر اثر انفجار در کارخانه شیمیایی یونیون کارباید آمریکا در این شهر حدود بیست هزار نفر کشته شدند و بیش از نیم میلیون نفر هنوز با پیامدهای جسمی این انفجار زندگی می کنند.

در چارچوب جبران خسارات این انفجار و پرداخت غرامت به آسیب دیدگان و خانواده های قربانیان، بیمارستانی در این شهر ساخته شد تا آسیب دیدگان در آنجا به طور رایگان تحت درمان قرار گیرند. اما متاسفانه اخیرا معلوم شده است که در این بیمارستان روی بیماران بدون اطلاع و رضایت آنها داروهای ساخت شرکتهای خارجی آزمایش می شود.
برچسب ها: هند ، فقیر ، دارو
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.