سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ابرقدرت، ابربحران، ابرطوفان

رئیس سابق کمیسیون انتخاباتی فدرال آمریکا می گوید برای مخارج انتخابات محدودیتی وجود ندارد و هزینه آن می تواند سر به آسمان بزند. این در حالی است که خسارات طوفان «سندی» بر شانه امریکایی ها سنگینی می کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، این روزها در آمریکا بحث شدیدی درباره شکاف عمیق میان پایینی ها و بالایی ها جریان دارد.

 

بی بی سی گزارش داد:  در حال حاضر 47 میلیون آمریکایی زیر خط فقر قرار دارند که در نیم قرن اخیر بی سابقه است و به همین جهت در سراسر این کشور، مردم خشمگین هستند؛ چون یک پنجم درآمد آمریکا نصیب ثروتمندانی می شود که "یک درصد" جمعیت آمریکا را تشکیل می دهند.

 

از کانال های گندیده زیر "لاس وگاس" و بی خانمانی یک و نیم میلیون کودک، تا صف طولانی برای دیدن پزشک در طول شب و بی نصیب بودن 50 میلیون آمریکایی از بیمه درمانی، گوشه ای از صحنه های دردآور آمریکاست.

 

این روزها درآمد 20 میلیون آمریکایی یا تقریبا نیمی از فقیران آمریکایی، کمتر 11 هزار دلار در سال برای یک خانواده چهار نفره است؛ تعداد کسانی که در فقر مطلق زندگی می کنند در دوران ریاست "باراک اوباما" به حد انفجار رسیده است.

 

وزارت کشاورزی ایالات متحده اعلام کرده که 6.4 میلیون خانواده آمریکایی با کمبود مواد غذایی روبرو هستند، یعنی اینکه بعضی اوقات غذای کافی برای خوردن ندارند. در سال 2012 حدود یک میلیون کودک آمریکایی گاهی اوقات گرسنه می مانند و در سراسر این کشور اردوگاه های بی خانمان ها گسترش می یابد.

 

این درحالی است که بسیاری از مخالفان محافظه کار باراک اوباما، بحث درباره "فقر" را بیجا می دانند. در نظر آن ها، آمریکایی های به اصطلاح فقیر، اصلا "فقیر" نیستند؛ چرا که عبارت "فقر و فقیر" در مورد آن ها صدق نمی کند؛

واقعیت این است که برای بسیاری از آمریکایی ها، فقر به حالت انفجار رسیده است.

 

دو نامزد انتخاباتی ریاست جمهوری ایالات متحده، سرگرم خرج مبالغ نجومی برای تصرف "کاخ سفید" هستند و در این میان هر دو از "فقر" می گویند.

اما "مایکل تونر" رئیس سابق کمیسیون انتخاباتی فدرال آمریکا، می گوید برای مخارج این انتخابات محدودیتی وجود ندارد و هزینه آن می تواند سر به آسمان بزند.

در زمانی که دولت آمریکا برنامه ریاضت اقتصادی را دنبال می کند، این اظهارنظر تعجب آوراست.

 

بعضی از کارشناسان معتقدند که تبلیغات تلویزیونی در ایالات حساس، نه تنها از نظر کمیت بی سابقه است، بلکه لحنی هم که به کار برده می شود تا آن حد تند و انتقادی است که به هیچ وجه با انتخابات قبلی قابل مقایسه نیست.

 

اما حال وهوای این روزهای مردم آمریکا دیدنی تر است.

خبرگزاری اسوشیتدپرس (AssociatedPress) گزارش داده است که مقامات امریکایی هنوز نمی‌توانند برآورد دقیقی از میزان خسارت‌های طوفان سندی ارائه دهند.

 

"مایکل بلومبرگ" شهردار نیویورک، دربارۀ میزان خرابی‌های طوفان گفت: «در شبه جزیرۀ "راکوی" به قسمتی رفتم که طوفان و سپس آتش سوزی آن را ویران کرده بود. آتش شب گذشته بیش از ۸۰ خانه را در آن منطقه ویران کرده بود. بدون اغراق می شد صحنه‌ای را دید که شبیه "ویرانه‌های جنگ جهانی دوم" بود. منطقه‌ای که به آن رفتم، کاملاً ویران شده بود. دودکش‌ها و پی ساختمان‌ها تنها چیزهایی بودند که از بسیاری خانه‌ها باقی مانده بود.»

 

از دیگر سو، قطع برق نیز باعث آسیب به کسب و کار میلیون ها شهروند آمریکایی شده است.

به گفته "جوزف لوتا" مدیرعامل شرکت حمل و نقل نیویورک، شبکه قطارهای زیرزمینی این شهر بیشترین خسارت ممکن در ظرف ۱۰۸ سال گذشته را به خود دیده است.

 

به گزارش بی بی سی، تمامی فرودگاه های نیویورک -پرجمعیت ترین شهر آمریکا- تعطیل شده و تا شامگاه سه شنبه حدود ۱۸ هزار پرواز به علت طوفان سندی لغو شده است.

علاوه بر نیویورک که بیشترین خسارات را از طوفان سندی متحمل شده، "نیوجرسی" دیگر ایالت شرقی آمریکا، هم خسارات بی سابقه ای دیده است.

 

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: «بسیاری از شهروندان آمریکایی که پیش از توفان به مناطق امن رفته بودند، از سرنوشت خانه و کاشانه خود اطلاعی ندارند.»

 

مردم آمریکا که تا قبل از طوفان نیز با بحران دست و پنجه نرم می کردند، اکنون روزگار سخت تری در پیش دارند. آن ها نه فقط باید با بحران اقتصادی -که محصول سیاست های غلط دولتمردانشان است- بجنگند، بلکه باید متحمل هزینه های بسیار سنگینی باشند که صرف هزینه های تبلیغاتی دو حزب خواهد شد.
منبع: جام نیوز
برچسب ها: آمریکا ، بحران ، اقتصاد ، فقر ، وبگردی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.