سید صادق اوالی، در گفتگو ب
ا
خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران افزود:از ابتدای سال 91 بحث مشارکت های اجتماعی در دستور کار سازمان رفاه و خدمات شهری و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران قرار گرفته تا با حضور فعال مردم و مشارکت های شهری این کلان شهرها نه تنها هزینه های شهری کاهش یابد بلکه این سازمان به تغییر رویکردش از یک نهاد خدماتی به نهادی فرهنگی اجتماعی نزدیک تر شود.
وی تصریح کرد: به طور حتم مشارکت های اجتماعی در حوزه ی مدیریت شهری می تواند جایگاه مناسبی داشته باشد. در سایر کشورها نگاه حمایتی به مدیریت شهری وجود ندارد بلکه یک حکمرانی خوب وجود دارد، یعنی در تمام پروژه ها جایگاه مردم تعریف شده است.
وی با اشاره به عرصه های مدیریت شهری گفت:3 عرصه در این بحث تعریف شده است، حاکمیتی عمومی و خصوصی، درباره ی عرصه ی خصوصی با توجه به تملک افراد بر دارای هایشان جای هیچ اما و اگری نیست و در بحث حاکمیتی این مدیران شهری هستند که در راس امور تصمیم گیری ها قرار دارند.
وی افزود: درباره ی عرصه ی عمومی که در ایران مقفول مانده و در کشورهای توسعه یافته رکن مدیریتی محسوب می شود باید گفت که در این کشورها با استفاده از متدها و روش هایی، این عرصه به مردم تعلق گرفته و فقط عرصه ی حاکمیتی برای آن برنامه ریزی کرده و بر آن نطارت می کنند.
وی افزود: ما برای استفاده از ظرفیت های گروه های اجتماعی فعال آنها را در دو محور ساماندهی کردیم، سازمان های مردم نهاد با همان سمن ها و گروه ها اجتماعی کوچک، و البته به محدوده جغرافیایی یک محله که کانون های محلی نامیده می شوند.
وی در ادامه درباره ی روند فعالیت های سمن ها در مشارکت های اجتماعی شهر تهران گفت: چندین سال است که سمن ها در ایران فعالیت دارند، ما برای نظم بخشیدن و ساماندهی سمن های فعلی که تمایل به همکاری با شهرداری در عرصه ی مدیریت شهری را دارند، طرحی تعریف کرده ایم .
وی گفت:این طرح مبتنی بر این است که همه ی سمن های فعال در سطح شهر تهران می توانند از طریق ستاد ساماندهی فعالیت سازمان های مردم نهاد که زیر نظر کمیسیون شورای شهر اداره می شود، فعالیت خود را در یکی از کار گروه های 18 گانه آن به ثبت برساند و از این طریق به سازمان رفاه شهرداری معرفی شود.
وی خاطر نشان کرد: سازمان رفاه دروازه ورود سمن ها به فعالیت مدیریت شهری محسوب می شوند که برای ساماندهی فعالیت این ها(سمن ها) ما 5 پهنه را درمناطق 22 گانه تهران تعریف کردیم که هر پهنه دربرگیرنده ی، 4 تا 5 منطقه ی شهرداری که برای هر منطقه 10 سازمان مردم نهاد با رویکرد 10 گانه تاسیس شده است.
وی گفت: این سمن ها در حوزه ی محیط زیست، پیشگیری از آسیب های اجتماعی، فرهنگی و مذهبی،حقوق و آموزش های شهروندی، گردشگری، اوقات فراغت، بانوان، ورزش، کارآفرینی موسسات خیریه و سلامت و همچنین راه های مداخله در عرصه ی مدیریت شهری را بررسی کرده و مشکلات هر منطقه را در این حوزه رصد می کنند./ف