سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اتفاق نظر اوباما و رامني در استفاده از پهپاد

ميت رامني نامزد جمهوريخواه در انتخابات رياست جمهوري آمريکا مي گويد از سياستهاي باراک اوباما رقيب دموکراتش در انتخابات در خصوص استفاده از پهپاد در خاک پاکستان حمايت مي کند .

به گزارش سرويس بين‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه آر تي اس ؛  اين دو نامزد بر سر بسياري از مسائل از جمله خروج نيروهاي آمريکايي از خاک افغانستان تا پايان سال دوهزار و چهارده و نيز استفاده از پهپادها در مناطق قبيله اي پاکستان اتفاق نظر دارند.اوباما در دوران رياست جمهوري اش به استفاده گسترده از پهپاد براي حمله به طالبان در منطقه وزيرستان پاکستان روي آورد که اين سياست خشم پاکستانيها را برانگيخته است.

اقبال خان مي گويد :در اکتبر دو هزار و هشت، در حال عبور از بازاري در طول شب بوديم که پهپاد به سوي ما حمله کرد و دو پاي فرزندم قطع شد. از آن زمان به بعد، او ديگر قادر به صحبت کردن هم نيست.

محمد انور يکي ديگر ازساکنان وزيرستان فهرستي را نشان مي دهد که در آن اسامي اعضاي خانواده اش که در بيست و ششم ژوئن دو هزار و نه کشته شدند، قيد شده است.

محمد انور مي گويد : نوزده تن از اعضاي خانواده ام از جمله پنج تن از کودکانم کشته شدند. ما سوار بر خودروهايمان بوديم که هدف حمله پهپادها قرار گرفتيم. در حال بازگشت از مراسم خاکسپاري بوديم . ما که تروريست نبوديم بلکه صرفا به خانه هايمان باز مي گشتيم.

حمله با پهپاد به مناطق قبيله اي پاکستان از سال دوهزار  و چهار در دوران رياست جمهوري بوش آغاز شد. در دوران رياست جمهوري اوباما اين حملات شدت بيشتري گرفت. به رغم اعتراضهاي گسترده مسئولان پاکستاني، هيچ ترديدي وجود ندارد که توافقي پشت پرده ميان واشنگتن و اسلام آباد  براي صدور مجوز اين گونه حملات وجود دارد.

محمد صالح شاه از سناتورهاي وزيرستان جنوبي از اين وضع به خشم آمده است و مي گويد : سياستمداران ما آن چيزي را که آمريکا تحميل مي کند مي پذيرند زيرا مي خواهند  در راس قدرت بمانند. من به عنوان سناتور بارها به دولت شکايت کرده ام اما هرگز مشورتي درباره حملات پهپادها با ما نشده است.

آمريکا از اين جنگ فني رضايت کامل دارد. پهپادها از راه دور هدايت مي شوند و هيچ تلفاتي بين نيروهاي آمريکايي برجا نمي گذارند. واشنگتن مي گويد اين حملات تلفات غيرنظامي کمي برجا مي گذارد.

دکتر مختار الحق روانپزشک در بيمارستان پيشاور با اين ادعاي آمريکا مخالفت مي کند و مدام بيماراني را ويزيت مي کند که از وزيرستان مي آيند.دکتر مختارالحق يکي از بيماران معتاد خود را نشان مي دهد و از او مي پرسد :چرا مواد مصرف مي کني؟


 وي درباره علت افسردگي اش مي گويد : زيرا هر روز خشونت صورت مي گيرد؛ حملات پهپادها و سوءقصدهاي زيادي صورت مي گيرد. خيلي ها کشته مي شوند.

دکتر مختار الحق مي گويد : اين ها حملات هدفمند نيستند و فقط به افراد هدف قرار گرفته اصابت  نمي کنند. اگر سه نفر هدف قرار گرفته  باشند، اين سه نفر شايد کشته شوند اما به همراه آنها صد نفر به شيوه هاي گوناگون از اين حملات آسيب مي بينند.

از سال 2004 ، چند صد غيرنظامي در حملات پهپادهاي آمريکايي ها کشته شدند. در پاکستان اين حملات غيرسازنده  تشخيص داده شده و موجب نفرت فزاينده از آمريکاييها و جذب افراد بيشتر به گروههاي جهادي مي شود.

برچسب ها: اوباما ، رامنی ، پهپاد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.