به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، ژنرال مارتين دمپسي افزود:«ما ۵ سال است که اطلاعات خود را با ترکيه به اشتراک گذاشتهايم و يکي از چيزهايي که در حال حاضر درصدد انجام دادن آن هستيم اين است که علاوه بر يادگيري برخي مسائل و تشخيص وضعيت متفاوتي که در مرز جنوب شرقي ترکيه وجود دارد ببينيم آيا کارهاي ديگري وجود دارد که بتوانيم با انجام دادنش به آنها کمک کنيم و همچنين تهديد حمله موشکي بالستيک در داخل ترکيه را نيز کاهش دهيم. بنابراين اين يک کار در حال پيشرفت است و ما در رفت و آمد هستيم و به آنها نياز داريم.»
روزنامه ترکيهاي «تودي زمان» روز جمعه (۵ آبان) به نقل از اين فرمانده ارشد امريکايي گزارش داد واشنگتن با اعزام تيمهاي نظامي به ترکيه درباره ناآراميهاي سوريه با مقامهاي آنکارا برنامه ريزي ميکند.
اين افشاگري پس از آن روي داد که ژنرال مارک فيليپ هرتلينگ، فرمانده ارتش امريکا در اروپا روز سه شنبه (۲ آبان) اعلام کرد وزارت دفاع کشورش (پنتاگون) براي کمک به مقامهاي آنکارا در اداره سرايت بحران سوريه به ترکيه تعدادي از سربازان خود را به اين کشور اعزام کردهاست.
هرتلينگ افزود:«ما اخيرا تعداد نسبتا اندکي از نيروهاي ارتش امريکا در اروپا را به ترکيه اعزام کردهايم. بخشي از اين نيروها در حال به اشتراک گذاشتن اطلاعات هستند.»
در همين حال، روزنامه واشنگتن پست نيز ۲۰ اکتبر در گزارشي اعلام کرد مقامهاي ترکيه و امريکا در چند هفته گذشته «برايي بررسي برنامههاي احتمالي درباره اعمال مناطق پرواز ممنوع بر فراز سوريه يا توقيف انبارهاي سلاحهاي شيميايي و بيولوژيک اين کشور» با يکديگر ديدار کردند.
بر اساس برخي گزارشها درگيريهاي مرزي بين آنکارا و دمشق «مقامهاي اطلاعاتي و نظامي امريکا را به طور ويژه به سوي همکاري نزديکتر با ترکيه هدايت کرد.»
سوريه از مارس ۲۰۱۱ ميلادي صحنه خشونت و ناآرامي است.
دمشق، تعدادي از کشورهاي غربي و متحدان منطقهاي آنها از جمله عربستان سعودي، قطر و ترکيه را به مسلح کردن تروريستها و تامين مالي آنها متهم ميکند.
در همين حال، گزارشهاي رسانهها نشان ميدهد کارکنان نظامي و اطلاعاتي امريکا، انگليس و رژيم اسرائيل در تلاش براي ارائه کمک به شورشيان مخالف سوريه به ترکيه اعزام شدند.