به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران، قدسي سطح زير کشت طلاي سرخ در سال زراعي 91-90 را 57 هزار هکتار اعلام کرد و افزود: از اين ميزان سطح زير کشت حدود 196 تن زعفران برداشت شد که معادل 76 درصد کل توليد اين محصول در ايران است.
مراکز عمده توليد محصول زعفران در استان به ترتيب شهرستان هاي زاوه، تربت حيدريه و کاشمر است.
مدير باغباني جهاد کشاورزي خراسان رضوي گفت: پيشبيني مي شود امسال با اعمال روشهاي نوين تحقيقاتي و علمي و بارندگيهاي مناسب سال گذشته ميزان توليد در صورت نبودن سرماهاي زودرس پاييزه و بارندگيهاي بيموقع از رشد مناسبي برخوردار باشد و با توجه به صادراتي بودن و ارزآوري اين محصول و با درايت توليدکنندگان و حمايت صادرکنندگان عوايد مناسبي نصيب بهرهبرداران اين بخش شود.
وي گفت: توسعه و ترويج مزارع آرماني زعفران، حمايت از مزارع تکثيري پياز زعفران، ارتقاء سطح دانش مکانيزاسيون توليدکنندگان، افزايش ضريب نفوذ مکانيزاسيون زعفران، ايجاد پايانههاي توزيع پياز و فروش گل زعفران، بهبود روشهاي آبياري مزارع زعفران و توليد پياز استاندارد تنها بخشي از برنامههاي اجرا شده در حوزه توليد طلاي سرخ است.
بيشترين صادرات زعفران ايران به کشورهاي امارات متحده عربي و اسپانيا است.
مدير باغباني جهاد کشاورزي استان خراسان رضوي گفت: هر هکتار زعفران با 220 نفر روز کار که در مجموع 57 هزار هکتار است معادل 62 هزار و 700 اشتغال دائم در مناطق محروم استان ايجاد ميکند.
قدسي گفت: زعفران بهتنهايي در خراسان رضوي يک و يک دهم برابر گندم، 77 برابر چغندر، چهار و هشت دهم برابر پنبه و 15 و هشت دهم برابر يونجه ثروت به همراه ميآورد ضمن اينکه بهرهوري از نهادههاي توليد را نيز در پي دارد و ارزش افزوده آن نصيب کشاورز زعفرانکار و صادرکنندگان ميشود.
وي افزود : بر اساس آمار اداره گمرکات استان از تاريخ اول فروردين 90 تا تاريخ 31 فروردين 91 با صادرات 133 و سه دهم تن و ارزآوري 409 ميليون دلار رکورد صادرات در سالهاي اخير به نام خراسان رضوي به ثبت رسيده است./س