سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مرکزی/

8 توصیه برای زندگی بهتر با بیماران مزمن ریوی

بیماری انسداد مزمن ریوی یا COPD به دو شکل بروز می‌کند: برونشیت مزمن و آمفیزم. این بیماری معمولا در اثر کشیدن سیگار به وجود می‌آید.

 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، علائم این بیماری شامل تنگی نفس، سرفه طولانی‌مدت یا سرفه با خلط است به همین علت در این مقاله 8 توصیه برای زندگی بهتر با بیماری انسداد مزمن ریوی را برای شما بیان می‌کنیم.

1- سیگار را ترک کنید.یکی از بهترین راه‌ها برای کنترل بیماری انسداد مزمن ریوی و جلوگیری از بدتر شدن علائم آن، این است که از تخریب بیشتر ریه در اثر سیگار کشیدن جلوگیری کنید.قطع مصرف سیگار باعث می‌شود که راحت‌تر نفس بکشید و احساس بهتری داشته باشید. علاوه بر اینها باعث کاهش ابتلا به سرطان ریه و بیماری‌های قلبی می‌شود.

2- غذای سالم بخورید.مصرف یک غذای سالم نمی‌تواند باعث بهبود عملکرد ریه‌های بیمار شود، اما تغذیه خوب می‌تواند کنترل کننده بیماری ریوی باشد. بهتر است تعادل و تنوع را در برنامه غذایی خود رعایت کنید.

3- به مقدار کافی بخوابید.مشکل تنفس، می‌تواند باعث کمبود اكسيژن و خستگی بدن شود.خواب کافی می‌تواند وزن شما را در محدوده طبیعی حفظ کند، روحیه شما را بهبود دهد، مشکلات قلبی‌- عروقی را از بین ببرد و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند تا بتواند با عفونت‌ها بهتر بجنگد.

4- ورزش کنید.4 تا 5 بار در هفته و هر بار به مدت 20 تا 30 دقیقه ورزش کنید تا علائم این بیماری را کنترل کنید. ورزش‌هایی را انجام دهید که عضلات را قوی می‌کنند و تنفس را بهبود می‌بخشند، از قبیل: ورزش‌های کششی، ورزش‌های هوازی، ورزش‌های قدرتی و ورزش‌های تنفسی.

5- تنفس بهتر را یاد بگیرید. تقویت ریه شامل تنفس بهتر در زمانی است که دارای مشکلات تنفسی هستید.یک نمونه از تنفس مناسب:عضلات شانه و گردن خود را شل کنید.از طریق بینی، 2 ثانیه دم کنید و دهان خود را ببندید.سپس از طریق دهان، 4 ثانیه بازدم کنید.این ورزش را 3 تا 4 بار در روز تکرار کنید.

6- از دیگران کمک بگیرید.اگر شما مبتلا به این بیماری هستید، ممکن است قادر به انجام فعالیت‌های روزانه خود نباشید.اگر اكسيژن درمانی هم می‌شوید (استفاده از کپسول اكسيژن در منزل)، بهتر است از خانواده و دوستان خود کمک بگیرید.

7- از عوامل تحریک کننده ریه دوری کنید.ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا می‌تواند باعث بدتر شدن این بیماری شود.عفونت‌های تنفسی که باعث سرفه و مشکلات تنفسی می‌شوند، نیز یکی از مشکلات بیماران COPD است. بنابراین اغلب اوقات دست‌های خود را بشویید و از برخورد با افراد بیمار خودداری کنید.همچنین باید از عوامل محرک ریه مانند آلودگی هوا دور باشید. ورزش با شدت بسیار بالا نیز می‌تواند علائم این بیماری را بدتر کند.

8- با پزشک خود در ارتباط باشید. برای کنترل بیماری خود با پزشک‌تان در ارتباط باشید و هر گونه تغییر وضعیت بیماری خود را به او بگویید.با این کار می‌توانید در کنار بیماری خود، از زندگی‌تان لذت ببرید./ب

برچسب ها: ریه ، مزمن ، بیمار
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.