به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل / دکتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی میگوید: «آمار مصرف قند و شکر در کشور که با بررسی مصرف و نه میزان خرید و فروش در سطح خانوار در سالهای 81-79 انجام شده، نشان میدهد هر نفر به طور میانگین حدود 60 گرم مواد قندی شامل قند و شکر، مربا، عسل و...در روز مصرف میکند که حدود 51 گرم از این میزان فقط مربوط به قند و شکر است.» این آمار مربوط به شهر و روستاست و در آن تفاوتی بین یک کودک نوپا یا سالمند در نظر گرفته نشده است.
از قند و شکر در کتابهای تغذیه قدیمی با عنوان «انرژی خالی» یاد شده است، یعنی این مواد هیچ خاصیتی ندارند جز اینکه فقط انرژی اضافه وارد بدن کنند./س