سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باج آمریکایی به چین برای موفقیت تحریم علیه ایران

از آن جا که آمریکا تحمیل تحریم ها علیه ایران را بی نتیجه دیده است سعی دارد تا از طریق حمایت های کاذب از کشورهایی که همچنان به مقابله با تحریم های یک جانبه علیه تهران مبادرت می ورزند، اهداف پوچ خود را در پیش گیرد و به این وسیله ایران را به کشوری منزوی مبدل کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، مؤسسه بروکینگز با انتشار مقاله ای به قلم اریکا داونز نوشت:منافع چین از استخراج نفت و گاز طبیعی آمریکای شمالی نه تنها منبع بالقوه توسعه سرمایه مورد نیاز برای بخش مرکز اطلاعات و منابع است، بلکه انگیزه محکم و مستدلی را برای شرکت های ملی نفت چین فراهم می آورد تا خرید و فروش نفت از ایران را متوقف سازند که این امر یکی از اهداف اصلی سیاست خارجه واشنگتن است.
 

قیمت پیشنهادی 1/15 میلیارد دلاری شرکت ملی نفت برون مرزی چین برای نکسن منجر به بحث و جدل کانادا در این خصوص شده است که تا چه حد باید امکان خرید نفت و گاز راهبردی را به شرکت های ملی نفت چین داد. این معامله آمریکایی ها را نیز نگران کرده است؛ چرا که نکسن بخش بسیار کوچکی از سرمایه هایش را در اختیارداشته  و منتقدان متعددی مسئله امنیت ملی در خصوص فراهم آوردن امکان دستیابی چین به نفوذ عملیاتی در بخش انرژی را مطرح کرده اند.
 

اما مخاطرات و الفاظ ضد چینی ای که وارد میدان مبارزات انتخاباتی شده است، منافع راهبردی مهم برای رسیدگی های فعلی و نیز هرگونه سرکشی در روزهای آتی را تحت الشعاع قرار می دهد: دادن مجوز به شرکت های ملی نفت چین در آمریکای شمالی، انگیزه قوی برای متوقف کردن معامله با ایران را برای چینی ها فراهم می کند.
 

بنا بر ادعای مؤسسه بروکینگز، رسیدگی به برنامه ی هسته ای پیچیده و مبهم ایران یکی از ضروری ترین و نگران کننده ترین موضوعاتی است که واشنگتن و متحدانش با آن رو به رو هستند. دولت اوباما تحت فشار قرار دادن ایران به وسیله تحریم ها را بهترین گزینه برای جلوگیری از اهداف هسته ای ایران بدون حمله نظامی می داند.
 

به ادعای داونز، طی دهه گذشته، تحریم های بین المللی علیه ایران که آمریکا هدایت گر آن است شدت یافته است. آمریکا تدریجاً از طریق تحمیل تحریم های قاطعانه علیه ایران و منابع انرژی این کشور، کشتی رانی و نیز صنایع مالی، فشار علیه تهران را افزایش داده است. به موجب این تحریم ها هر که فعالیتی نظیر سرمایه گذاری بر روی صنعت نفت ایران، فروش بنزین به ایران و یا داد و ستد با بانک مرکزی این کشور را انجام دهد مستلزم پرداخت جریمه است.
 

اتحادیه اروپا ممنوعیت خرید و فروش نفت علیه ایران را تحمیل کرده و تحت پوشش قرار دادن تانکرهای حمل نفت خام ایران از سوی بیمه کنندگان و نیز بیمه کنندگان اتکایی را ممنوع کرده است.
 

 اگرچه پکن در آرزوی دستیابی ایران به ظرفیت سلاح هسته ای نیست، اما تحریم ها و بویژه تحریم های یک جانبه را به عنوان ابزاری بی اثر در نظر می گیرد. در نتیجه، شرکت های ملی نفت چین تنها سرمایه گذاران اصلی و خارجی بر روی نفت ایران هستند.
 

ورود شرکت های ملی نفت چین به آمریکا قدرت و نفوذ بیش تری را در اختیار واشنگتن قرار می دهد تا چگونگی عملکرد این شرکت ها در برابر ایران را زیر نظر داشته باشد. به عبارت دیگر، هرچه در آمریکا بر روی شرکت های ملی نفت چین بیش تر سرمایه گذاری شود، چینی ها به میزان بیش تری معامله نفت و گاز با ایران را محدود خواهند کرد.
 

از سوی دیگر، مدیران اجرایی شرکت های نفتی چین دقیقاً از این مسئله آگاهی دارند که حرکت در جهت خلاف سیاست های واشنگتن ممکن است به شکست در معاملات آن ها منجر شود. به علاوه، هرگونه دستیابی مطرح شده از سوی شرکت ملی نفت چین که به کنترل و یا مالکیت سرمایه نفت و گاز طبیعی در آمریکا منجر شود، بدون شک به دلیل خطر امنیت ملی، در حالی که از سوی کمیته سرمایه گذاری خارجی در آمریکا مورد بررسی قرار می گیرد، خاتمه می یابد. کمیته سرمایه گذاری خارجی  آمریکا در میان دیگر موارد مطرح شده، از ارزیابی و بررسی فعالیت های چنین افراد ی در ایران  اظهار اطمینان می کند.
 

بر اساس گزارش منتشر شده در مؤسسه بروکینگز، یکی از شیوه هایی که آمریکا می تواند از طریق آن شرکت های ملی نفت چین را به کناره گیری از معامله با ایران ترغیب کند، استقبال از آن ها در آمریکای شمالی نه تنها به عنوان سرمایه گذاران منفعل، بلکه به منزله مالکان است.
 

گستردن فرش قرمز برای شرکت های ملی نفت چین نه تنها سرمایه لازم برای توسعه منابع نفت و گاز طبیعی آمریکای شمالی را امکان پذیر می کند، بلکه به لحاظ سهم ژئوپولیتیکی توافق چین بر سر مسئله ایران نیز به صرفه است. مسیر جلوگیری از برنامه هسته ای ایران را می توان به وسیله مراکز شرکت ملی نفت برون مرزی چین، شرکت ملی نفت خام چین و سینوپک هدایت کرد.
 

گفتنی است از آن جا که آمریکا تحمیل تحریم ها علیه ایران را بی نتیجه دیده است سعی دارد تا از طریق حمایت های کاذب از کشورهایی که همچنان به مقابله با تحریم های یک جانبه علیه تهران مبادرت می ورزند، اهداف پوچ خود را در پیش گیرد و به این وسیله ایران را به کشوری منزوی مبدل کند.


برچسب ها: چینامریکا ، ایران ، نفت ، وبگردی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.