سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اراک/

زندگي تخيلي سالمندان آينده خوكردن با فرزندان مجازي

براي خيلي از والدين دانستن اين‌كه بچه‌ها دورهم خوش هستند حتي اگر دور از آنها باشند تسلي دهنده است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، امروز مي‌توان از طريق وب‌كم اين امكان را فراهم كرد كه حسي از دور هم بودن را خانواده‌هايي كه نزديك هم نيستند تجربه كنند. اما از طريق تكنولوژي شبيه تله‌كنفرانس فراتر از اين هم مي‌شود توقع داشت.
در اين سيستم سالمندان مي‌توانند با استفاده از يك دوربين و يك صفحه تلويزيوني در كنار ساير اعضاي فاميل‌شان باشند. بتازگي يك شركت كامپيوتري سيستم جديدي به نام​ شام خوردن مجازي در كنار خانواده طراحي كرده است كه به سالمندان و ساير اعضاي خانواده‌شان اين امكان را مي‌دهد كه با هم و در كنار هم شام و يا ناهار را ميل كنند، ولي با يك حضور مجازي.

در اين سيستم، مادربزرگ يا پدربزرگ كه به تنهايي در يك شهر زندگي مي‌كنند، پشت ميز غذا مي‌نشينند، در اين لحظه اين سيستم به شكل خودكار فعال شده و با يك زنگ به فرزند آنها كه در شهري ديگر همراه خانواده‌اش زندگي مي‌كند، خبر مي‌دهد. اعضاي خانواده در منزل خود دور ميز غذا جمع مي‌شوند و صدا و تصوير آنها از يك تلويزيون LCD بزرگ كه در مقابل ميز غذاي پدربزرگ يا مادربزرگ نصب شده است پخش مي‌شود. در منزل پسر اين سالمند فقط يك دوربين و ميكروفن كوچك نصب شده است كه صدا و تصوير اعضاي خانواده را براي پدر بزرگ يا مادر بزرگ مي‌فرستد.

اين روش مي‌تواند به سالمندان تنها​ كه اشتهايي براي غذا خوردن ندارند كمك كند و تاحد زيادي دلتنگي آنها را رفع كند اما لازمه اش اين است كه خانواده فرزند نيز پرمشغله نباشند و در زمان گرسنگي سالمند حاضر باشند دور هم جمع شوند.

استفاده از اين سيستم در كشورهاي اروپايي و آمريكايي، 500 تا 1000 دلار هزينه برمي‌دارد.

مسئولان اين شركت در تلاش هستند كه شركت‌هاي بيمه، هزينه استفاده از اين سيستم را براي سالمندان تقبل كنند تا سالمندان بيشتري بتوانند با استفاده از آن اوقات تنهايي خود را در كنار اعضاي خانواده‌شان كه از آنها دورهستند، بگذرانند.

البته ناگفته نماند كه در بعضي از كشورها بيمه هنوز پركردن دندان سالمند را تقبل نمي‌كند چه رسد به استفاده از اين تكنولوژي !

تكنولوژي ابزاري براي پركردن تنهايي

به هر حال عمده مشكلاتي كه افراد مسن با آن مواجه هستند مشكلات محيطي است. تكنولوژي نقش مكملي در جهت پيشرفت محيط فيزيكي و اجتماعي يك فرد سالمند دارد. تكنولوژي سالمندي جبراني براي كمبود ناتوانايي‌هاي افراد مسن است.

بكارگيري طراح‌ها و روش‌ها مي‌تواند كمبودهاي حسي و دركي را تعديل نموده و قدرت تحرك را جايگزين نمايد. هدف ديگر آن فراهم كردن فرصت‌هايي براي شغل، اوقات فراغت و فعاليت‌هاي اجتماعي است. باتوجه به افزايش تكنولوژي‌هاي اجتماعي و سيستم‌هاي كامپيوتري، تكنولوژي سالمندي مي‌تواند به بهبودي فيزيكي افراد مسن حمايت‌هاي تكنيكي نمايد و بهداشت و سلامت آنها را تضمين كند. با بكارگيري تكنولوژي مناسب مي‌توان بيماري​ها و ناتواني‌هاي عملي را كاهش داد.

به اين ترتيب با تكنولوژي سالمندي مي‌توان استقلال را در سالمندان افزايش داد. طراحي روشنايي محيط، وسايل تحرك و فعاليت‌هاي روزمره زندگي نمونه‌هايي از تكنولوژي سالمند هستند.

پس مي‌توانيد اميدوار باشيد اگر در آينده فرزندان دلسوزي در اطرافتان نبود زندگي‌تان سرشار از روبوت‌هاي صبور و مهربان باشد!/س

برچسب ها: زندگی ، تخیلی ، سالمندان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.