به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بندرعباس معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان گفت: خشک بودن ، ماندگاری طولانی مدت محصول و کیفیت بالا ، خرمای پیارم را به مهمترین ارقام صادراتی خرما در کشور تبدیل کرده است.
غلامپور پیش بینی کرد 7 هزار تن خرمای پیارم از 2 هزار هکتار نخلستانهای استان برداشت شود که 5 درصد بیشتر از مدت مشابه پارسال است.
وی افزود : بیشترین نخلستانهای پیارم در دهستان درآگاه و طارم شهرستان حاجی آباد است.
این شهرستان تنها منطقه زیرکشت پیارم در کشور است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان گفت: پس از پایان برداشت پیارم صادرات این محصول آغاز می شود.
غلامپور افزود :70 درصد خرمای برداشتی به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای مرکزی صادر می شود.
وی تصریح کرد: پارسال 3 هزار تن خرمای پیارم به ارزش 4 میلیون دلار به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر شد.
در هرمزگان 50 رقم خرما وجود دارد که هشت نوع آن خرمای صادراتی است.
سه درصد صادرات خرمای کشور به هرمزگان اختصاص دارد.
بیشتر نخلستانهای هرمزگان در شهرستانهای میناب، رودان، حاجی آباد و بندرعباس است. هرمزگان با برداشت 145 هزار تن خرما از 38 هزار هکتار نخلستان مقام چهارم تولید و مقام سوم سطح زیرکشت خرما را در کشور دارد.
از خرما فرآورده هایی مانند عسل ، قند ، شیره و چیپس تهیه تولید و عرضه می شود.
خرمای دارای ویتامین های ب 1 و ب 2 و مواد معدنی فسفات ، پتاسیم ، آهن ،کلسیم و منیزیم است برداشت خرمای پیارم در آبان پایان می یابد./س