به گزارش
حوزه سياست خارجي باشگاه خبرنگاران، یک مقام پیشین دولت آمریکا میگوید: ایالات متحده معتقد است که هکرهای ایرانی، که احتمالاً تحت حمایت مقامات جمهوری اسلامی هستند، به تارنمای شرکتهای نفتی و گازی کشورهای خلیج فارس حمله کردهاند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس میگوید که احتمالا این حملات به تلافی تحریمهای شدیدی است که غرب علیه ایران اعمال کرده است.
بنابر گزارش صدای آمریکا در 22 مهر، این مقام پیشین دولت آمریکا که نخواسته نامش فاش شود، قبل از سخنرانی لئون پانه تا، وزیر دفاع آمریکا، با آسوشیتدپرس گفتگو کرده است.
تابستان امسال تارنماهای شرکت نفتی دولتی آرامکو عربستان سعودی و شرکت قطری تولید گاز طبیعی با نام راس گاز، با استفاده از ویروسی به نام شامون هک شدند. شامون، اطلاعات کامپیوتری را با دستکاری در فایل دادهها پاک میکند.
وزیر دفاع آمریکا این حملات سایبری را مخربترین حملههایی توصیف کرد که بخش خصوصی تاکنون به خود دیده است.
لئون پانه تا، ایران را به صراحت مسئول این حملات سایبری ندانست، اما تصریح کرد که آمریکا تکنیکهایی را برای شناختن هکرها تدارک دیده که علیه آنان به کار خواهد گرفت.
یک مقام دولت اوباما (که نامش اعلام نشده) میگوید دولت اوباما میداند که هکرهای شرکتهای نفت و گاز خلیج فارس چه کسانی بودهاند و اطمینان دارد که اشخاص حقوقی مسئول این حملههای سایبری هستند.
مؤسسات اطلاعاتی آمریکا در این خصوص مشغول تحقیق و بررسی شواهد هستند و نتیجه تحقیقاتشان نشان میدهد که این حملهها ماهیت دولتی دارند. دولت اوباما به سبب ماهیت محرمانه این اطلاعات و یافته ها، جزئیات بیشتری در این زمینه ارائه نکرده است.
لئون پانه تا، وزیر دفاع آمریکا، طی سخنانی در نیویورک گفت: هکرها باید متوجه باشند که ایالات متحده توانایی شناسایی و ردیابی آنها را دارد.
پانه تا در بخشی دیگر از سخنان خود گفت که ایران برای آنکه فضای مجازی را به نفع خود مورد بهره برداری قرار دهد، به طور مستمر کوشش میکند.
جیمز لوئیس، تحلیلگر سیاسی مرکز مطالعات راهبردی بینالمللی در آمریکا، معتقد است به رغم آنکه پانه تا اشاره مستقیمی به ایران نکرد، مقامهای ایران به سادگی میتوانند بفهمند که منظور او چیست و اشارهاش به کدام کشور است.
وزیر دفاع آمریکا طی سخنان خود در نیویورک، در روز پنج شنبه ۱۱ اکتبر، گفت: فایلهای مهم آرامکو با استفاده از ویروس شامون پاک شدهاند و تصویری از یک پرچم آتش گرفته آمریکا به جای محتوای فایلها در این تارنما دیده میشود.
پانه تا گفت که هک شدن این تارنما منجر به آن شده که بیش از ۳۰ هزار دستگاه کامپیوتر از بین برود و اکنون کامپیوترهای تازه باید جایگزین شوند.
وی گفت شرکت قطری نفت و گاز نیز دچار مشکلی مشابه شده است.
لئون پانه تا افزود که پنتاگون(وزارت دفاع آمریکا) سالانه بیش از ۳ میلیارد دلار برای افزایش توان سایبری خود هزینه میکند تا بتواند از دادههای رایانهای خود دفاع و از موجودیت آنها محافظت کند.
وزیر دفاع ایالات متحده گفت: در عین حال که وزارتخانه متبوعش درصدد مقابله با تهدیدها و حمله های احتمالی در فضای مجازی است تا از حقوق شهروندان آمریکایی دفاع کند، تصمیمی برای زیرنظر گرفتن فعالیتهای شبکههای رایانه ای شخصی یا تجاری متعلق به شهروندان آمریکایی اتخاذ نشده است.
پانه تا در بخشی دیگر از سخنرانی روز گذشته خود گفت:«پیش از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ نشانههای هشداردهنده آشکار بود، اما ما مجهز و آماده نبودیم تا با آنها مقابله کنیم. ما بهای سنگینی به خاطر این بی توجهی پرداختیم. نباید بگذاریم تاریخ تکرار شود.»
انتهاي پيام/ش3