اين متخصص مغز و اعصاب در ارتباط با علائم اضطراب گفت: اضطراب يك سري عوامل دروني و فكري دارد مانند ترس هاي بي مورد در وضعيت هاي روحي كه ايجاد اضطراب مي كند، همچنين نشانه هاي جسمي اضطراب نيز تعريق، افزايش ضربان قلب، سردرد و بي خوابي است.
دكتر رضايي طلب افزود: عواملي مانند بيخوابي، كم خوابي، كاهش تمركز حالت اضطراب را در پي دارد و اختلالات طبي مانند نارسايي قلب و پركاري تيروئيد نيز منجر به اضطراب مي شود كه بايد از طريق پزشكي درمان شود.
وي در ارتباط با تاثير معنويت در كنترل اضطراب اظهار كرد: مشكل دنياي امروز دوري از معنويت است كه اساتيد حوزه در كاهش اضطراب افراد و بازگشت آنها به معنويت بسيار موثرند و ميتوانند خلا معنويت در افراد را پر كنند كه در پيشگيري از اضطراب موثر است.
اين متخصص مغز و اعصاب خاطر نشان كرد: يكي ديگر از مواردي كه سبب به وجود آمدن اضطراب در افراد مي شود ترافيك شهري است و در حال حاضر ترافیک یکی از جنبه های جدایی ناپذیر زندگی فعلی مردم در کشورهای مختلف شده است.
دكتر رضايي طلب ادامه داد: خستگی ناشی از کم تحرکی و نشستن در یک محل به مدت طولانی با کمربند بسته و آلودگی محیطی و صوتی در خیابانها، باعث بروز اضطراب و خشم در افراد میشود.
وي افزود: در اضطراب بحث ژنتيك نيز مطرح است اما بيشتر از ژنتيك محيط روي فرد تاثير ميگذارد مانند اضطراب والدين كه به كودك نيز منتقل مي شود و در كودكان ميتواند تاثير بسزايي داشته باشد.
اين متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اضطراب در كودكان و نوجوانان گفت: در كودكان و نوجوانان اضطراب همراه با افت تحصيلي است، همچنين اختلالات روحي، پرخاشگري، بي قراري، جويدن ناخن، كابوس و افزايش يا كاهش غذا نيز نشان دهنده اضطراب در كودكان و نوجوانان است.
وي در ارتباط با راههاي كنترل اضطراب اظهار كرد: نگرش مثبت و اعتماد به نفس ، غلبه بر استرس ، ورزش و همچنين ایمان واعتقاد قلبی به خداوند كه آرامش بیشتررا درهمه امور زندگی به ارمغان مي آورد از راه هاي كنترل اضطراب است./س