سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به رغم بحران اقتصادي و مالي در اقتصادهاي بزرگ جهان؛

اوپک از افزايش تقاضا براي نفت در سال 2013 خبر داد

سازمان کشورهاي صادر کننده نفت"اوپک" اعلام کرد با وجود ادامه بحران اقتصادي و مالي در اقتصادهاي بزرگ جهان که به تبع آن انتظار مي رود تقاضاي اين کشور ها براي نفت کاهش يابد، تقاضا جهاني براي اين محصول در سال 2012 و 2013 افزايش خواهد يافت.

 به گزارش سرويس بين‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري فرانسه ؛سازمان کشورهاي صادر کننده نفت با انتشار گزارشي در اين باره اعلام کرد تقاضاي جهاني براي نفت امسال به هشتاد و هشت ميليون و 813 هزار بشکه در روز خواهد رسيد که نسبت به پيش بيني  هاي همين سازمان در ماه سپتامبر 0.7 درصد افزايش نشان مي دهد. اين در حالي است که تقاضاي جهاني نفت در سال  2011،  هشتاد و هشت ميليون و 40 هزار بشکه در روز بود.
سازمان کشورهاي صادر کننده نفت براي سال 2013 نيز پيش بيني کرده است که تقاضاي جهاني براي نفت  در اين سال به 89 ميليون و ششصد هزار بشکه در روز برسد. اوپک در ماه پيش(سپتامبر) پيش بيني کرده بود که ميزان تقاضاي جهاني براي نفت در سال دو هزار و سيزده به هشتاد و نه ميليون و 550 هزار بشکه در روز برسد.
اوپک در بخش  ديگر از اين گزارش خود تصريح مي کند نوسانات اقتصادي در کشورهاي آمريکا،چين و اتحاديه اروپا در سرنوشت مصرف انرژي در جهان نه تنها در مدت باقي مانده از سال بلکه در طول  مدت کل سال آينده نيز تعيين کننده خواهد بود.  
اين سازمان نفتي خاطر نشان مي کند  کندن شدن توليد صنعتي در کشورهاي اروپايي، آمريکا و چين  بدون شک بر ميزان تقاضاي جهاني براي نفت تاثير منفي خواهد داشت. اما از آن طرف وضع خوب اقتصادي درکشورهاي داراي اقتصاد نوظهور مانند هند و برزيل و تلاش کشوري مانند ژاپن براي جبران کاهش استفاده از انرژي هسته اي در پي حادثه نيروگاه فوکوشيما ميزان تقاضاي جهاني براي نفت را افزايش خواهد داد.
سازمان کشورهاي صادر کننده نفت که سي درصد نفت مورد نياز جهان را تامين مي کند در ادامه گزارش چنين تصريح مي  کند: پيش بيني هاي مربوط به ميزان تقاضاي جهاني براي نفت در سال 2013 ممکن است به ويژه در شش ماهه نخست آن کاهش يايد. 
زيرا نه معلوم است رشد اقتصادي کشورهاي عضو سازمان همکاري و توسعه اقتصادي چه تحول و نوساني پيدا کند و نه معلوم است هند و چين به عنوان دو غول اقتصادي آسيا روند رشد اقتصادي شان چگونه شتابي خواهد داشت.  
سازمان کشورهاي صادر کننده نفت در پايان گزارش خود  چنين نتيجه گيري مي کند:« مخاطرات  ناشي از پيش بيني رشد اقتصادي، قيمت سوخت  و  تغييرات آب وهوايي ممکن است ارزيابي ها و پيش بيني هاي مربوط به تقاضاي جهاني براي نفت را در سال آينده بيست درصد کاهش دهد.
برچسب ها: اوپک ، نفت ، برزیل ، اروپا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.