سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در بیانیه جنبش عدالتخواه پیرامون اتفاقات اخیر فضای اقتصادی کشور مطرح شد

چرا بازار به حال خود رها شده است؟/مسئولان اقتصاد مردم را عرصه تسويه حساب شخصي نکنند

جنبش عدالتخواه دانشجویی پیرامون اتفاقات اخیر در فضای اقتصادی کشور بیانیه‌ای صادر کرد.

به گزارش حوزه دانشگاه باشگاه خبرنگاران، بیانیه جنبش عدالتخواه دانشجويي به شرح زير است: اتفاقات روزهای اخیر در فضای اقتصادی کشور و مخصوصا بازار ارز بیش از پیش همگان را متوجه آسیب‌های موجود در فضای اقتصادی کشور کرد، آسیب‌هایی که دشمن می‌تواند با استفاده از آنها بدنبال پیش بردن اهداف خود و موثر کردن تحریم‌هایش باشد و در این بین راه حل نه سر خم کردن در مقابل مستکبرین و نه اقتصاد ریاضتی؛ که تبیین و پیاده‌کردن مدلی از اقتصاد مقاومتی می‌باشد که ضمن تحقق پیشرفت عدالت‌محور تعارضی با آرمان مبارزه با استکبار ندارد. پیاده شدن این امر همت جهادی همه مسئولین، نخبگان و توده‌های مردم را می‌طلبد.
 
جنبش عدالتخواه دانشجویی بر خود لازم می‌داند درباره اتفاقات اخیر فضای اقتصادی کشور  نکات زیر را بیان دارد:

- نکات اقتصادی:

• از آنجا که در عرصه بین المللی در سال جدید شاهد تغییر خاصی در تحریم های یک‌جانبه آمریکا و اتحادیه اروپا نبودیم، افزایش شدید نرخ ارز طی هفته‌های اخیر نشان از غیر طبیعی بودن آن دارد. بنابراین مسوولان این امر علی‌الخصوص ریس کل بانک مرکزی موظف به پاسخگویی است که چرا سیاست‌های موفق مشابه در این بازار اتخاذ نمی‌شود؟

• کمبود تولید ملی و به تبع آن کمبود صادرات غیرنفتی و وابستگی بیش از حد به نفت است که منجر به بروز برخی مشکلات در ذخایر ارز به هنگام اعمال تحریم‌ها شده است و تأسف اینجاست که قامت نحیف تولید ملی زیر فشارهای ناشی از کم‌توجهی دولت به بخش تولید در  هدفمندی یارانه‌ها و نیز تلاطمات اخیر بازار خم گشته است. هر چند که دور زدن تحریمها در شرایط کنونی از راههایی است که باید پیگیری شود اما تقویت تولید ملی است که باید هدف اصلی قرار گیرد.

• در سال تولید ملی بزرگترین حمایت از بخش تولید، کنترل تورم عمومی و کاهش هزینه‌های آن است. حال این سوال مطرح است که چرا فعالیت های سوداگرانه هیچ هزینه‌ای ندارد و نسبت به فعالیت های تولیدی پرسودتر و مهیج‌تر است؟ به عنوان مثال با وجود آنکه سالیان درازی از وضع قانون مالیات بر عایدی سرمایه در کشورهای مختلف به منظور افزایش هزینه‌های سوداگرانه می‌گذرد چنین قانونی در کشور وجود ندارد و حتی در طرح تحول مالیاتی نیز پیشنهاد نشده است. لازم به ذکر است اصلاح این امر صرفا با سازوکارهای بازار و یا بالابردن نرخ سود بانکی حل نخواهد شد بلکه باید سیاست های فعالانه و پیش دستانه در این حوزه اعمال گردد.

• ضمن تشکر از نهادهایی نظارتی و امنیتی به خاطر برخوردهای این چند روزه با دلالان و سوداگرانی که دست به تکاثر و زراندوزی‌های غیر مشروع می‌زنند؛ سوالی که برای اذهان عمومی پیش می‌آید این است که چرا تاکنون برخوردی صورت نگرفته و مهمتر اینکه  آیا فعالیت سوداگرانه تنها به معنای دلالان سر میادین و داخل پاساژها است؟ چرا تبلورهای اصلی دلالی و سوداگری مورد شناسایی قرار نمی گیرد و شفافیت اطلاعات مورد اهتمام واقع نمیشود؟ بر همگان مشخص است که افزایش چند برابری قیمت محصولات کشاورزی و به جیب‌زدن این اختلاف قیمت فاحش بواسطه سامان نیافتن بخش توزیع توسط واسطه‌ها بوجود می آید. و یا برای مثال چرا در شرایطی که شاهد افزایش اجاره بها در شهرها هستیم نباید تمهیدات لازم در برخورد با محتکاران خانه های خالی که بر اساس آمار مرکز آمار به یک میلیون و ششصد هزار واحد رسیده است، اندیشیده شود؟ امیدواریم که مسئولین منتظر نباشند تا کارد به استخوان برسد تا دست به اقدام بزنند.

• تعجب است که در دوره ابتدای اجرای هدفمندی یارانه‌ها به شدت بازارها و قیمت‌ها کنترل می‌شده است اما در حال حاضر بازارها و قیمت ها کاملا رها شده است و به بهانه های مختلف روند افسار گسیخته به خود گرفته است که بیش از همه طبقات مستضعف جامعه را زیر بار گرانی ها له می کند. با توجه به کاهش قیمت ارز طی روزهای اخیر انتظار می‌رود که مسئولین تمام تلاش خود را برای نظارت و سامان دادن به وضعیت بازار بکار گیرند تا قیمت‌ها کاهش یابد.

• در حال حاضر دولت باید با مدیریت تخصیص ارز پایه، از پرداخت این ارز جهت واردات کالاهای غیرضروری، لوکس و تجملاتی و نیز مسافرتهای غیر ضرور به شدت پرهیز کند.

• عدم عمل مسئولین به فرمان هشت‌ماده‌ای رهبر انقلاب به سران سه قوه جهت مبارزه با مفاسد اقتصادی طی ده سال گذشته باعث گشته امروزه شاهد ورود پول‌های سربرآورده حلقه‌های قدرت و ثروت متصل به حاکمیت جهت تلاطم و بهره‌برداری از بازار باشیم. خوب است مسئولین سه قوه که امروز هر کدامشان برای انداختن مشکلات بر گردن دیگری دست از پا نمی‌شناسند بگویند برای مبارزه با این مفاسد چه کرده‌اند؟ وزارت اطلاعات کدام گلوگاههای فساد را در طی این چند ساله شناسایی و رسوا کرده است؟ اولویت آفتابه‌دزدها بوده‌اند یا آقایان و آقازاده‌ها؟ به نظر طبیعی می‌آید در شرایطی که سگ‌ها را رها و سنگ‌ها را بسته باشند نباید انتظار اقتصادی سالم که در آن همه اجزاء احساس امنیت کنند را داشت.

- مباحث مربوط به فضای سیاسی:

• آن چیز که در فضای سیاسی امروزه مردم انتظار آن را از مسئولین می کشند این است که به جای غنیمت شمردن فرصت برای تسویه حساب‌های سیاسی، هر کدام با بر عهده گرفتن اشتباهات خود و نه فرافکنی و انداختن تبعات سوء مدیریت‌ها بر دوش دشمن، فرصت را برای خدمت به مردم غنیمت بشمارند. پشتوانه کنونی ذخایر ارزی کشور و نیز کاهش قیمت ارز طی چند روز اخیر نشان میدهد که میتوان با مدیریتی درست بازار را از تلاطم نجات داد.

• امروزه عده‌ای از دشمنان عدالت دندان‌تیز کرده تا از فضای بوجود آمده بهره برداری کنند و اقتصاد عدالت‌محور را منکوب کرده و زالوصفتی یقه‌بسته را جایگزین کنند. جناح‌های سرمایه‌سالاری که هیچ‌گاه نتوانستند ماهیت «جنگ فقر و غنا» را درک کنند و همواره به حاشیه‌نشین‌ها و کوخ‌نشین‌ها نگاه حاشیه‌ای داشتند و هیچ‌گاه حرفی از مبارزه با قارون‌ها و زراندوزان نزدند امروزه می‌خواهند بگویند عدالتخواهی و پیشرفت عدالتمحور جواب نمی‌دهد و باید با تکاثر کنندگان کنار آمد!

- نکات فرهنگی:

• امروزه علاوه بر نقد مسئولین باید نگاهی نقادانه به فرهنگی مصرفی برخی طبقات و اقشار جامعه داشته باشیم چرا که یکی از ابعاد مهم اقتصاد مقاومتی ضلع فرهنگی آن می‌باشد. فضای مصرفزدگی و اشرافی‌گری و استفاده از کالاهای غیر ضروری لوکس و هجوم آوردن به بازارها به محض کوچکترین شایعه‌ای و عدم به کار انداختن کار و سرمایه‌ی خود جهت تولید کالای ایرانی و اشتغال‌زایی  شایسته امتی اسلامی نیست. امام خمینی فرهنگ مصرفی را بزرگترین آفت یک جامعه انقلابی می‌دانند و رهبر انقلاب در آسیب‌شناسی‌شان از انقلاب میفرمایند "ما امروز متأسفانه دچار اسراف و مصرف‌زدگى هستیم”. حال سوال این است که نهادهای متولی امر فرهنگ در جهت رفع این آسیب کنونی کشور چه گامی را برداشته‌اند؟ آیا نباید جلوی مرفهین بی‌درد جامعه که کمکی به چرخ تولید نمیکنند  ولی مانور تجملات‌شان نمک بر زخم مستضعفین می‌پاشد گرفته شود؟ آقایان مسئولین فرهنگی کشور از صدا و سیما گرفته تا سازمان تبلیغات و وزارت ارشاد و … شما تمام هست و نیست خود را مدیون ولی نعمتان انقلاب یعنی مستضعفان هستید. پس بهتر است به جای همنشینی و ترویج طبقه مرفه بی‌درد کمی با همین کوخ نشنینان بنشینید و فرهنگ ساده‌زیستی در کنار کار و تولید را نشان دهید.

به امید ظهور عدالت‌گستر گیتی
جنبش عدالتخواه دانشجویی

انتهاي پيام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.