به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد مدیر فرهنگسرای جهاددانشگاهی مشهد در این خصوص گفت: «نگارخانه فردوسی» فرهنگسرای جهاددانشگاهی در راستای توسعه فعالیتهای فرهنگی و هنری جهاد دانشگاهی مشهد و به منظور ایجاد محیطی مناسب برای ارائه آثار هنرمندان داخلی و خارجی و بستری برای رشد و شکوفایی استعداد هنرجویان به ویژه دانشجویان بنا گردیده است.
مرتضی عطاریان به ابعاد فیزیکی این نگارخانه اشاره کرد و گفت: فضای نگارخانه با مساحت 112مترمربع و 55 متر زیربنای مفید نمایش، درقالب دو سالن طراحی شده ، که در صورت نیاز با نصب پانل تا 80 متر قابل افزایش است، طرح خلاقانه آن با توجه به استانداردهای موجود و توانمندیهای فضای بومی شکل گرفته است.
عطاریان اضافه کرد: نگارخانه با طراحی ویژه سقف، نورپردازی محاسبه شده و رنگ خنثی امکان نمایش مطلوب انواع تابلو را فراهم مینماید. نورپردازی فضا بهگونهای است که بازدیدکننده بهترین کیفیت بصری را از اثر هنری ادراک مینماید. هنرمندان میتوانند در این نگارخانه از نور عمومی ، آفتابی یا مهتابی و نورهای موضعی به صورت جداگانه یا توأم برای ارائه آثار خود استفاده نمایند؛ از این رو فضای حسی و بصری نمایشگاه به تناسب آثار متفاوت خواهد بود.
وی با اشاره به آنکه طراحی نگارخانه امکان برگزاری نمایشگاههای آثار حجمی را نیز فراهم مینماید، افزود: استفاده ازسیستم صوتی پیشرفته باعث میشود تا نگارخانه با پسزمینهای آرامشبخش از صدای یکنواخت تلطیف شود. همچنین دوربینهای مدار بسته امنیت آثار هنری را تامین مینماید.
مدیر فرهنگسرای جهاددانشگاهی مشهد به پیشبینی امکان استفاده از اینترنت و سیستم نمایش دیجیتال در نگارخانه اشاره کرد و اظهار کرد: این امکان میتواند در صورت نیاز جهت ارائه اطلاعات یا آموزش مورد استفاده قرار گیرد.
همچنین وجود سیستم گرمایش از کف با قابلیت کنترل حرارت موضعی و سیستم سرمایش مناسب برای کنترل دما و رطوبت، شرایط نگهداری مطلوب آثار هنری را فراهم آورده است.
وی در پایان همجواری نگارخانه با تالار فردوسی موجود در فرهنگسرا با گنجایش 350 نفر را برای برگزاری همزمان همایشها و کارگاههای آموزشی از دیگر امتیازات آن عنوان کرد./س