سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فراز‌و‌ فرودهاي اولين وزير استيضاحي مجلس نهم

توپ و تور يا ارز و گراني مسئله اين است؛ ارز سپر بلاي عباسي شد

در حالي که طرح استيضاح محمد عباسي، وزير ورزش و جوانان در اولين دستور کار روز يکشنبه (16 مهر‌ماه) پارلمان قرار گرفته بود، برخي نمايندگان با طرح اين موضوع که مسئله ارز و گراني اولويت اول کشور است تلاش کردند تا با منصرف کردن استیضاح کننده کنندگان، این طرح را از نصاب قانونی بیاندازند که انصافا موفق هم شدند و اين طرح اندکي پس از شروع نشست پارلمان از دستور کار خارج شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، با قرار گرفتن طرح استيضاح وزير ورزش و جوانان  در دستور کار روز يکشنبه (16 مهرماه)  بهارستان، جلسه علنی مجلس نهم  متفاوت‌تر  از جلسات پيشين اين مجلس تازه کار بود، ضمن اينکه  نحوه رسیدگی به این استیضاح نيز در نوع خود بي‌نظير بود و بهارستان نشينان را در بوته  نقد و آزمايش ديگري قرار مي‌داد.

در ابتداي جلسه علني روز يکشنبه پارلمان، علی لاریجانی ضمن تبريک آزادي ایرانیان ربوده شده توسط گروه‌های تروریستی در لیبی به ملت ایران، از دولت و پارلمان لیبی تشکر کرد و پس از آن به دنبال قرائت دستور کار مجلس، توسط حسين سبحاني نيا، عضو هيئت رئيسه  مجلس، بحث استيضاح عباسي بيش از پيش  قوت گرفت.

هرچند فضاي استيضاح در مجلس نيز مثل حباب قيمت ارز و سکه زياد دوام نياورد، و به دنبال ورود عباسي به صحن مجلس جمعی از نمایندگان با تجمع در هیئت رئیسه خواستار تغییر دستور شدند که لاریجانی اعلام کرد دستور تغییر نمی‌کند.

بر اساس اين گزارش، از 40 نفری که استیضاح را امضا کرده بودند تعداد زیادی امضاهاي خود را پس گرفتند و در نهایت استیضاح با 11 امضا در دستور کار مجلس قرار گرفت، بعد از آنکه جمعی از نمایندگان  به طرح استيضاح اعتراض داشتند، جهانگیرزاده  عضو ديگر  هیئت رئیسه اعلام کرد که دستور کار بعدی اعلام شود که  لاریجانی گفت: دستور را نمی‌توانیم عوض کنیم اول استیضاح است.

 در فضايي که عده‌ای از نمایندگان همچنان به استیضاح وزیر اعتراض می‌کردند، کامران نماينده اصفهان به عنوان يکي از طراحان اصلي اين طرح  به پشت تريبون رفت.

علی لاریجانی، رئیس‌مجلس در ابتدای اين مراسم با تأکید بر اینکه هیئت‌رئیسه باید طبق آیین‌نامه به وظیفه خود عمل کند، گفت: اگر امضاها بیشتر از عدد 10 باشد ما موظف هستیم آن را عملی کنیم اما اگر نمایندگانی که خواهان انصراف از استيضاح هستند بايد آن را به صورت مکتوب به هیئت رئیسه ارائه کنند

کامران، استيضاح که لولو نيست

حسن کامران دستجردي نماينده مردم اصفهان،  نخستین موافق استیضاح با بيان اينکه  در رابطه با بحث استیضاح این نکته ضروری است که استیضاح یک وظیفه قانونی است و ما نمی‌توانیم این وظیفه قانونی را انجام ندهیم گفت: من در این مجلس چندین دوره نماینده بودم و چندین وزیر را همچون وزیر معدن، کشور و راه را استیضاح کردم ولی هیچ موقع چنین فشاری نبوده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس ادامه داد: اینکه در خانه‌ها آدم بفرستند تا استیضاح را لغو کنند، بسیار عجیب است؛ استیضاح که لولو نیست.

کامران در پاسخ به انتقاد برخی از نمایندگان که بحث‌های اقتصادی را اولویت امروز مجلس می‌دانستند، گفت: نکته مهم در این میان اين است که آیا بحث اقتصادی امروز مهم است؟ اما مگر نه اینکه زمانی که برخی‌ها سه هزار میلیارد تومان را خوردند و ما گفتیم که وزیر اقتصاد باید استیضاح شود، برخی‌ها گفتند که وزیر اقتصاد قول اصلاح داده است.

وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره اینکه نماینده باید حرف خود را بزند،اظهار داشت: آنها که دم از اقتصاد می‌زنند ساده زیست باشند که انشاءالله هستند؛ امروز مردم از تبعیض بدشان می‌آید.

 نماينده مردم اصفهان در ادامه گفت: چه کسی منکر اهمیت بحث اقتصادی است؛ خود اقتصاددانان مجلس کار را شروع کنند اما ما در استیضاح خود به بحث جوانان نيز اشاره کردیم و تنها وزارت ورزش را مد نظر قرار ندادیم.

وی افزود: بارها مقام معظم رهبری درباره اشتغال جوانان صحبت کرده است. یک شغل ایجاد کردن مبارزه با آمریکاست. ممکن است بگویید شغل چه ربطی به آقای وزیر دارد. اگر شما به یاد داشته باشید، وزیر کار که من هم ایشان را قبول دارم در همین مجلس گفتم که کار چه ربطی به من دارد.

لاریجانی:استیضاح منتفی شد،اما نه نشد!

هنوز صحبت‌های کامران تمام نشده بود که منتفی شدن استیضاح محمد عباسی وزیر ورزش، نطق کامران را قطع و سپس با دستور کار قرار گرفتن مجدد وصل کرد.

 در ميان صحبت‌هاي  کامران که در حمایت از استیضاح عباسی سخن می‌گفت علی لاریجانی گفت که به دلیل انصراف خانم حلیمه عالی از استیضاح وزیر ورزش اين طرح منتفی می‌شود اما بعد از لحظاتی مجددا لاریجانی اعلام کرد که به دلیل تقاضای یک نماینده دیگر برای استیضاح وزیر ورزش این استیضاح همچنان ادامه دارد.

لاریجانی همچنین یادآور شد: "انصراف و یا اضافه شدن امضاها را نخواهیم پذیرفت".

کامران: شغل جوانان هم یک مسئله اقتصادی است

حسن کامران نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی پس از اين قطع و وصل‌ها در ادامه گفت: ناهنجاری‌ها، شغل و ساماندهی جوانان بسیار مهم است و در برنامه پنجم نیز به آن اشاره شده است.

نماينده مردم اصفهان تصريح کرد: شغل جوانان هم یک محور اقتصادی است، شماها که می‌گویید که امروز اقتصاد مهم‌تر است استیضاح من هم جزو موارد اقتصادی محسوب می‌شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: زمانی که آقای وزیر در مردادماه سال 90 خواست رای اعتماد را دریافت کند من گفتم ایشان نمی‌تواند وزیر شود و دلایلی را آوردم، چرا که آقای عباسی مدیریت آموزش عالی دارد و ورزشی نیست.

کامران تصريح کرد: بعد گفتیم که مقام معظم رهبری فرموده‌اند که سهم تعاون باید تا سال 93 به 25 درصد برسد در حالی که تا کنون سهم آن به سه درصد هم نرسیده است. وزیری که در اتحادیه‌های تعاونی دخالت می‌کند، در فدراسیون‌ها نیز دخالت می‌کند .

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای من که یک نماینده مستقل در اصفهان هستم، مهم نیست که چه کسی می‌آید و چه کسی می‌رود بلکه مهم برای من شیوه‌ها و روش‌هاست.

وی افزود: ما مواردی را از نقل و انتقالات دارم که یک سری از گرگان و یک‌سری از وزارت تعاون آمدند وهیچ کدام ورزشی نیستند. رشته‌های آنها ادبیات،تئاتر و غیر فنی است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس ادامه داد: اگر کسی بگوید چنین مواردی نیست من می‌گویم که روی میز من است و آن را در اختیار دارم.

کامران گفت: آقای وزیر یک سری را از تعاون آورده است. برادری از وزارت تعاون آمده و شده همه کاره وزارت ورزش و جوان. در حالی که ایشان زمانی که آقای عباسی ستاد انتخاباتی داشت در آنجا فعال بود.

وی تصريح کرد: وقتی که ایشان وارد تعاون شد، به سمت مدیر کل وزارتی ارتقا پیدا کرد؛ با توجه به اینکه این کار برخی از شرایط قانونی مانند گزینش دارد و سن و مدرک آن به هیچ عنوان مناسب چنین منصبی نبود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس ادامه داد: بعد هم ایشان به بانک توسعه رفت و رسمی شد و هم اکنون در ورزش مدیر کل امور استان‌ها و همه کاره شده است و کارهای محرمانه وزیر را نیز وی انجام می‌دهد.

کامران در ادامه  گفت: به عنوان مثال کنگره‌‌ای وزرارت ورزش در کیش داشت، که ایشان مدیران را با خانواده به کیش بردند و به آنها سکه دادند. اقتصاددانان به این نکته توجه داشته باشند که مردم از تبعیض ناراحتند.

وی افزود: باز هم همین مدیر کل آدم‌هایی آورده‌ است که در حالی که ما قهرمان فرزند شهید داریم که جذب نشده است و تمام اینها مستند است و می‌توانید آن را نگاه کنید.

نماینده مردم اصفهان در مجلس ادامه داد: زمانی که من با این مسائل مخالفت کردم گفتند که بحث شخصی است. اتفاقا من فیلمی را تهیه کردم که مشخص می‌شود آقای عباسی به چند سند همچون سند چشم انداز و منشور تربیتی در جلسه رای اعتماد به خود اشاره کردند.

وی افزود: در بحث وزارتخانه مقام معظم رهبری فرمودند اشرافی‌گری ممنوع است. شما به وزارتخانه که می‌روید مشاهده می‌کنید که در دوران آقای عباسی تشریفات زیاد شده است. حتی رؤسای فدراسیون‌ها که عزل شده‌اند نتوانسته‌اند حرف خود را بزنند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس ادامه داد: آقا فرمودند ما نوکر مردم هستيم پس بايد  باید در پاسخ به مردم متواضع باشیم.

 حاجی دليگاني : وزیر ورزش در 80درصد عزل و نصب‌های وزارتش دخیل نبوده است

سخنان کامران که به پایان رسید حسینعلی حاجی دليگاني  نماینده مردم شاهین‌شهر به عنوان موافق دیگری در  طرح استیضاح وزیر ورزش،به پشت تريبون آمد و گفت: همکارانی که طرح استیضاح وزیر ورزش را تقدیم کردند از مسائل جامعه، مسائل اقتصادی و ارزی و مسائل  مشيتي و معیشتی مردم اطلاع دارند اما این مسائل قابل جمع نيست.

حاجی با بیان اینکه طرح استیضاح وزیر ورزش و جوانان پیش از برگزاری مسابقات المپیک و لندن مطرح شده بود اما به دلیل شرایط ورزشی کشور به تعویق افتاد و پس از آن در هیئت رئیسه اعلام وصول شد اظهار داشت: متأسفانه اخیراً شاهد برخی بداخلاقی‌ها بودیم که باعث آسیب به جایگاه نمایندگان شده است.

وي در ادامه با تاكيد بر اينكه استيضاح، طلب توضيح است، گفت: جاي فرافكني وجود ندارد عده‌اي مي‌گويند به دليل اينكه در سال آخر دولت هستيم استيضاح انجام نشود اما در سال آخر دولت بودن دليل تعطيلي نظارت نيست چرا كه يك سال سال آخر دولت است و سال بعد از آن سال اول دولت بعدي است و سال سوم سال آخر مجلس است. يعني نظارت براي سه سال تعطيل مي‌شود.

نماينده مردم شاهين‌دژ با بیان اینکه طرح استیضاح وزیر ورزش و جوانان با 40 امضاء به هیئت‌رئیسه تحویل داده شده است، افزود: امروز که استیضاح در دستور کار مجلس قرار دارد همه نمایندگان باید به وظیفه خود عمل کنند تا مجلس سربلند شود.

این نماینده موافق طرح استیضاح در ادامه به محورهاي مدنظر خود اشاره وتصریح کرد: در طول یک سال گذشته 19نفر که به عنوان رئیس فدراسیون‌های ورزشی بوده‌اند جابه جا شده و یعنی در 15فدراسیون که 12فدراسیون یکبار و 4فدراسیون دو بار رؤسایش تغییر کرده است.

وی تصريح کرد: این جابه‌جایی بی‌حساب و کتاب به حیثیت ورزش لطمه وارد کرده و حتی به نظر می‌رسد وزیر ورزش خودش در عزل و نصب‌ها دخیل نبوده و گفته می‌شود 80درصد تصمیمات در این وزارتخانه توسط دو نفر که اسنادش نیز موجود است منصوب شده است.

حاجی دليگاني در ادامه با اشاره به بند الف ماده 54 فصل هشتم قانون مديريت خدمات كشوري گفت: قانون تنها اجازه می‌دهد که 15 درصد در انتصاب پست‌های مدیریتی از افراد خارج از وزارتخانه وارد شوند. در حالیکه 55درصد مدیران کل استان‌ها خارج از دستگاه منصوب شده‌اند و این یعنی از 31مدیرکل 17نفر خارج از حوزه ورزش بوده‌اند.

این نماینده موافق با بیان اینکه 70درصد مدیران و معاونان وزارت ورزش از خارج دستگاه منصوب شده‌اند و این به معنای آن است که از 27معاون و مدیرکل 19نفر خارج از این سیستم بوده‌اند یادآور شد:این دقیقاً برخلاف قانون مجلس است.

وی  در ادامه خاطرنشان کرد: دریافت هرگونه وجهی از بودجه کشور به ورزش حرفه‌ای ممنوع است اما پول‌های میلیاردی به بازیکنان حرفه‌ای و تیم‌های پرسپولیس و استقلال از بیت‌المال تأمین می‌شود که این موضوع دل جوانان ورزشکار را خون کرده است، چرا که آنها حتی در شهرستان خود هزینه کرایه مینی‌بوس را هم ندارند.

حاجی با اشاره به هزینه‌های میلیاردی برای آوردن مربی از خارج کشور گفت: چرا همه چیز در ورزش ما پولی شده است؟

وي در ادامه با اشاره به هيئت همراه وزير ورزش در مسابقات المپيک  در لندن اظهار داشت:  ده‌ها نفر که کوچکترین مسئولیتی نداشته‌اند همراه هیئت ورزشی به لندن آمده و میلیاردها تومان هزینه بر بیت‌المال تحمیل کرده‌اند، مگر این پول‌ها حساب و کتاب ندارند؟

این نماینده مجلس در ادامه اظهارداشت: با توجه به اينکه قانون حفظ کاربري اراضي زراعي و باغ‌ها مصوب 7/4/74 مجلس شوراي اسلامي بيان مي‌کند که 300 هکتار زمين بايستي براي ورزشگاه اصفهان بماند و مابقي زمين که صدها هکتار است رها بشود چرا دستگاه ورزشي کشور زمين‌هاي کشاورزي را تصرف کرده و طي دهها سال گذشته حاضر به رفع تصرف نيست

حاجی دليگاني  ادامه داد: فقط دو شرکت استقلال و پرسپولیس در برخی موارد برخلاف قانون عمل کرده‌اند. این دو شرکت در پیوست بودجه سال 91 جزو شرکت‌های سودده بوده و هر کدام 6میلیارد تومان با پیشنهاد دولت بودجه دریافت کرده‌اند. اما اگر بررسی کنیم مشخص خواهد شد که مسئولان دو باشگاه بودجه سال 91 را حداقل 17 تا 20 میلیارد تومان بسته‌اند.

این نماینده مجلس تصریح کرد: طبق قانون اصل 44 ریاست کلیه شرکت‌های در حال واگذاری تحت نظارت وزیر اقتصاد است اما تمام عزل و نصب‌ها و تصمیمات این مؤسسه مستقیماً توسط وزیر ورزش صورت می‌گیرد.

وی بر همین اساس افزود: آقای نجف‌نژاد عضو هیئت‌مدیره باشگاه استقلال شده است و وی با دستور وزیر اقتصاد که به این سمت نیامده بلکه با دستور آقای عباسی منصوب شده است.

حاجی ادامه داد: دیوان محاسبات کشور در نامه‌های متعددی عضویت کارکنان دولت در هیئت‌مدیره باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال را ممنوع اعلام کرده است اما هیچگونه توجهی به این ممنوعیت نشده است، هرچند که مکاتبات مکرری با وزیر ورزش درباره این انتصابات انجام شده است اما چون تعویض این افراد سخت‌تر از تخلف از قانون بوده گزینه دوم انتخاب شده است.

این نماینده مجلس با اشاره به صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور، خاطرنشان کرد: در این زمینه مشکلات متعددی وجود داشته و دارد و این مشکلات به صورت مشروح به وزیر ورزش منعکس شده اما اقدامات انجام شده در این زمینه مشخص نیست.

وی ادامه داد: اصلاح و تکمیل اساسنامه صندوق در خصوص نحوه تقسیم بودجه و زمان تشکیل جلسات هیئت‌امنا که در اساسنامه پیش‌بینی نشده مواردی است که باید به آن پاسخ داده شود. آیا آیین‌نامه مالی صندوق تدوین شده است؟ آیا حجم بالای مطالبات سنواتی وصول شده است؟ آیا فعالیت‌های سودده برای این صندوق از سوی مسئولان صورت گرفته است؟ آقای وزیر باید توضیح دهد مبالغی که به صورت ارزی و ریالی از صندوق برداشته شده به چه صورت خرج شده است؟

حاجی تأکید کرد: صندوق پیشکسوتان به جای رفع مشکلات این صنف به حیات خلوت وزارت ورزش تبدیل شده، لذا توجیه مالی آن باید به تأیید برسد.

لاریجانی: استيضاح از دستور کار خارج شد

در ادامه اظهارات نماينده مردم شاهين دژ بود که یکباره لاریجانی اعلام کرد که این  استیضاح از نصاب لازم قانونی برخوردار نیست.

وی افزود: نمایندگان استیضاح کننده به بنده مراجعه کردند و گفتند که می‌خواهند از استیضاح وزیر ورزش انصراف بدهند، تلقی آنها این است که استیضاح وزیر ورزش اولویت ما نیست.

لاریجانی گفت که نمایندگان استیضاح کننده به دلیل آنچه شرایط اقتصادی خوانده‌اند خواهان پس گرفتن امضاهای خود شده‌اند.

رئیس مجلس همچنین گفت: طبق آئین‌نامه یکی از نمایندگان به نمایندگی از استیضاح‌کنندگان می‌تواند توضیحات خود را ارائه کند.

نماينده مردم شاهين دژ با اظهار تاسف از این اتفاق گفت: ما طرح استیضاح وزیر ورزش را به صورت حساب‌شده امضاء کرده‌ایم و از این حق خود نخواهیم گذشت.

قاضی‌پور: پس گرفتن استیضاح کار بدی بود/ ورزش کشور فقط استقلال و پرسپولیس نیست به وضع جوانان هم اهميت بدهيد

با پس گرفتن امضا‌ها توسط برخی از نمایندگان که سبب شد استیضاح وزیر ورزش و جوانان از دستور کار مجلس خارج شود، نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه گفت: به هر شکل نمایندگان حق قانونی دارند تا تذکر دهند و سؤال و استیضاح و تحقیق و تفحص و عدم کفایت رئیس جمهور را مطرح کنند.

وی با بیان اینکه نباید حق نمایندگان را از آنها گرفت، افزود: ورزش کشور فقط دو تیم استقلال و پرسپولیس نیستند و مسئولین وزارت ورزش و جوانان باید به وضع جوانان هم اهمیت دهند.

وی ادامه داد: نباید کل اعتبارات ورزش در دو تیم تهرانی هزینه شود.

علیپور: در شرایط اقتصاد مقاومتی نباید استیضاح اولویت مجلس باشد/ وزیر ورزش در طول دوران انقلاب بهترین مقام را در پارالمپیک و المپیک کسب کرده است

 کمال علیپور نماینده مردم قائم‌شهر نیز طی تذکری گفت: اکنون که  حضرت آقا اقتصاد مقاومتی را توصیه کرده‌اند و بر تولید ملی تأکید دارند، لذا وقتی مردم وضعیت نابسامانی دارند استیضاح نباید اولویت داشته باشد.

وی که می‌گفت رئیس‌جمهور در نشست خبری‌اش مجلس را زیر سؤال برده است، افزود: وزیر ورزش در طول دوران انقلاب بهترین مقام را در پارالمپیک و المپیک کسب کرده است و ما باید در شرایط کنونی این موضوع را درک کنیم.

علی لاریجانی در پاسخ به تذکر علیپور با بیان اینکه تذکر او وجهی ندارد، خاطرنشان کرد: هیئت‌رئیسه مطابق آیین‌نامه عمل کرده است. اینکه نمایندگان استیضاح کننده می‌گویند به خاطر شرایط اقتصادی امضای خود را پس گرفته‌اند دلیل خودشان است اما ما موظف به اجرای آیین‌نامه بودیم و طبق آیین‌نامه نیز عمل کردیم.

توکلی:آقای رییس! شما که گفتید پس گرفتن امضاها را نمی‌پذیرید، پس چه شد؟

احمد توکلی نماینده مردم تهران طی تذکری با اشاره به وضعیت منتفی شدن طرح استیضاح وزیر ورزش خطاب به رئیس مجلس گفت: آقای رئیس استدعا دارم صحنه منتفی شدن استیضاح وزیر ورزش و رفتار هیئت رئیسه را دوباره مشاهده کنید چرا که معطل کردن مجلس برای اینکه استیضاح انجام بشود یا نه وجهی نداشت.

وی در ادامه افزود: وقتی استیضاح وارد دستور شد شما گفتید که دیگر پس گرفتن امضاها را نمی‌پذیرید اما نظرتان مجددا تغییر کرد. اکنون که استیضاح از دستور خارج شده است ادامه بحث آن وجهه قانونی ندارد.

توکلی با اشاره به دورانی از جنگ تحمیلی گفت: زمان جنگ نخست‌وزیر خدمت امام رفت و حدود 40 دقیقه درباره مباحث سیاسی بحث کرد، امام در پاسخ گفت ذخیره گندم چقدر داریم، نخست وزیر گفت 7 روز امام فرمود زیادترش کنید. امام در پاسخ به بحث‌های سیاسی گفتند وضعیت اقتصادی را بهتر کنید.

توکلی با اشاره به نشست اخیر مطبوعاتی رئیس جمهور تصریح کرد: درست است رئیس جمهور در نشست خبری خود از حد خود خارج شد ولی ما نباید جوابش را بدهیم گرچه استیضاح حق نمایندگان است اما ناامنی به پول سرایت کرده است و وضعیت اقتصادی مردم نابسامان است لذا نباید به این بحث ادامه بدهیم.

لاريجاني: بهتر است آئين نامه را مطالعه کنيد

علی لاریجانی در پاسخ به تذکر توکلی گفت: بهتر است آئین‌نامه را مطالعه کنید، آئین‌نامه عوض شده است، آئین‌نامه جدید می‌گوید اگر نمایندگان امضای خود را پس گرفته‌اند یکی از نمایندگان به نمایندگی از استیضاح کنندگان می‌تواند 5 دقیقه صحبت کند؛ وزیر نیز می‌تواند برای نطق به رئیس مجلس درخواست بدهد و در صورت پذیرش رئیس مجلس می‌تواند 10 دقیقه سخن بگوید.

لاریجانی همچنین افزود: اینکه بنده گفتم پس یا اضافه شدن امضاها را نمی‌پذیریم، ارشاد بود اما اینکه نمایندگان بخواهند امضای خود را پس بگیرند به لحاظ مقرراتی ما باید تسلیم شویم و طبق آئین‌نامه عمل کنیم.

عثمانی: استیضاح وزیر ورزش را با افتخار پس می‌گیرم/ نباید اینطور تصور شود که نمایندگان از وضعیت بد اقتصادی بی‌اطلاع هستند

محمدقسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در مجلس نیز که یکی از امضا کنندگان طرح استیضاح وزیر ورزش بود گفت که جمعی از نمایندگان 5، 6 ماه قبل استیضاح وزیر ورزش را مطرح کردند، در صورتی که شرایط اقتصادی به این حد نرسیده بود.

وی  در ادامه افزود: نباید اینطور تصور شود که نمایندگان از وضعیت بد اقتصادی بی‌اطلاع هستند و ما نیز وضعیت بد اقتصادی را کاملا درک می‌کنیم.

عثمانی تصريح کرد: نباید در سایه وضعیت بد اقتصادی همه بخش‌های کشور را رها کنیم؛ زیرا اقتصاد نیز بخشی از کشور است.

نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار داشت: اگر قرار باشد به خاطر وضعیت اقتصادی همه چیز را تعطیل کنیم، دیگر سنگ روی سنگ قرار نمی‌گیرد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه اصرار برخی نمایندگان برای اعلام وصول استیضاح وزیر در شأن مجلس نیست، اظهار داشت: فعالیت‌های وزارت ورزش و جوانان به گونه‌ای است که امور جوانان به طور کامل در کشور فراموش شده است.

وی افزود: آیا ورزش در دو تیم فوتبال خلاصه می‌شود و آیا فقط وزارت ورزش در ورزش‌های قهرمانی خلاصه می‌شود؛ پس ورزش‌های همگانی چیست؟

نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی به «آبروریزی» اخیر فدراسیون جودو اشاره کرد و اظهار داشت: من اگر جای وزیر بودم استعفا می‌دادم.

عثمانی ادامه داد: آقای آرش میر اسماعیلی در ازبکستان پیشنهاد رشوه داده است که فیلم و صورتجلسه آن نیز موجود است.

وی به قرائت نامه فدراسیون به علی‌آبادی پرداخت و ادامه داد: آقای علی‌آبادی رئیس محترم کمیته ملی و فدراسیون محترم جودو متاسفم از اینکه به اطلاعتان برسانم، پس از انجام تحقیقات کامل در جودوی آسیا به این تصمیم رسیدیم که کلیه فعالیت‌های فدراسیون جودوی ایران را در آسیا به طور موقت به حالت تعلیق در آوردیم. این تصمیم در پی رفتار غیر ورزشی آرش میراسماعیلی رئیس فدراسیون جودو جمهوری اسلامی ایران در خصوص دادن رشوه است.

نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه شأن نظام جمهوری اسلامی در پرداخت رشوه نیست، تصریح کرد: با توجه به اینکه اسلام رشوه دهنده و رشوه گیرنده مذمت می‌کند، اما نماینده جمهوری اسلامی در ازبکستان پیشنهاد رشوه می‌دهد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: بعد از آنکه 45 نفر را با صرف هزینه زیاد به مسابقات مالزی می‌فرستند، با سرافکندگی به کشور باز می‌گردند.

عثمانی با بیان اینکه نسبت به وضعیت بد ورزش و بی‌توجهی وزیر انتقاد داریم، گفت: به دلیل وضعیت اقتصاد، تورم و ارز با افتخار این امضاها را برای استیضاح وزیر ورزش و جوانان پس می‌گیریم.

*وزیر ورزش: وزارت ورزش هیچ جلسه ای در کیش نداشته است

 عباسی که قطعا از اين دودلي نمايندگان خوشحال بود، به جایگاه مجلس رفت و گفت: ذکر چند نکته در خصوص بحث استیضاح لازم و ضروری است.

وی  در ابتداي اظهارات خود گفت: اولین نکته اینکه هیچکس به هیچ وجه نمی‌گوید که اشکالی در ساختار وزارت ورزش و جوانان وجود دارد. برای همین بود که ساختار قبلی از سوی خود نمایندگان مجلس تغییر داده شد و سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان به توصیه شما و برای رفع اشکالاتی که در ذهن دوستان عزیز بود، ادغام شد.

وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: ما وزارتخانه جدیدالتأسیسی هستیم و استدعا دارم شما عزیزان کمک کنید تا این مشکلات که از گذشته باقی مانده بود و امروز نیز ادامه دارد در جلسات کارشناسی برطرف شود.

 وی درادامه  تاکيد کرد: من نیز از توصیه‌های شما عزیزان استقبال می‌کنم تا بتوانیم مشکلات را حل کنیم.

وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: من موافق هستم که با نمایندگان مجلس صحبت کنیم تا بخشی از این ابهامات حل شود.

عباسی با اشاره به برخی موارد مطرح شده از سوی موافقان استیضاح در مورد مشکلات وزارت ورزش و جوانان گفت: امیدوارم طوری نشود که مردم فکر کنند که مسئولین ما به برخی کارها اشتغال دارند.

وی در ادامه تصريح کرد: وزارت ما حتی یک جلسه نیز در کیش نداشته‌، نه تحت عنوان همایش یا هرچه زیر دیگر، چرا که این مسئله برای مردم نگران کننده می‌شود که ما بگوییم در این جلسات سکه توزیع می‌شود.

وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: من رفتن هیچکس را تأیید نمی‌کنم فقط آقای راشد یزدی فقط به خاطر برخی از فعالیت‌های فرهنگی به آنجا رفتند؛ این واقعا بد است که مردم را وارد مسائلی بکنیم که آنها را نگران کنیم.

 لاریجانی: نمایندگان برای پیگیری مشکلات اقتصادی استیضاح وزیر ورزش را پس گرفتند

علی لاریجانی رئیس مجلس پس از اتمام سخنرانی محمد عباسی وزیر ورزش و جوانان، در سخنان کوتاهی اظهار داشت: دغدغه نمایندگان استیضاح کننده این بود که  ایراداتی را  که در وزارت ورزش و جوانان شاهدند اعلام کنند، اما اولویت را شرایط اقتصادی کشور و مشکلات مردم و مسائل و مشکلات ارزی کشور می‌دانند.

وی افزود: نمایندگان با این دغدغه، استیضاح‌شان را پس گرفتند تا به مسائل مهم‌تر و اولویت‌دارتر رسیدگی شود.

مهمان ويژه‌اي که غايب بود

جلسه استيضاح عباسي قرار بود با حضور رئيس جمور برگزار شود که قطعا او نيز از بي‌ثمر بودن اين استيضاح دلگرم بود، به همين دليل در اين جلسه حاضر نشد.

توپ وتور يا  ارز وگراني ، مسئله اين است

حال اين مسئله مطرح مي‌شود که تا چه اندازه مي‌توان مسئله ورزش و جوانان را به مشکلات اقتصادي و نابساماني بازار ارز مرتبط دانست، مگر نه اينکه مجلس مي‌بايست در حوزه وظيفه نظارتي خود در همه حوزه‌ها قوي عمل کند؟

چرا وقتي استيضاح به مرحله نهايي خود مي‌رسد وکلاي ملت بيش از وزراي استيضاحي دست و دلشان مي‌لرزد؟ مگر نه اينکه وقتي مسائل اقتصادي نيز پيش آمد وکلاي ملت در استيضاح حسيني،وزير اقتصاد و دارايي رحم و عطوفت خود را به رخ دولتييان کشيدند؟

مشکل کجاست، در آئين نامه مجلس، دل نازک نمايندگان يا لابي قوي دولتييان؟

حرف آخر، فارغ از انگیزه‌های پيدا و پنهان در این استیضاح و منتفی شدن آن ، باید گفت که بار دیگر مجلس هوای دولت را داشت و البته این، اولین بار نبود که مجلس بيش از انتظار دولتيان  با دولت راه مي‌آمد.

انتهاي پيام/

برچسب ها: وزیر ، استیضاح ، مجلس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.