به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان دكتر سيما رسايي اظهار كرد: شكنندگي ناخن عارضهاي است كه بيشتر در خانمها مشاهده ميشود و دليل اين عارضه نيز سبك زندگي فرد است. دستهاي خانمها به دليل شستشوي زياد، با آب و مواد شوينده در ارتباط است. اين مواد نيز موجب شكنندگي سطح ناخن ميشود.
وي افزود: تغذيه فرد نيز مهم است. سطح ناخن از مواد پروتئيني، آهن و سولفور ساخته شده است و كمبود اسيدهاي آمينه ميتونين و سيستئين ميتواند در شكنندگي ناخن موثر باشد كه براي افزايش اين اسيدهاي آمينه بايد مواد پروتئيني مانند گوشت، مرغ و ماهي استفاده شود.
رسايي عنوان كرد: از ديگر عوامل شكنندگي ناخن ميتوان به استفاده از لاكها و پاككنندههاي آنها اشاره كرد. لاكهاي نمازي نيز ميتوانند آسيب بزنند ولي به دليل استفاده نشدن از پاككنندههايي مانند استون آسيب كمتري وارد ميكنند.
اين متخصص پوست و مو گفت: كاشت ناخن يا استفاده از ناخن مصنوعي بيشترين آسيب را به ناخن وارد ميكند. چسبهايي كه براي كاشت ناخن استفاده ميشود در هنگام كندن، سطح زيادي از ناخن را بر ميدارند و گاهي حتي ناخن آنقدر آسيب ميبيند كه نميتوان اصلاحش كرد.
وي افزود: معمولاً در سنين بالاتر ناخنها شكننده ميشوند ولي به دليل كمخوني و تغييرات فيزيولوژيكي فرد، ضخامت ناخن افزايش مييابد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز خاطرنشان كرد: دليل شكنندگي ناخن هر يك از عوامل فوق ميتواند باشد ولي كمبود كلسيم از دلايل اين عارضه نيست. متاسفانه اغلب افراد مشكلات ناخن را به كمبود كلسيم ارتباط ميدهند كه اصلاً صحيح نيست چرا كه در بافت ناخن اصلاً كلسيم حضور ندارد.
وي گفت: براي پيشگيري از اين عارضه نبايد از مواد شوينده در حد زياد استفاده كرد و هنگام شستشو نيز بايد از دستكش استفاده شود. استفاده از كرمهاي مرطوبكننده نيز كه موجب تر شدن ناخن ميشوند مفيد است.
رسايي بيان كرد: جهت درمان اين عارضه ميتوان از كپسولهاي مكمل استفاده كرد. همچنين لاكها يا محلولهايي هستند كه موجب استحكام ناخن ميشوند./س