سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توصيه يك متخصص تغذيه؛

دانش آموزان مواد غذايي حاوي آهن مصرف كنند

فقر آهن در كودكان بدون ابتلا به كم خوني باعث نقصان در كاركرد مغز و افت تحصيلي آنها مي شود.

 به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، ‌درمان و آموزش پزشكي  با بيان اين مطلب اظهار داشت: از علايم نخستين فقر آهن، احساس خستگي، كاهش قواي كار، تمركز و كاهش قواي مغز است كه در كودكان مدرسه رو كه به تمركز و قدرت يادگيري بالا نياز دارند اهميت بالايي دارد.

دكتر زهرا عبداللهي افزود: با ادامه روند كاهش آهن فرد دچار كم خوني مي شود كه با رنگ پريدگي، ضعف، تند شدن ضربان قلب، كم شدن دامنه تنفس و بي حالي همراه است.

وي خاطر نشان كرد: فيبر موجود در مواد غذايي براي سلامت و كاهش وزن مفيد است ولي رژيم پرفيبر به نفع جذب آهن و مس نيست و فرد با فقر اين عناصر مواجه مي شود.

اين متخصص تغذيه ادامه داد: بعضي تركيبات گياهي آنتي اكسيدان هاي موجود در سيب، گلابي، كشمش، آلبالو و چاي با آهن پيوند و تركيب غير قابل جذب تشكيل و جذب آهن را كاهش مي دهند.

وي اضافه كرد: جذب آهن معدني موجود در منابع حيواني با مصرف اين مواد تداخل ندارد و سريع جذب مي شود ولي آهن گياهي كند و بايد با ويتامين C همراه باشد.

دكتر عبداللهي گفت: در بسياري از موارد فقر آهن با روي توام است و رشد كودكان از لحاظ جسمي و ذهني را دچار اختلال مي كند به همين دليل تشخيص زود هنگام فقر اين دو عنصر در كودكان بسيار مهم است.

وي افزود: بر همين اساس ذائقه سازي در سنين كودكي بسيار حائز اهميت است تا افراد در بزرگسالي دچار فقر آهن و روي نشوند.

اين متخصص تغذيه خاطر نشان كرد: گوشت قرمز، حبوبات به خصوص عدس و سويا غني از آهن است و مادران بايد اين مواد را در وعده هاي غذايي خانواده قرار دهند./ع2
برچسب ها: آهن ، معدنی ، ذائقه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.