مهارتهایی مانند دویدن، پریدن و شنا را میتوان به کودک آموزش داد. در این سن، ورزش باید با حداقل آموزش باشد و از ایجاد رقابت و مسابقه بین کودکان جلوگیری شود. هدف اصلی باید لذت بردن از ورزش باشد.
سنین 10-6 سالگی: گرچه بهبود تعادل و حرکت بهدست آمده اما هنوز هماهنگی لازم بین دست و چشم بهوجود نیامده است بنابراین کودک میتواند بهطور محدود به ورزشهای سازمانیافته بپردازد. ورزشهایی مانند ژیمناستیک، شنا، تنیس برای کودک مناسب است. در این سن تاکید بر آموزش تکنیک است و باید به رقابت و مسابقه کمتر اهمیت داده شود.
سنین 12-10 سالگی: سطح شعور و فهم و توانایی یادگیری، تعادلی و حرکتی کودک افزایش مییابد و میتواند حرکتهای پیچیده و تکنیک و تاکتیک را یاد بگیرد و در ورزشهای سازمانیافته و برخوردی شرکت كند. ورزشهایی مانند والیبال، بیسبال، فوتبال و دوچرخهسواری برای این سنین مناسب هستند.
در باشگاهها تمرین با وزنههای کوچک ایرادی ندارد ولی ورزشهایی مانند وزنهبرداری و پاورلیفتینگ برای کودکان ممنوع است. بدنسازی با وزنه باید بعد از سن بلوغ آن هم همواره تحتنظر مربی انجام گیرد. ورزشهای پربرخورد و تماسی مانند بوکس، کشتی، هاکی و پاورلیفتینگ بهتر است بعد از 15 سالگی شروع شوند ولی بهطور کلی میتوان گفت مناسب بودن شدت و نوع ورزش را رضایتمندی کودک و لذت بردن او تعیین میکند. علاوه بر این، ورزش تاثیری بر سن بلوغ ندارد مگر در دخترانی که رژیم غذایی شدید گرفته باشند و والدین نباید از این بابت نگران باشند./س
یوسف زاده
دخترم سه سال و نیمشه.
میخوام بزارمش ورزشی که قدش بلندتر بشه.
کلا قدهامون متوسطه اخه.
شنیدم ژیمناستیک باعث بسته شدن صفحات رشد میشه.
آیا صحت داره؟
من ۱۵سالمه به نظرتون سن مناسبیه برای شروع والیبال؟