سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشهد/

طرز تشخیص حساسیت از سرماخوردگی

با توجه به نزدیکی فصل پاییز، طبیعی است که برخی افراد دچار آلرژی شوند. با سرد شدن هوا ابتلا به سرماخوردگی نیز افزایش می یابد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، با نگاهی به پاسخ پرسش‌های این آزمون می‌توانید نشانه‌ها و عوامل ایجاد‌کننده حساسیت و سرماخوردگی را بشناسید و این دو بیماری را از هم افتراق دهید.

1. کدام‌یک از موارد زیر هم علامت سرماخوردگی است، هم حساسیت؟

سرفه عطسه‌ آبریزش بینی همه موارد

پاسخ: همه موارد

سرفه، عطسه و آبریزش بینی، از نشانه‌های شایع سرماخوردگی و حساسیت‌ها محسوب می‌شوند. ترشحات زرد و آبریزش بینی، یعنی شما دچار سرماخوردگی شده‌اید اما در حساسیت ترشحات شفاف هستند.

2. آبریزش بینی همراه با خارش چشم‌ها نشانه چیست؟

سرماخوردگی /حساسیت

پاسخ: حساسیت

اگر سرفه و عطسه همراه با خارش و آبریزش بینی و چشم باشد، نشانه سرماخوردگی معمولی نیست. معمولا سرماخوردگی باعث ایجاد خارش نمی‌شود.

3. خس‌خس سینه و تنگی‌نفس می‌توانند هم در سرماخوردگی و هم در حساسیت ایجاد شوند.

درست/ نادرست

پاسخ: درست

خس‌خس سینه و تنگی‌نفس هم همراه با سرماخوردگی و هم همراه با حساسیت دیده می‌شوند. بیماری تنفسی‌ای نظیر آسم نیز ممکن است با عفونت‌های دیگر تنفسی مثل برونشیت و پنومونی همراه شود.

4. گلودرد و تب نشان می‌دهند شما مبتلا به کدام هستید؟

سرماخوردگی /آلرژی

پاسخ: سرماخوردگی

حساسیت معمولا همراه با تب نیست. اگر دمای بدن شما بالا رفت و دچار گلودرد شدید، ممکن است این مربوط به سرماخوردگی یا سایر عفونت‌ها باشد.

5. آیا بلع سخت از علائم شایع سرماخوردگی است؟

بله /نه

پاسخ: نه

اگر دچار گلودرد و اشکال در بلع شده‌‌اید، باید به پزشک مراجعه کنید، زیرا می‌تواند نشان‌دهنده عفونت گلو باشد که به‌وسیله باکتری‌ها ایجاد شده است. می‌توانید برای اطمینان با مشورت پزشك، آزمایش‌های دیگری هم انجام دهید. در صورت مشخص شدن دلیل عفونت و گلودرد، پزشک برای شما داروی مناسب را تجویز می‌کند.

6. سرماخوردگی همراه با تب بیش از 38 درجه ممکن است نشانه این باشد که دچار آنفلوانزا شده‌اید؟

درست / نادرست

پاسخ: درست

نشانه‌های آنفلوانزا شبیه نشانه‌های سرماخوردگی هستند (سرفه، گرفتگی بینی و خستگی و درد) اما آنفلوانزا می‌تواند علائمی مانند تب بیش از 38 درجه و لرز و تهوع هم به همراه داشته باشد. برای درمان آنفلوانزا باید مایعات زیاد بنوشید و به میزان کافی استراحت کنید تا بدن بتواند با عفونت‌ها مبارزه کند.

7. آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند طول مدت سرماخوردگی یا آنفلوانزا را کوتاه کنند.

درست /نادرست

پاسخ: نادرست

سرماخوردگی و آنفلوانزا به‌وسیله ویروس‌ها ایجاد می‌شوند، نه باکتری‌ها و آنتی‌بیوتیک‌ها فقط باکتری‌ها را از بین می‌برند. نوشیدن مایعات و استراحت کافی بهترین درمان سرماخوردگی و آنفلوانزاست. اگر نشانه‌های بیماری‌تان بیش از 10 روز طول کشید یا اگر شدید‌تر شد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. در برخی موارد پزشک ممکن است داروی ضدویروسی را برای کوتاه‌کردن طول مدت بیماری شما تجویز کند.

8. نشانه‌های حساسیت چه مدت طول می‌کشد؟

5 روز/ 7 روز

10 روز تا وقتی در تماس با ماده حساسیت‌زا هستید

پاسخ: نشانه‌های حساسیت ممکن است دائمی باشند یعنی تا وقتی که در تماس با ماده حساسیت‌زا هستید. اگر در فصل خاصی ایجاد شود، مثلا در بهار و به‌وسیله گرده گیاهان و درختان، علائم با تمام‌شدن گرد و غبار بهتر یا برطرف می‌شود اما اگر به دلیل مواجهه با مواد حساسیت‌زایی مانند موی بدن حیوانات باشد، ممکن است که دائمی باشد.

9. کدام‌یک از داروهای بدون نسخه سرماخوردگی را نباید بیش از 4 روز به کودکان کوچک داد؟

سرکوب‌کننده‌های سرفه آسپیرین

اسپری‌های دکونژستان بینی هیچ‌کدام

پاسخ: هیچ‌كدام

به کودکان زیر 4 سال نباید داروهای ضد سرفه داده شود. همچنین به دلیل خطر نشانگان ری، نباید به کودکان در هر سنی آسپیرین بدهید یا برای آنها از اسپری‌های دکونژستان بینی استفاده کنید.

10.سرماخوردگی در كدام فصل شایع‌تر است؟

بهار /پاییز /زمستان

پاسخ: زمستان

ما در هر زمانی از سال ممکن است به سرماخوردگی مبتلا شویم اما سرماخوردگی در فصل زمستان شایع‌تر است زیرا افراد بیشتر اوقات در خانه و در هوای گرم به سر می‌برند. این مساله می‌تواند انتشار میکروب‌ها را از طریق تماس مستقیم و غیرمستقیم بیشتر کند.

11. آلاینده‌ها در كدام فصل بیشتر در فضا وجود دارند؟

بهار / تابستان/ پاییز / همه موارد

پاسخ: همه موارد

مواد حساسیت‌زا ممکن است در تمام فصل‌ها از درخت و علف‌ها و از طریق گرد و غبار و البسه در بهار و تابستان و پاییز منتشر شوند.

12.کدام‌یک از مواد حساسیت‌زای زیر در رطوبت و هوای بارانی بیشتر است؟

شوره بدن/ حیوانات/ گرد و خاک/ کپک

پاسخ: کپک

کپک قارچی است که در مكان‌های مرطوب خانه مثل حمام، دستشویی و آشپزخانه رشد می‌کند. میزان بالای رطوبت یا هوای بارانی باعث می‌شود کپک‌ها رشد کنند و حساسیت تشدید شود./ع

برچسب ها: حساسیت ، سرماخوردگی ، مشهد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.