به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران قم، آنها برای جلب توجه والدین بدخلقی میكنند اما اگر بدانند با این كار به هدف نمیرسند به احتمال زیاد دست از كار خود برمیدارند. بداخلاقیهای كودكان به هر علتی كه باشد به هیچ وجه قابل پذیرش نیست و نباید در والدین این ترس را به وجود آورد كه در برابر هر پاسخ نه به كودك خود با داد و فریاد و كوبیدن سرش به زمین مواجه شوند.
رفتارهای لجبازانه كودكان گاه كار را به جایی میكشاند كه والدین كنترل خود را از دست میدهند و حتی ممكن است در مواردی به تنبیه فیزیكی روی آورند.
نفی كامل تنبیه فیزیكی كودكان ، زمانی كه صحبت از تنبیه میشود به هیچ وجه تنبیه فیزیكی مدنظر نیست زیرا روشهای تربیتی كه تنبیه بدنی دارد، جایی در تربیت نوین و سازنده امروزی ندارد، اما میتوان از روشهای رفتاری مانند تشویق و تنبیه در كنترل رفتار لجبازانه استفاده كرد.
یكی از روشهای تنبیهی را محرومیت موقتی می باشد در محرومیت موقتی، والدین میتوانند كودك را از حضور در مكانی كه آنها در آن حضور دارند، منع كنند. بهطور مثال برای كودك سه ساله به میزان سه دقیقه او را در اتاق با در باز قرار دهند و از او بخواهند اتاق را ترك نكند.
پس از این سه دقیقه هم نیم ساعت بیتوجهی عاطفی به كودك كارساز است. همچنین محروم كردن كودك از اسباببازیهای مورد علاقه به مدت دو تا سه ساعت یا محرومیت كودك از بردن به جایی كه دوست دارد، میتواند بهعنوان یك تنبیه مورد استفاده قرار گیرد.
بعد از رفتار نامطلوب اگر تنبیه به صورت طولانیمدت ادامه یابد میتواند رفتارهای لجبازانه را تقویت كند.دكتر خوشابی با تاكید بر اینكه رفتارهای تنبیهی باید بلافاصله پس از رفتار نامطلوب باشد وگرنه تاثیرات لازم را ندارد، در صورتی كه كودك عذرخواهی كند والدین باید این معذرتخواهی را بپذیرند و او را بهخاطر این كار تشویق كنند اما تنبیه لازم را نیز انجام دهند./ع