سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز/

برگزاری همایش علمی - کاربردی استفاده از پسماندهای کشاورزی، شهری و صنعتی در دانشگاه تبریز

همایش علمی- کاربردی استفاده از پسماندهای کشاورزی، شهری و صنعتی در جیره غذایی دام، طیور و آبزیان 9 آذرماه سال­جاری از سوی گروه علوم دامی دانشگاه تبریز و با همکاری انجمن علوم دامی شمالغرب کشور و انجمن علوم دامی ایران در دانشکده کشاورزی این دانشگاه برگزار می شود.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، دبیر علمی این همایش ارزشیابی تغذیه ای پسماندها و ضایعات کشاورزی و صنعتی و شهری در جیره دام و طیور و آبزیان، تعیین سطوح بهینه مصرف پسماندها در جیره و اثر آنها بر عملکرد و تولید دام، روشهای فرآوری و افزایش ارزش غذایی پسماندها، افزایش آگاهی عمومی جامعه دامپروران در خصوص ارزش تغذیه­ای و مزیت نسبی استفاده از پسماندها نسبت به سایر اقلام خوراکی در جیره را از جمله اهداف و محورهای برگزاری همایش استفاده از پسماندهای کشاورزی، شهری و صنعتی در جیره های غذایی دام، طیور و آبزیان عنوان کرد و گفت: با توجه به افزایش سریع جمعیت در دنیا و ایران و افزایش شهرنشینی اهمیت توجه به غذا را دو چندان شده که در این راستا تولید بیشتر مواد غذایی خصوصا از منشاء منابع دامی اهمیت قابل توجهی یافته است چرا که تولیدات دامی تامین کننده بخش عمده­ای از نیازهای غذایی انسان بوده و معمولا ارزش غذایی بالاتری از منابع گیاهی دارند.

حسین خانی با بیان اینکه بهره برداری بی رویه و غیرصحیح از مراتع باعث افت کمّی و کاهش کیفیت تولیدات دامی شده و خسارات جبران ناپذیری را به مراتع کشور وارد می نماید، خاطرنشان کرد: از سویی افزایش نرخ نهاده های دامی از جمله خوراک دام و طیور باعث عدم سودآوری تولید در برخی از واحدها گشته است چرا که حدود 60 الی70 درصد از مخارج روزمره واحدهای دامداری را هزینه­های مربوط به خوراک تشکیل می­دهد بنابراین، برای تولید در سطح مورد نیاز، بایستی کمیت و کیفیت جیره را مدنظر قرار داد که یکی از راهکارهای موجود استفاده از پسماند های کشاورزی، صنایع غذایی و سایر مواد مواد غذایی غیرمعمول ولی قابل مصرف در جیره دام و طیور می­باشد.

وی با اشاره به دیگر مزایای استفاده از پسماندها در جیره دام و طیور از جمله کاهش آلودگی محیط زیست و کاهش هزینه دفع ضایعات یادآور شد: از طرف دیگر، ازدیاد جمعیت و توسعه سطح رفاه عمومی منجر به افزایش پسماند­های غذایی شده که از نظر کمی و کیفی مقدار آن قابل توجه می باشد.

حسین خانی با اشاره به اینکه عمده پسماندهای غذایی از منازل، رستوران ها و هتل­ها، کارخانجات مواد غذایی و خوراکی و میادین میوه و تره بار تولید می شود افزود: معرفی استفاده از پسماندها در خوراک دام و طیور و آبزیان و افزایش آگاهی جامعه دامپروری کشور در این خصوص خود می­تواند کمک موثری به بخش دام کشور نماید که این همایش می­کوشد با معرفی ارزش غذایی و ضرورت و قابلیت استفاده از این پسماندها در تحقق این هدف بکوشد.

به گفته وی علاقمندان و محققان این حوزه می توانند تا دهم آبان مقالات خود را در موضوعات همایش از طریق سایت به نشانی http://wastefeed.tabrizu.ac.ir ارسال نمایند.

لازم به ذکر است دکتر حمید محمدزاده دبیر اجرایی این همایش می باشد./س

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.