به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازپایگاه خبری کنگره آمریکا، تزریق مالی یاد شده بخشی از یک میلیارد دلار کمکی است که دولت اوباما در ماه می 2011 میلادی وعده پرداخت آنرا به دولت مصر داده بود.
این مسئله با توجه به نگرانی درباره سیاستهای دولت جدید مصر و در کنار اعتراضات مردم این کشور که تاکید بر بستن سفارت آمریکا در قاهره دارند، ایجاد شده است.
هم اکنون اختلاف نظرات بسیاری بین قانونگذاران دو حزب در آمریکا وجود دارد. برای مثال کی گارنر جمهوریخواه از تگزاس و عضو مجلس نمایندگان آمریکا بلافاصله پس از اعلام این تصمیم گفت: به عنوان رئیس کمیته تخصیص بودجه مجلس نمایندگان از موقعیتش استفاده خواهد کرد تا جلو کمک چهارصد وپنجاه میلیون دلاری به مصر را بگیرد.
وی افزود: رابطه آمریکا و مصر هرگز به این اندازه و پس از رئیس جمهوری محمد مرسی در آن کشور موشکافی نشده است.
گارنر در بیانیه ای اعلام کرد: من درباره ضرورت ارائه چنین کمکی به مصر متقاعد نشده ام و نمی توانم از آن حمایت کنم.
در این حال هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا در نشستی با کشورهای عضو گروه هشت که جمعه و در حاشیه اجلاس عالیرتبه شصت و هفتمین دوره مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار شد گفت: ضرورت دارد جهان با توجه به وقوع بهار عربی در کشورها، از جمله مصر، لیبی و تونس تلاشهای بیشتری انجام دهد.
وی بدون اشاره به مصر افزود: بسیار واضح است که افراطیون مصمم هستند با براه انداختن جنگ و انقلاب، برنامه کار و ایدئولوژی خود را پیش ببرند و شراکت ما باید به کسانیکه خواهان برقراری دمکراسی واقعی در کشورشان هستند، قدرت بخشد.
در هفته های اخیر دولت آمریکا تصمیم گرفت کمک چهارصد و پنجاه میلیون دلاری از جمله یک کمک یک میلیون و نود هزار دلاری را فورا در اختیار مصر قرار دهد. مصر در حال حاضر با کسر بودجه 12 میلیارد دلاری، در بحران اقتصادی به سر می برد.
یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا در این باره گفت: دولت آمریکا در نظر دارد در روزهای آینده با اعضای کنگره مشاوره و آنها را متقاعد کند که ارائه کمکهای مالی به مصر در برقراری صلح، ثبات و دمکراسی در آن کشور و همسایگانش و در نهایت به نفع آمریکاست.