سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دو مرجع علمي کشور اعلام كردند؛

پارازيت رابطه‌اي با سقط جنين ندارد

تاكنون هيچ پژوهش علمي تاثير مستقيم امواج پارازيت‌ها را بر سقط جنين تائيد نكرده است.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، انگار عادت شده كه برخي هروقت مي خواهند هياهويي در رسانه ها برپا كنند و بعد كه پاي اثبات و علم به ميان مي آيد بگويند ما قطعي نگفتيم، مشاهداتمان اينگونه نشان مي دهد. اين حكايت اين روزهاي خبر دوبرابر شدن سقط جنين براثر پارازيت ماهواره هاست. خبري كه به شدت داغ شد و تيتر اول برخي روزنامه ها را هم به خود اختصاص داد. اما وقتي متن گفته ها را بخوانيد مي بينيد كه اين خبر براساس حدس و گمان و يا به عبارتي مشاهدات و نه براساس يك كار علمي و يا پژوهشي اعلام شده است. محققان اين عرصه و يا مسولان هم حرف هاي علمي تري براي اثبات خلاف ادعاي سقط براثر پارازيت را داشتند.

* پارازیت ها نمی توانند باعث سقط جنین شود

یک مقام مسئول در وزارت بهداشت گفت: هیچ مستندات علمی نداریم و بدون منابع علمی نمی توان اظهار نظر کرد.

علی گورانی کارشناس اداره بهداشت پرتوها در وزارت بهداشت در خصوص خبر افزايش سقط جنين براثر پارازيت ماهواره ها به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت:عوامل زیادی در سقط جنین می تواند موثر باشد از جمله بهداشت محیط، بهداشت آب ، مواد غذایی عوامل فیزیولوژیکی، استرس و بیماری های زمینه ای که هركدام مي توانند در كنار هم اين عارضه را تشديد مي كنند ولي اينكه پارازيت در اين زمينه موثر است را هيچ مرجع علمي تاكنون اثبات نكرده است.

وی تصريح كرد: گفته شده پارازیت ها باعث سقط جنین می شود اما باید این سوال را پرسید که بر چه مستندات علمی این نظریه داده شده است؟

اين مهندس پرتو شناسي پزشكي ميزان تشعشعات و امواجي كه به بدن انسان مي رسد را اينگونه تشريح كرد: 85 درصد از تشعشعات از محیط طبیعی مانند خورشيد و .. دریافت می شود. می ماند 15 درصد موارد غير طبيعي که 50 درصد از این عدد باقیمانده تشعشعاتی است که از امور پزشکی می گیریم. بقيه موارد کوچکی است که محاسبه آن در طیف عظیم انرژی کار دقیق علمی می خواهد.


گورانی در ادامه گفت: انرژی آنتی سیگنال ماهواره آنقدر پایین است كه نمی تواند باعث سقط جنین شود بلکه برای سقط جنین گاهی چندین عامل در کنار هم می تواند آسیب رسان باشد. بنابراین این که گفته شده پارازیت ها باعث سقط جنین می شود باید گفت که هیچ مستندات این چنینی نداریم و بدون اثبات علمی و منابع علمی نمی توان اظهار نظر کرد و این صحبت ها گنده گویی و غیر علمی است.

دکتر علی آذین مدیر درمان مرکز ناباروی و سقط جنين ابن سینا هم اين نظر را تاييد كرد.

وي در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اين گفته که خطر پارازیت های موجود در محیط باعث افزایش احتمال خطر سقط در زنان مي شود را علمی ندانست و افزود: آمارهای علمی نیازمند شواهد پژوهشی لازم است تا صحت و سقم موضوع را اثبات کند.

وی در ادامه با اشاره به این که تا کنون آمار و ارقام پایه ای در این زمینه وجود ندارد گفت: نظر قطعی در خصوص اعلام صحت و اثبات این ادعا نیازمند انجام بررسی های علمی و آماری و مقایسه با زمان حاضر است.

دکتر آذین تصریح کرد: پژوهش های انجام شده داخلي و بين المللي فعلی چنین فرضیاتی كه پارازيت باعث سقط جنين مي شود را تايید نكرده است.

برچسب ها: پارازیت ، سقط جنین ، ایران
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.