سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اصفهان/

بسیاری از تحقیقات ژن‌درمانی در کشور به خاموشی می‌رود

عضو گروه ژنتیک دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: نبود کارآزمایی بالینی ژن‌درمانی در کشور سبب شده که بسیاری از تحقیقاتی که در این زمینه انجام می‌گیرد به خاموشی برود.





به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، حسین خان احمدی امروز  در اصفهان اظهار کرد: در دنیا ژن درمانی از سال 1990 آغاز به کار کرد و بیش از 10 سال است که در ایران تحقیقات وسیعی در حوزه ژن درمانی صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه ژن‌درمانی روش درمانی برای بیماران نقص ایمنی اولیه، انواع سرطان‌ها و بیماری‌های ژنتیکی مثل تالاسمی و هموفیلی کاربرد دارد، افزود: با وجودی که سال‌های زیادی است که تحقیقات در این عرصه آغاز و حتی در برخی از بیماران به نتایج خوبی دست یافتیم، اما نبود زمینه کارآزمایی بالینی و تحقیق بر روی انسان امکان صحت و سقم کامل این روش درمانی روی بیماری‌های مورد آزمایش وجود ندارد.

*ژن درمانی نیاز به فردی مثل پرفسور آشتیانی دارد

عضو گروه ژنتیک دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: ژن درمانی مثل سلول‌درمانی که فردی به نام پرفسور آشتیانی با برقراری ارتباط با سیاستگذاران کشور و دریافت بودجه‌ توانست این علم را به سطح بالایی در کشور پرورش دهد، نیاز به فردی اینچنین دارد.

وی با بیان اینکه به طور قطع اگر فضای کار جدید و زیاد به پژوهشگران ژن درمانی بدهند، می‌تواند به عنوان یک روش درمانی مطمئن برای بیماران سرطانی به کار رود، اضافه کرد: در حالی اجازه تحقیقات روی انسان را دادند که کیس‌های آزمایش به صورت داوطلب انتخاب و بر اساس اخلاق پزشکی تمام هزینه‌های درمانی آنها بر عهده پژوهشگر باشد که با توجه به محدودیت منابع مالی که یک محقق دارد، به صورت فردی و بدون پشتیبانی مالی دولت امکان توسعه این تحقیقات وجود ندارد.

*پزشکان درمانگر نسبت به آزمایش‌های مولکولی آگاه نیستند

خان احمدی با اشاره به اینکه پزشکان ‌درمانگر حیطه کاری خود را  از تحقیقات مولکولی  جدا کرده‌اند در صورتی که جزو ضروریات کاری و بالا رفتن سطح درمان پزشکان است، تاکید کرد: با توجه به اینکه تنها عده معدودی از پزشکان درمانگر بخشی از ساعات را به درمان بیماران و بخش دیگر را در آزمایشگاه‌ها می‌گذرانند، اما به طور معمول جامعه پزشکی به دنبال یادگیری مهارت‌هایی است که به پول برسند و همین مسئله آنها را از کار تحقیقی و آزمایشی دور کرده است.

وی با بیان اینکه پزشکان درمانگر کشور نسبت به آزمایش‌های ملکولی آگاه نیستند، ادامه داد: در کشورهای پیشرفته پزشکان صبح در بیمارستان‌ها و به درمان بیماران می‌پردازند و بعدازظهرها در آزمایشگاه‌ها به سر می‌برند در حالی که در ایران صبح‌ها در بیمارستان‌ها و عصرها در مطب خود به طبابت می‌پردازند و به مرور از علم روز پزشکی عقب می‌مانند./ج1

برچسب ها: ژن ، دانشگاه ، پژوهشگر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.