به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، محمد بهزاد در حاشیه مراسم بهرهبرداری از نیروگاه خورشیدی الهیه و طرح نصب مولدهای خورشیدی خانگی بر پشت بامهای مشهد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خراسان قطب انرژیهای جدید به ویژه انرژی خورشیدی و بادی است و با توجه به استعدادهای طبیعی این منطقه، جا برای سرمایهگذاری در این انرژیها بسیار زیاد است.
وی افزود: منطقه خراسان به عنوان منطقه پایلوت برای انرژیهای نو انتخاب شده است و پیشبینی ما این است که بهزودی به قطب انرژیهای نو در کشور تبدیل میشود.
وی ادامه داد: نیروگاه کوچک خورشیدی الهیه در مشهد در طول یک سال گذشته 92 هزار کیلو وات ساعت برق تولید کرده است که میتواند مقدار زیادی از آلایندههای زیست محیطی را بکاهد.
بهزاد به مزایای استفاده از انرژیهای نو اشاره و تاکید کرد: تولید هر کیلو وات انرژی خورشیدی معادل تاثیر مثبت 80 درخت 10 ساله بر محیط زیست است و در کاهش حجم گاز CO2 نقش فراوانی دارد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در ادامه در پاسخ به سوالی در رابطه با برنامه وزارت نیرو برای توسعه استفاده از انرژیهای جدید تصریح کرد: طرح نصب مولدهای خورشیدی برای ادارات، مجتمعهای تجاری و منازل به صورت پایلوت در منطقه خراسان اجرا میشود و پس از آن، این طرح را در سراسر کشور اجرا میکنیم.
وی افزود: این مولدها میتوانند بخشی از نیازهای انرژی ادارات و منازل را تامین کنند و ما هم مازاد تولید انرژی منازل و افراد را از آنها میخریم.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: ما اکنون هر کیلو وات را 40 تومان به مردم میفروشیم اما مازاد تولید برق مولدهای خورشیدی ادارات و منازل را 150 تومان به ازای هر کیلو وات خریداری میکنیم.
وی ادامه داد: طرحی از سوی دولت به مجلس ارسال شده است که بر اساس آن مشترکانی که بیشتر از الگوی مصرف، برق مصرف میکنند، باید 40 ریال به ازای هر کیلو وات بیشتر بپردازند که در صورت تصویب این طرح، در آمدهای ناشی از آن به پرداخت تسهیلات ارزان قیمت با بازپرداخت بلند مدت برای خرید و نصب تجهیزات تولید انرژی خورشیدی برای منازل به مردم پرداخت میشود./س