نمادهاي جنگ تحميلي خاطره هاي دستهاي هميشه خالي شيعيان

نمادهاي يادمان جنگ سلحشوري هاي جوانهاي ايراني را به ياد مي آورد که اين نمادها از لحاظ تاريخي يادآور اين مطلب است که شيعه شدن مسلمانهاي ايران در زمان صفويه و با توپخانه هاي خالي رخ داد.

همزمان با بازگشايي مدارس هفته دفاع مقدس شروع شده است اتفاق خوبي که نماد همه دانش آموزان شهيد را به يادها مي آورد و حسين فهميده اولين نمادي است که با تقارن اين دو مناسبت فهميده مي شود نمادهاي يادمان جنگ اتفاقهاي خوبي هستند که هميشه نياز به فهميده شدن دارند.

به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران، طبق ديدگاههاي برخي شهروندان ديده شدن نمادهاي يادمان جنگ انسان را به ياد سلحشوري هاي جوانهاي ايراني مي اندازد. به ياد اينکه ايراني ها در زمان صفويه شهيد شدند . زماني که جوانهاي ايراني با دست خالي توپخانه اي را که ما در جنگ چالدران نداشتيم از صفويان گرفتند و بر عليه خودشان استفاده کردند.

کساني که با توجه به شرايط موجود و نبود امکانات مالي ايستادند و به کشورهاي ديگر نرفتند و به طور حتم خوشبخت تر از کساني بوده و هستند که شرايط موجود بر آنها غليه کرد و آنها را به زمين بيگانه فرستاد.

اعظم فرهاد کيايي کارشناس مذهبي اظهار داشت: مواردي که تحت عنوان نمادهاي جنگ در جامعه ما وجود دارد تاثير گرفته از دفاع مقدس است و اگر به اين صورت نباشد به طور حتم اثري نخواهد داشت و کارهاي صورت گرفته ديگري هم که در فعاليتهاي مراکز مختلف از جمله حوزه هاي علميه وجود دارد هر کدام اثر خاص خود را دارد.

بر طبق گزارشهاي به عمل آمده از شهروندان توجه کافي به اين نمادها نمي شود و حتي مجسمه هايي که از آنها در برخي مناطق وجود داشته برداشته شده و مجسمه هاي ديگري بر جاي آنها گذاشته مي شود. در حالي که بايد آثار زيبا و گران قيمتي از آنها ساخته شود تا تبديل به آثاري باستاني شوند.

فرهاد کيايي در اين رابطه خاطر نشان کرد: تعداد نمادهاي جنگ و ميزان تبليغ آنها همچنين مراکزي که نمادها در آنها ساخته مي شوند در جامعه ما و به خصوص در پايتخت خيلي کم است و مراکز سطح شهر بايد درمورد ساخت نهادهاي دوران دفاع مقدس به خصوص نمادهاي مختص هر شهر و نماد شهيدان که خيلي اندک است همچنين در مدارس به صورت هاي مختلف فعال تر شوند و در هر شهر نمادهاي مشهور آن شهر که زيبا تر بوده اند تبليغ شوند.

وي همچنين اشاره کرد: در اين رابطه بيان اين مطلب اهميت دارد که نمادهاي مشهور در بعضي شهرها شامل بعضي مکانها که نماد خداحافظي شهيدان با بستگان خود بوده مي شوند که تجديد خاطرات دفاع مقدس محسوب مي شوند و نسلهاي جوان که در آن محل سکونت داشته اند با اين نمادها بهتر ارتباط برقرار کرده و تاثير بيشتري بر روي آنها دارد.

گزارشهاي به عمل آمده از شهروندان حاکي از اين است که جوانهاي ايراني کاري بي نظير را انجام داده اند و رشادتهاي آنها آن گونه که بوده بايد به جوانهاي اين دوره گفته شود تا نسل جوان امروز هم مانند آنها شوند و به همين منظور نمادهاي يادگار جنگ بايد در مراکز شهر مثل ميدان ژاله و فردوسي در مناطقي که به سبب ازدحام جمعيت قدرت ماندگاري بيشتري دارند ساخته شود.

سيف الله سيف اللهي جامعه شناس در اين رابطه اظهار داشت: نمادهاي يادمان دوران جنگ در هر جامعه اي با توجه به روند فرآيند توسعه آن جامعه و با در نظر گرفتن اين مسئله و با توجه به اين که در چه مرحله اي از توسعه قرار گرفته است همچنين به فرهنگ و آداب و رسوم و هنجاررها به شيوه مديريتي که در آن جامعه حاکم است تعيين شده و افرادي که در جامعه با روحيه حاکم ايثار و شهادت زندگي مي کند ساخته مي شوند.

نظرهاي برخي شهروندان بر اين باور هستند که نمادهاي يادمان جنگ باعث بروز احساسهاي دروني مي شود و مردم را به ياد فرزندان از دست داده خود مي اندازد. دختراها و پسرهايي که شهيد شده اند و يادآوري خاطرات آنها دشمن را دور کرده آنها دفع شر کرده و سبب مي شود اگر متجاوزي پيدا شود جرات تجاوز را پيدا نکند.

قرار دادن اصل قناعت در زندگي اصل اساسي زندگي آنها بود و يادآوري آنها يادآوري سرمشق زندگي آنهاست و اين امر سبب مي شود مردمي که فشار اقتصادي زيادي را تحمل مي کند و به خاطر اين فشار هيچ چيز را نمي بينند آرامش خاطر بيشتري پيدا کنند.

سيف اللهي در اين رابطه همچنين اشاره کرد: انسانهايي که سود جو نبوده و به دنبال قدرت هم نيستند به دنبال جنگ هم نمي روند و اگر جنگي اتفاق افتاد بايد ديد به چه منظوري رخ داده است اگر آن جنگ اتفاق براي دفاع از دين رخ بدهد دفاع از دين محسوب مي شود اما اگر تجاوز به حقوق ديگران باشد اتفاق خوب و درستي نيست اما جنگ تحميلي ما جداي از دين و احساس دفاع از وطن بود که همه مردم اعم از زن و مرد از گروههاي ترک و کرد بايد از وطن خود دفاع مي کردند و يادآوري اين امر تاثير به سزايي در وحدت ملي دارد و به همين دليل بايد پشتيباني هاي لازم از جانبازان و ايثارگران انجام شود.

گذر از اين مناطق منطقه اي را براي ما پاکسازي مي کند و آن اينکه اصل قناعت که به دليل مشکلهاي فراوان در زندگي امروز رو به فراموشي است و تنها اصل همه دورانهاي زندگي شيعه است در جامعه امروز نياز به يادآوري و حمايت دارد و نمادهاي يادمان جنگ تحميلي گاهي در جهت يادآوري اين اصل هستند./ز
برچسب ها: دفاع مقدس ، شهروندان ، جنگ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.