سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمانشاه/

لامپ‌هايي كه آينده را روشن مي‌كنند

لامپ‌هاي الكتريكي اوليه تنها بخش بسيار اندكي از انرژي گران قيمت برق را به نور تبديل مي‌كردند و الباقي به صورت گرما به هدر مي‌رفت.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

جمعيت سياره زمين و تقاضا براي لامپ كه افزايش يافت، ديگر نه نيروگاه‌ها از پس تامين اين همه برق برمي‌آمدند و نه مردم توانايي پرداخت قبض‌هايي با يك رديف وحشتناك صفر را داشتند.

اينجا بود كه دوباره پاي مهندسان به ميان آمد. لامپ‌هاي فلورسنت يا همان مهتابي‌هاي معروف قدم اول بودند. بعد از آن هم لامپ‌هاي فلورسنت فشرده يا همان لامپ‌هاي كم مصرف وارد بازار شدند.

لامپ‌هاي مهتابي و بعد از آن لامپهاي كم مصرف دو ويژگي خيلي بد داشتند كه باعث شده بود تا مصرف آنها در بسياري از كشورها با مقررات سفت و سختي روبه‌رو شود. ماجرا از اين قرار بود كه اين لامپ‌ها از بخار جيوه براي توليد اشعه ماوراي بنفش استفاده مي‌كردند.

اشعه ماوراي بنفش هم در برخورد با سطح فسفر يا فلورسنت اندود حباب لامپ‌ها نور توليد مي‌كرد. تا همين جا ما از دو پديده نام برده‌ايم كه براي سلامت افراد و محيط زيست بسيار خطرناكند؛ سم و اشعه مهلكي كه شايد همين الان هم در اتاق خواب كودكان دلبند ما كمين سلامت عزيزانمان را مي‌كشند.

اين لامپ‌ها مي‌توانند به دليل خراش كوچكي در پوشش فلورسنتي خود به يك منبع دائمي تابش اشعه مرگبار ماوراي بنفش تبديل شوند.

تازه اين به شرطي است كه لامپ به هر دليلي نشكند كه اگر آن اتفاق رخ دهد گاز بسيار سمي جيوه مانند يك قاتل خاموش در گوشه و كنار محل كار يا زندگي به كمين سلامتي ما و محيط زيست خواهد نشست.

در كنار اين خطرات بزرگ بايد به شكايت هميشگي استفاده‌كنندگان از لامپ‌هاي مهتابي يا كم مصرف هم اشاره كرد كه از نور مرده و نوسانات دائمي ميزان روشنايي در اين لامپ‌ها شكايت دارند و سردردهاي فراواني را به اين خاطر تحمل كرده‌اند.

اين مشكلات شركت‌هاي نوآور و بزرك الكترونيكي دنيا را به فكر انداخت تا به دنبال راه‌حل نويني باشند؛ راه‌حلي كه در كمال تعجب جلوي چشم همه قرار داشت اما به سادگي نديده انگاشته مي‌شد. راه حل LEDها بودند كه سال‌ها بود در صنايع الكترونيك مصرف مي‌شدند.

يكLED به تنهايي نور كمي توليد مي‌كند اما اگر چند ده يا صد LED از انواع مختلف را با وسواس و مطالعه فراوان در كنار هم به يك پايه وصل كنيم، شاهد نور عالي و لامپي كم‌مصرف خواهيم بود.

اين همان لامپي است كه سال‌ها انتظارش را مي‌كشيديم و اكنون شركت‌هاي بزرگي مانند ال. جي آنها را توليد و روانه بازار كرده‌اند.

براي مثال لامپ‌هاي مدل (16 PAR) (7 واتي) و (16 MR) (6 واتي) ساخت شركت ال.جي مي‌توانند با مصرف مقدار مشابه برق بيش از دو برابر لامپ‌هاي كم‌مصرف نور توليد كنند و تا 10 برابر آنها عمر كنند. به زبان ساده‌تر اين دو مدل از لامپ‌هاي LED با استفاده روزانه به مدت 10 ساعت، تا 11 سال مهمان سرپيچ اتاق شما خواهند بود.

اين تازه اول ماجراست. اين لامپ‌ها فاقد جيوه بوده و هيچ گونه اشعه ماوراي بنفش يا مادون قرمزي توليد نمي‌كنند. هيچ گاز سمي يا مواد خطرناكي در ساخت آنها به كار نرفته و از همه مهم‌تر، نصب و استفاده از آنها به سيستم و تجهيزات خاصي نياز ندارد. كافي است لامپ‌هاي قديمي خود را از سرپيچ درآورده و يك لامپ LED جديد را به جاي آن قرار دهيد.

علاوه بر همه اينها، اين لامپ‌ها دوستدار چشمان شما نيز هستند. آنها نوردهي بالايي دارند و نداشتن نوسان در ميزان روشنايي و توليد طيف گسترده امواج نوراني كه با استفاده از نصب انواع گوناگوني از LED‌ها در يك لامپ به دست آمده است، از اين لامپ‌ها خورشيدي كوچك براي خانه و محل كار شما ساخته است.

به عنوان مثال در مدل PAR16 نور دريافتي طبيعي و مانند نور خورشيد بوده و مدل MR16 نيز داراي نوري روشن و شفاف است كه فضاي اطراف را زيباتر نشان مي‌دهد.

استفاده همزمان از هر دوي اين محصولات در كنار هم، ايده‌آل‌ترين انتخاب براي روشن كردن محل كار يا زندگي است.

قيمت لامپ‌هاي كم‌مصرف شايد در ابتدا كمي زياد به نظر بيايد اما توجه كنيد كه يك محاسبه ساده نشان از آن دارد كه روشن كردن خانه با لامپ‌هاي LED پس از 10 سال (عمر متوسط يک لامپ LED)، هزينه‌ها كه شامل خريد چندباره لامپ‌هاي ديگر در اين مدت و مصرف بيشتر برق است را تا پنج برابر كاهش مي‌دهد./س


برچسب ها: لامپ ، آینده ، روشنایی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.