کرمانشاه/
نام
انگلیسی این میوه Cantaloupe است که از نام یک
دهکده در ایتالیا به نام
Cantalup گرفته شده است که در
این محل طالبی برای اول بار در سال ۱۷۰۰ میلادی کاشت شده
است.
طالبی متعلق به خانواده خیار و کدو است. گرمک و طالبی، شبیه خربزه هستند و از
جهت غذا و پزشکی شباهت زیادی به خربزه دارند با این تفاوت که پیش از خربزه می رسند
و لطیف تر هستند و هضم آنها آسان تر است. طالبی و گرمک از میوه های پرآب فصل
تابستان است.
طالبی شیرین و خوشبوتر از گرمک است. قسمت های مورد استفاده طالبی و
گرمک عبارتند از: میوه و تخم میوه. برای خرید یک طالبی خوب و رسیده، با کف دست به
آن ضربه بزنید باید یک صدای تو خالی داشته باشد.
طالبی یکی از
بهترین منابع ویتامین
A است و مملو از بتا کاروتن است که در بدن تبدیل به
ویتامینA می شود. در یک
فنجان آب طالبی فقط ۵۶ کالری انرژی وجود
دارد ولی ۱۲۹درصد نیاز روزانه
ما به ویتامینA را تامین می کند که تاثیر آن در بهبود بینایی و پوست بدن بر همه واضح است
.طالبی یکی از غنی ترین میوه های حاوی ویتامینC است. طالبی علاوه بر ویتامین هایA وC حاوی مواد مغذی
مفید دیگری مثل پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین هایB۶،B۳، B۵ وB۱ است.
طالبی میوه ای
اشتها آور است. ادرارآور، نرم کننده (ملین) و موجب طراوت و شادابی پوست بدن است.
خوردن طالبی، بعد از غذا برای درمان کم خونی مفید است. مصرف طالبی برای کسانی که
سل ریوی دارند مفید است. مخصوصا برای کسانی که از یبوست می نالند مفید است. طالبی،
تشنگی را در تابستان تسکین می دهد. گوشت طالبی برای تسکین سوختگی های سطحی و یا
درمان ورم پوست موثر است. آب طالبی برای نرم نمودن پوست مفید است
.
کسانی که مرض قند
دارند باید در خوردن طالبی جانب احتیاط را رعایت کنند و یا آن را مصرف نکنند.
کسانی که ورم معده دارند، نباید در مصرف طالبی زیاده روی کنند./ب