سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انسان در محاصره تلویزیون، تبلت و تلفن همراه

سید ابوالحسن فیروزآبادی در مطلب تازه خود در وبلاگ خبر انلاين به موضوع «توسعه فناوری اطلاعات و هوش بصری» پرداخته است.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، بشر امروز ساعات زیادی از وقت خود را در طول شبانه روز بصورت آگاهانه یا ناخودآگاه به تصاویر خود ساخته بشر در فضای مجازی اختصاص می دهد . بدون شک چنین تحولی در بشر موجب تحول ادراکی و نوع نگاه بشر می گردد .
 
بنا به آمارهای اعلام شده در سایت اتحادیه جهانی مخابرات ، تعداد کاربران شبکه های تلفنی همراه در جهان در پایان سال 2011 حدود شش میلیارد نفر رسید که نشانگر ضریب نفوذی معادل 86 درصد می باشد . در حالی که ضریب نفوذ کاربران در ایران 74 درصد اعلام شده است . به عبارتی دیگر ضریب نفوذ تلفن همراه در ایران پایین تر از حد متوسط جهانی می باشد .

یکی از عمومی ترین و متداول ترین پایانه های مورد استفاده در فضای مجازی تلفن های همراه در اشکال مختلف گوشی های ساده ، هوشمند ، آی پد ،‌تبلت و ...... می باشد . این ابزار در ابتدا عامل تحرک را به ارتباطات افزود . سپس از طریق توسعه ارتباطات اینترنت باند پهن ثابت بحث برخط بودن در میان مردم کره زمین رواج یافت . بدین ترتیب مفهومی غیر از ارتباط و ارتباط در حال حرکت بنام مفهوم اتصال ( Connectivity) شیوع یافت . با توسعه شبکه های همراه پهن باند ( تلفن های همراه نسل 3 و بالاتر ) مفهوم ترکیبی جدید دیگری از ارتباط و اتصال در حال حرکت شکل گرفت و شعار شبکه جهانی در همه جا ،‌همه وقت و برای همه کس را مطرح نمود . ارتباط و اتصال در حال حرکت علاوه بر مزیت های اقتصادی و رفاهی ویژگی های دیگری از قبیل بصری شده و ثبت و خلق هویت های مکانی – زمانی را بدنبال آورده است . شاید هیچ پدیده ای به اندازه " بصری شدن " بشر در حال توسعه نباشد . بطوریکه صنایع زیادی درجهان به کار ساخت و توسعه کاربردهای نمایشگر در سیستم های مختلف مشغول هستند .

بشر امروز ساعات زیادی از وقت خود را در طول شبانه روز بصورت آگاهانه یا ناخودآگاه به تصاویر خود ساخته بشر در فضای مجازی اختصاص می دهد . انسان در محاصره تلویزیون ها ، بیل بردها ، تبلت ها ،و نمایشگرهای تلفن های همراه و غیره قرار دارد. بدون شک چنین تحولی در بشر موجب تحول ادراکی و نوع نگاه بشر می گردد . بطوری که اگر معتقد به تنوع هوش انسانها باشیم، هوش بصری بشر امروز بسیار فراتر از هوش بصری بیست سال پیش می باشد . بنظر می رسد بیشترین یادگیرندگی انسان از طریق بصر و قوه بینایی بوده و افراد فاقد بینایی بیشترین مشکل را در تحصیل علم و آگاهی دارند و شاید قرابت بصریت با بصر ( هم ریشه بودن ) به همین دلیل باشد .

 در آیات زیادی از قرآن در بحث " سمع و بصر " ذکر شده است در یکی از آیات آمده است " ولاتفف مالیس لک به علم ان السمع و البصر و القواد کل اولئک کان عنه مسئولاً " این آیه می تواند نمایانگر رابطه عمیق علم وبصر ( رابطه همبستگی یا علی ) باشد همچنین در بسیاری از آیات بصر مترادف بصریت در نظر گرفته شده است . ( توالی سمع و بصر در این آیه و آیات دیگر قرآن قرینه زیبایی و توالی زمانی ظهور فناوری های سمعی و بصری باشد بطوریکه در فضای مجازی نیز ابتدا سیستم های رسانه صوتی ( رادیو و تلفن ) توسعه یافتند و سپس سیستم های بصری در دوره ای متأخرتر ایجاد گردیدند ). هوش بصری در درازمدت می تواند سنگ بنای هوش فرهنگی یک جامعه شود . گروهی معتقدند نقش فناوری اطلاعات فراتر از خدمات ابزاری بوده و به عنوان توانمند ساز نقش هم افزایی در جامعه دارد که یکی از موارد آن ایجاد تفاوت در ادراک فرهنگی ناشی از تفاوت ایجاد شده در نمایش فرهنگی می باشد. اصولا توسعه ارتباطات انسانها و تنوع شیوه های ارتباطی تاثیراتی از نوع هم افزایی خواهد داشت.

متأسفانه در حوزه توسعه فناوری های بصری و خدمات مربوطه در کشور وضعیت نامناسبی داریم . علیرغم وجود یک میلیارد کاربر تلفن همراه در کره زمین در ایران هیچ سرویسی در این زمینه وجود ندارد . میزان کاربران تلفن همراه باند پهن درجهان در 4 سال گذشته معادل چهل و پنج درصد در سال رشد داشته است . از میان کشورهای آسیا فقط معدودی کشورها ( حدود شش کشور از جمله ایران ) فاقد سرویس های ارتباط متحرک باند پهن هستند . لازم بتذکر است در ایران پایانه های متنوع هوشمند و بصری و نمایشگرهای LED نسبتاً بالایی وجود دارد ولی شبکه متحرک و محتوایی که می بایستی توسط آنها مورد استفاده قرار گیرد ، وجود ندارد . مناسب است این نقیصه مورد عنایت بیشتری قرار گرفته و مرتفع گردد .
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.