سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمان/

تهدید پسته با سم فنول داخل نخاله های پسته

سم فنول داخل نخاله های پسته باعث خشکیدن درختان می شود و کشاورزان نباید نخاله های را پای درختان بریزند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از رفسنجان ، نخاله های پسته یا همان پوست های نرم و قرمز رنگی که از پسته جدا می شوند به علت رطوبت اگر به مدت چند روز روی هم انباشته و دفع نشوند عامل گسترش قارچ آسپرژلوس خواهند بود که این مهم زمینه ای برای ایجاد و افزایش سم افلاتوکسین است .

سرپرست واحد بهداشت محیط حرفه ای شهرستان رفسنجان در مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگارانِ رفسنجان با اعلام این خبر گفت : صاحبان ترمینالها و کارگاه های ضبط پسته خانگی بهتر است نخاله های پسته را دور از روستا در محلی که امسال شوراها و دهیاران برای دفع نخاله ها در نظر گرفته اند انتقال دهند .

مجید رنجبر کاظمی به پسته داران توصیه کرد : از نخاله ها و پس آبهای نخاله برای کود دهی درختان استفاده نکنند زیرا این دو ماده دارای عنصر مضر فنول هستند که باعث خشک شدن درختان می شوند.

وی تصریح کرد : نظافت ابزار از جمله چرخ پوست گیری ، دستگاه پوک گیر ، دستگاه شستشو، گو گیر و رطوبت گیر قبل و بعد از شروع کار و همچنین بهسازی محیط کارگاهها ، قابل شستشو بودن کف کارگاه با شیب مناسب ، قابل شستشو بودن دیوارها تا 30 سانتی متر ، داشتن شرایط مناسب و تهویه و دمای پایین انبار از جمله مواردیست که در رابطه با بهداشت برداشت پسته باید رعایت شود.

رنجبر کاظمی داشتن کارت بهداشتی ، لباس مناسب ، پیش بند ، کفش و دستکش مناسب برای کارگران ضروری دانست .

وی از اجرای طرح نظام مراقبت محصولات کشوری امسال در کشور خبر داد و افزود : فاکتورهای آلودگی میکروبی ، افلاتوکسین و باقیمانده سموم در پسته اندازه گیری خواهد شد .

گفتنی است : امسال 9 ناظر و 120 بازرس در شهرستانهای انار و رفسنجان در کارگاههای خانگی مکانیزه و نیمه مکانیزه اصول رعایت بهداشت را به کشاورزان تاکید و سیستمم برداشت پسته آنها را مورد بررسی قرار می دهند./س

برچسب ها: تهدید ، پسته ، رفسنجان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.