رئيس دانشكده حقوق دانشگاه امام صادق(ع) در گفتگوي ويژه خبري:
به گزارش
خبرنگار سياسي باشگاه خبرنگاران محسن اسماعيلي عضو حقوقدان
شوراي نگهبان رئيس دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق(ع) در برنامه گفتگوي ويژه خبري شب گذشته در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه چرا غرب و رژيم صهيونيستي با اينکه ميدانند توهين به مقدسات اسلامي خشم مردم را شعلهور خواهد كرد چنين اقداماتي را مرتكب ميشوند، گفت: تکرار چنين اقداماتي در مقاطع زماني مختلف نشان از يک حرکت حسابشده و هدفمند دارد چرا كه موج بيداري اسلامي آنها را عصباني کرده و همين عامل موجب چنين اقدامات جنونآميزي شده است.
وي در ادامه با بيان اينکه تمامي اخبار در رسانههاي مختلف جهان مربوط به بيداري اسلامي و موفقيت مسلمانان است، اظهار داشت: اينگونه اقدامات براي تغيير گفتمان حاکم بر جهان است تا توجه مسلمانان و افکار عمومي جهان منحرف شود تا در مقابل اين حرکت اسلامي قد علم کند.
رئيس دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق(ع) با بيان اينکه سردمداران آمريکا به از همگسيختگي مدني خود اعتراف کردهاند، گفت: از همگسيختگي اخلاقي و مدني در اين کشور منجر به انتشار فيلم موهن شده است.
اسماعيلي با اشاره به سخنان بيپايه و اساس وزير امور خارجه آمريکا در خصوص فيلم اهانتآميز به ساحت پيامبر اسلام(ص) گفت: به لحاظ آزادي بيان نميتوان جلوي چنين فيلمي را گرفت، در ماده 29 اعلاميه حقوق بشر که محققان به آن استنا کردهاند به صراحت تاکيد شده که تمام آزاديها از جمله آزادي بيان تابع محدوديتهايي است که در قانون ملي کشورها مشخص ميشود.
وي همچنين خاطرنشان ساخت: شناخت حقوق ديگران و جلوگيري از ايجاد اختلال در نظم عمومي بايد در آزادي بيان و محدوديتهاي قانوني کشورها لحاظ شود.
عضو حقوقدان
شوراي نگهبان در ادامه در پاسخ به اين سوال كه آيا تحريک احساسات يک ميليارد و 600 ميليون نفر مسلمان بهمعناي بر هم زدن امنيت نيست، افزود: در اين قضيه تنها احساسات مسلمانان تحريک نشده بلکه مسيحيان نيز پا به پاي مسلمانان در اعتراض به اين اقدام واكنش نشان دادهاند.
اسماعيلي همچنين با اشاره به بند سوم ميثاق حقوق بينالملل که در رابطه با آزادي بيان است، اظهار داشت: توهين به مقدسات در قوانين بينالملل يک جرم رسانهاي محسوب ميشود.
وي در ادامه گفت: متاسفانه برخلاف معمول، دولت آمريکا و ماموران اين کشور از اينگونه اقدامات حمايت ميکنند و فرد متهم را به دستگاه قضا معرفي نميکنند و اين در حاليست كه اگر آمريکا ميخواهد ردپاي خود را از اين موضوع پاک كند بايد فرد مورد نظر را مجازات نمايد.
اسماعيلي بيان کرد: ما انتظار داريم مسئولان دولت آمريکا خودشان را در مقابل افکار عمومي دنيا محفوظ نکنند و بهتر است خودشان نسبت به اين قضيه اقدام کند، نظام حقوقي آمريکا بايد عاقلانه رفتار کند تا نيازي به مراجعه به مراجع بينالملل نداشته باشد .
وي همچنين اضافه كرد: بايد در سطح بينالملل در مجمع عمومي صريحا قطعنامهاي صادر شود تا اينگونه اقدامات صورت گرفته عليه بشريت محکوم شود، بنابراين بايد اين پيشنهاد در اجلاس مجمع عمومي در دستور کار قرار گيرد.
اسماعيلي با تاکيد بر اينکه بايد در اساسنامه دادگاه بينالمللي کيفري توهين به اديان جرم محسوب شود، اظهار داشت: سازمان کنفرانس اسلامي، وزراي خارجه، وکلا و حقوقدانان تمام کشورهاي اسلامي بايد راههاي حقوقي را براي پيگيري مداوم اينگونه مسائل مطرح کنند.
رئيس دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق (ع) ابراز اميدواري كرد كه مراجع بينالمللي به سرعت جلوي اين گونه اقدامات موهن را بگيرند و به وظايف حقوقي خود در اين زمينه جامه عمل بپوشانند.
اسماعيلي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه وظيفه مسلمان در مقابل اين اهانت چيست، اظهار داشت: مسلمانان بسيار هوشمندانه در مقابل اين مسئله موضعگيري کردند و با اتحاد به اعتراضات مدني و مسالمتآميز دست زدند.
وي با تاکيد بر اينکه دولتها پيش از اينکه به اهرم حقوقي نياز داشته باشند بايد با استفاده از اهرمهاي سياسي و اقتصادي دولت آمريکا را تحت فشار قرار دهند، افزود: دولتهاي مسلمان بايد روابط خود را با آمريکا قطع و با سرعت بيشتري به وظيفه خود عمل کنند.
در ادامه اين برنامه تلويزيوني "استيفن سايزر" کشيش کليساي ويرجينيا در تشريح ابعاد حقوقي انتشار فيلم موهن به پيامبر اسلام (ص) گفت: در آمريکا اين عقيده وجود دارد که در آينده ميان مسلمانان و مسيحيان جنگ به وجود خواهد آمد و ساخت و انتشار چنين فيلمي از اين مسئله نشأت ميگيرد.
وي در ادامه با بيان اينکه دولتها مسئوليت رفتار شهروندانشان را بر عهده دارند، بيان کرد: اينگونه اقدامات افراطي نبايد ميان پيروان اديان توحيدي شکاف ايجاد کند بنابراين اگر کسي آموزههاي مسيح را رد کند ديگر مسيحي نبوده و مرتد است زيرا خارج از عقايد مسيحيان عمل کرده است.
كشيش كليساي ويرجينيا در پايان خاطرنشان كرد: بايد نظام حقوقي را تقويت و از رهبران مدني حمايت كرد بنابراين رهبران سياسي بايد قوانين را عوض کنند تا اعتقادات مردم مورد احترام قرار گيرد.
انتهاي پيام/س2