سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شبکه های تروریستی سازماندهی شده توسط سيا

"بنياد فرهنگ استراتژي" در مقاله اي به قلم "وين مدسن" به بررسي شبكه هاي تروريستي با گرايش اسلام گراي افراطي كه توسط سازمان سيا ايجاد و مديريت مي شود، پرداخته است.

به گزارش سرويس بين‌الملل باشگاه خبرنگاران ، در اين مقاله آمده است، اواخر دهه 70، سازمان اطلاعات مرکزی آمريكا براي مبارزه با نفوذ شوروي در افغانستان،گروه تروريستي جهادي را در افغانستان به راه انداخت.  
در طول سه دهه بعدی نيز، سازمان سیا ارتباط با گروه های جهادی را ادامه داد و از آنها به عنوان متحدان خود برای انجام عملیات خاص در راستاي پيشبرد اهداف خود استفاده كرده و هر زمان که امریکا مي خواست نقش كاذب و «تعهد» خود به «جنگ علیه تروریسم» در رسانه ها را ايفا كند به آنها حمله و وجهه اي به عنوان "خط مقدم مبارزه عليه تروريسم" براي خود مهيا مي كرد.  
چنين رفتاري را در مورد استفاده از گروه مجاهدین و متحدان جهادی و در نهايت قرار دادن نام آنها در ليست گروه هاي تروريستي شاهد بوده ايم كه همين اواخر نيز هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه شبکه حقانی در وزیرستان شمالی، پاکستان را یک سازمان تروریستی خارجي ناميده است.  
شبکه حقانی به رهبری جلال الدین حقانی، توسط سازمان سیا و اداره اطلاعات پاکستان در دهه هشتاد سازماندهي شده است.
شبکه تروريستي حقانی،متحد سابق سازمان سيا مي باشد كه در ليست تروریستی قرار گرفته است. لازم به ذكر است كه اين گروه تروريستي از سوي سيا سازماندهي و تامين مالي مي شد.
مورد ديگر،گروه «القاعده»، به رهبري عامل سابق سيا در جنگ افغانستان،اسامه بن لادن و رهبر گروه حزب اسلامی،گلبدین حكمتيار مي باشد.
با تعیین شبکه حقانی به عنوان یک سازمان تروریستی، پس از مرگ اسامه بن لادن و تعیین حكمتيار به عنوان یک تروریست،اكنون سازمان سيا بر روي متحدان قدیمی حود،مجاهدین متمركز شده است.  
بن لادن و «القاعده» بهانه تراشان مناسب برای سازمان سیا و متحدان موساد براي ايجاد يك بهانه «منطقی» در سناريوي حمله يازده سپتامبر در ایالت متحده به شمار مي آيند.  
ناهمسازي و مشاجره حكمتيار با سازمان سيا به نظر می رسد بيشتر بخاطر تلاش وي برای کاهش قاچاق مواد مخدر در افغانستان كه توسط سيا مديريت و حمايت مي شود،باشد.  
جان كولي خبرنگار اي بي سي(اخبار خاور ميانه)، در کتاب جنگ نامقدس: افغانستان، آمریکا و تروریسم بین المللی، به بررسي سياست هاي آمریکا در تعامل با تروریست های اسلام گرا و ماهیت دخالت سازمان سيا در قاچاق مواد مخدر در افغانستان پرداخت. با الهام گرفتن از ایده سازمان اطلاعات فرانسه،سازمان سيا "عمليات پشه" را پيش گرفت، برنامه اي که از طريق ترويج هروئین و حشیش به افغانستان تحت اشغال شوروی به منظور ترويج اعتياد ميان سربازان ارتش سرخ و كاهش نيروي رزمي آنها،به اجرا در آمده است.  
زمانی که عرضه مواد مخدر از پاکستان متوقف گرديد، مواد مخدر را از انبارهای کوکائین و هروئین كلمبيا كه توسط اداره مبارزه با مواد مخدر آمريكا،خدمات گمرکی ایالت متحده، و گارد ساحلی ایالت متحده ضبط شده بود،توسط كشتي به افغانستان ارسال كردند.  
سازمان سيا از جنگ سالاران متعدد افغانستاني مانند اسامه بن لادن، حكمتيار، و حقانی براي قاچاق مواد مخدر در کابل، قندهار و مناطق دیگر که در آن نیروهای شوروی حضور داشتند،استفاده كرده است.
درآمد حاصل از قاچاق مواد مخدر میان جنگ سالاران افغانستان و سازمان سيا تقسيم مي شده است.  
رابین کوک، وزیر امور خارجه انگلیس، در یک مقاله در روزنامه گاردین كه در تاریخ 8 جولاي 2005 منتشر شد،آورده است كه: «در طول دهه هشتاد او [بن لادن] توسط سازمان سيا مسلح شده و از سوي عربستان سعودی براي جهاد علیه اشغال روسیه در افغانستان تامين مالي مي شد.  
القاعده، گروهي متشكل از هزاران تن مي باشد که از سوي سازمان سيا انتخاب و براي جنگ عليه روس ها آموزش دیده بودند.  
کوک، که به عنوان وزیر امور خارجه،به بسیاری از فایل ها در سازمان جاسوسی انگلیس (MI6) و سازمان ملی امنیت آمريكا، ستاد ارتباطات دولت در بريتانيا (GCHQ) دسترسي داشته است- برخی از اسرار پنهان در مورد دخالت سازمان های اطلاعاتی غربی در اجراي سناريوي يازده سپتامبر را،افشا كرد.   
پیر هانری بونل افسر نظامی سابق در سازمان اطلاعاتی فرانسه، فردي که شبکه های تروریستی اسلام گرا را در منطقه بالکان ردیابی و ارتباط بين آن با سازمان سيا را اثبات كرد،در اظهارات خود به اين موضوع اشاره داشت كه:سازمان سيا از گروه «القاعده» و عوامل گروه مجاهدين براي انجام عملیات تروریستی مشابه آنچه در طول چند سال گذشته در بمباران کنترل از راه دور (هواپيماهاي بدون سرنشين) شهروندان در دمشق، بیروت، بغداد، و پاکستان و شهرهای مختلف لیبی، عدن، و مناطق دیگر شاهد بوده ايم، استفاده كرده است.  
در بازتاب بیانیه کوک و بونل،يكي از فارغ التحصیل آکادمی نظامی در فرانسه، نوشت:
«حقیقت این است که هیچ ارتش اسلامی و یا گروه تروریستی اسلامي به نام القاعده وجود ندارد. و هر افسر اطلاعاتی اين موضوع را مي داند. اما اينكار صرفا یک کمپین تبلیغاتی برای متعاقد كردن مردم به وجود داشتن یک نهاد "شیطاني"، و بدست آوردن رهبری واحد و یکپارچه بین المللی آمريكا برای جنگ علیه تروریسم ناميده مي شود. کشور پشت این تبلیغات ایالت متحده مي باشد و لابی های جنگ آمریکا بر علیه تروریسم تنها نافعان اجراي اين پروژه ها مي باشند.  
بونل در اظهارات خود به نحوه اداره فعاليت هاي القاعده پرداخته است. بنا به اظهارات وي،شبكه اينترانت القاعده در جده عربستان سعودی بنا نهاده شده است.
کاربران، شامل برخي از دولت های عضو سازمان کنفرانس اسلامی و سفارتخانه های آنها در سراسر جهان مي باشند،كه از طريق تلفن،به پايگاه اطلاعاتي آن دسترسي دارند.  
پایگاه داده القاعده به دو بخش اصلي تقسيم مي شود، فایل اطلاعات که در آن شرکت کنندگان در جلسات می توانند اطلاعات مورد نياز را انتخاب و ارسال كنند، و فایل تصمیم گیری که در آن تصمیم هاي اتخاذي از جلسات گذشته ثبت و ذخیره شده اند.  
در زبان عربي، فايل ها را با نام قيدت المعلومات و قيدت التعليمات مي دانند. این دو فایل را در یک فایل با نام پایگاه داده (به زبان انگليسي) نگهداری می شوند.  
اما اعراب معمولا از کلمه کوتاه القاعده که کلمه عربی برای "پايگاه" مي باشد،استفاده مي كنند.  
در میان کشورهای استفاده كننده از اینترانت القاعده برای انجام عملیات تروریستی مي توان به عربستان سعودی اشاره كرد. اینترانت «القاعده» قبل از حادثه يازده سپتامبر نيز وجود داشته است.  
بونل اظهار مي دارد كه: «هنگامی که اسامه بن لادن عامل آمریکا در افغانستان بود،اينترانت القاعده یک سیستم ارتباطی مناسب بود كه از طریق پیام های رمزی یا پنهانی كار مي كرد».
کوک يك ماه پس از نوشتن اين مقاله در گاردين به طور ناگهانی براثر یک حمله قلبی در گذشت. بونل، به اتهام جاسوسی براي صربستان متهم،محاكمه و زندانی شد.
امروزه برخي از كشورهاي عربي از «القاعده» و شورشیان حاضر در سوريه پشتیبانی پنهانی و مالي مي كنند. این احتمال وجود دارد که اینترانت «القاعده» در پروژه براندازي دولت بشار اسد،به ارسال پیام های رمزی بین جده، ریاض، دوحه، ابوظبی و «القاعده» در سوریه و طرف ترکیه در مرز سوریه، مبادرت کند.  
برخي از كشورهاي سازمان کنفرانس اسلامی عضویت سوريه در سازمان کنفرانس اسلامی را به حالت تعلیق در آورده اند. اینترانت القاعده ارتباط اطلاعاتی بين نیروهای شورشی سوریه و پایانه های اطلاعاتي پنهان سازمان سيا در ویرجینیا برقرار كرده است.
اسامه بن لادن به انجام حمله يازده سپتامبر متهم بود، حكمتيار به كشتن سربازان آمریکایی در افغانستان از جانب طالبان و «القاعده» و در حال حاضر شبکه حقانی،تحت نظارت سازمان اطلاعات پاكستان در حمله به اهداف آمریکا در افغانستان و پاکستان متهم شده است.
همكاري امریکا با تروریست های اسلامگرا رادیکال به دوران زبیگنیو برژينسكي،مشاور امنیت ملی جيمي كارتر برمي گردد، و حتی قبل از آن، زمانيكه عامل سيا آرچیبالد روزولت،مبدع طرح شكست اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان را با تحریک اسلام گرایان ضد کمونیست شوروی پياده ساخت و توانست شوروي را از افغانستان خارج كند،و يا در كشورهایی مانند مصر نيز سازمان سيا از برنامه اخوان المسلمین مصر در ترور جمال عبدالناصر حمايت كرد و توانست چينش سياسي اين كشور را تغيير بدهد.  
کرمیت روزولت پسر عموی آرچیبالد، در کودتای 1953 سازمان سيا که به سرنگون شدن دولت نخست وزیر ایران محمد مصدق و به قدرت رساندن مجدد شاه منفور منجر گرديد،متهم مي باشد. هر دو تصمیم و دخالت سياسي نقطه تاريك برای سیاست خارجی ایالت متحده در جهان اسلام تلقي مي گردد.
در پايان اينكه بن لادن، حكمتيار ، و حقانی - همه متحدان سازمان سيا بوده اند- و اكنون به ادعاي سازمان سيا از آنها به عنوان دشمن خود ياد مي كنند و همه آنها پاياني مشترك خواهند داشت.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.