سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

المنار فلسطين:

نشستهاي امنيتي بين تل آويو و واشنگتن در خصوص ايران کاملا شکست‌خورده است

اختلاف بين مقامات رژيم صهيونيستي و آمريکايي درباره ايران کاملا علني شده و نشستهاي امنيتي بين دو طرف در خصوص ايران نيز کاملا شکست خورده است.

به گزارش سرويس بين‌الملل باشگاه خبرنگاران ، هفته نامه فلسطيني المنار در پايگاه اينترنتي خود با اعلام اين مطلب افزود  اختلافات بين مقامات اسرائيلي و آمريکايي در نشستهاي ميان مقامات اطلاعاتي دو طرف درباره فرصتهاي امنيتي پيش روي جامعه بين المللي براي ادامه تلاشهاي ديپلماتيک و متقاعد کردن ايران به منظور متوقف کردن فعاليتهاي هسته اي اش، کاملا روشن و علني شده است.
 
المنار فلسطين افزود بر اساس گزارش ويژه اي که اين روزنامه به دست آورده است، نشستهاي مشورتي  اطلاعاتي بين اسرائيل و آمريکا که در چند ماه اخير با هدف ارزيابي موضع مشترک درباره مسئله ايران برگزار شده به شدت شکست خورده است و آخرين نشستها نيز بين افسران سازمانهاي مختلف اطلاعاتي بين دو طرف بود که در واشنگتن برگزار شد و هفت روز طول کشيد.
 
بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل اميدوار بود اين نشست مشورتي، زمينه مناسبي را فراهم آورد تا آمريکا به صورت واضح خطوط قرمزش را اعلام و عبور از اين خطوط قرمز را ممنوع کند اما آرزوي نتانياهو که اميدوار بود چنين پيشرفتي در تماسها حاصل شود و امکان برگزاري نشست مفيد با باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا را فراهم آورد تحقق نيافت.
 
بر اساس گزارشي که المنار به دست آورده است شخصيتهاي بلند پايه در اسرائيل و در رأس آن ايهود باراک وزير جنگ اسرائيل در طول ماههاي گذشته از نتانياهو در خصوص حمله به تأسيسات هسته اي ايران حمايت کرده است. ايهود باراک پس از نشستي که چند روز پيش در واشنگتن با مقامات آمريکايي داشت به اين موضوع پي برد که موضع آمريکا تغيير نخواهد کرد و اسرائيل نمي تواند بر آن تأثير گذارد و اين نتيجه گيري ناشي از ارزيابيهاي اطلاعاتي است و سازمانهاي اطلاعاتي آمريکا معتقدند اطلاعات و گزارشهاي آنان از هر ارزيابي ديگر خارجي از جمله ارزيابيهاي اسرائيلي‌ها به حقيقت نزديک تر است.  
 
همچنين ايهود باراک به خوبي به اين موضوع پي برده است که تهديدات نتانياهو براي توسل به زور عليه ايران آن هم به صورت يکجانبه فقط در حد تهديد براي فشار است تا دولت آمريکا هرچه بيشتر تحت فشار قرار گيرد اما مواضع روشني که سازمانهاي اطلاعاتي آمريکا اعلام کردند ايهود باراک را بر آن داشت تا به واقعگرايي بازگردد و اظهاراتي مطرح کند که برخي مسئولان در دولت آمريکا اين اظهارات را عاقلانه توصيف کرده اند.  
 
ايهود باراک نيز در اظهاراتش به شيمون پرز رئيس اسرائيل ملحق شده است. اظهارات پرز باعث شد روابط بين نتانياهو و پرز به مدت يک ماه قطع شود.
 
اين گزارش مي افزود اظهارات ايهود باراک و پرز به روشني از اهميت حل اختلافات با دولت آمريکا نه در صفحه هاي مطبوعات و در مقابل دوربينها و رسانه ها بلکه در داخل نشستهاي غير علني صحبت مي کند و در اين اظهارات با ادامه فضاي تنش در روابط بين واشنگتن و تل آويو  مخالفت شده است.
 
باراک در ديدار با افراد نزديک به وي گفته است اسرائيل در ترويج اين فضا به شدت مسئول است و با توجه به موضع آمريکا در مخالفت با هرگونه عمليات نظامي فوري عليه ايران، نتانياهو در ارتباط با توانايي اش براي ادامه استفاده از پوششهاي امنيتي براي سرپوش گذاري روي حقيقت بحرانهايي که اسرائيل با آن روبروست و همچنين در تلاشهايش براي منحرف کردن افکار عمومي اسرائيلي ها با دشواري روبروست.  
 
برخي  معتقدند نتانياهو به زودي مجبور خواهد شد انتخابات زودهنگام را اعلام کند و باراک که از نظر کار سياسي، فرد کارکشته اي است اين موضوع را احساس کرده و صحبتهايش را که بوي برگزاري انتخابات زود هنگام مي دهد  آغاز کرده است.  
 
در هر حال نتانياهو امروز با وضع دشواري روبروست و تاکنون در يافتن شيوه اي براي تأثير گذاري بر اوباما شکست خورده است.
 
نتانياهو اميدوار است رقيب اوباما در صندوقهاي انتخابات در آمريکا پيروز شود تا روابط بين دفتر وي و کاخ سفيد همگون تر و گرم تر باشد.
 
اين گزارش به نقل از شماري از افراد نزديک به پرز تأکيد کرده است نتانياهو بارها مرتکب اشتباه شده و خطرناکي حوادث منطقه و اهميت حفظ عالي ترين سطوح هماهنگي با آمريکا و اينکه نبايد دولت آمريکا را در انتخابات رياست جمهوري آينده در تنگنا قرار داد، درنيافته است به خصوص آنکه همه نظرسنجي ها نشان مي دهد اوباما بار ديگر رئيس جمهور خواهد شد.
 
به اعتقاد پرز، نتانياهو نبايد در روند انتخابات آمريکا زياد دخالت کند و ادامه تشديد اظهارات لفظي و اتهامات اسرائيل به دولت اوباما شايد در واشنگتن اينگونه برداشت شود که اسرائيل تلاش مي کند حزب جمهوريخواه بر رقيبش پيروز شود.  
 
پرز همچنين معتقد است نتانياهو بايد رابطه طبيعي با دولت اوباما را حفظ کند تا براي وضع سياسي آينده و تلاش احتمالي دولت آمريکا براي تحميل اين وضع به خصوص در ارتباط با منازعه فلسطيني اسرائيلي آماده باشد همچنين آمريکا ابزارها و وسايل زيادي  دارد تا اسرائيل را از تدوين ترکيب خاورميانه جديد کنار گذارد. 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.