به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران ارومیه حسین امامی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مساجد نشانگر فرهنگ، معماری اسلامی و هنر بیبدیل مردم این خطه است که سزاوار نیست از آنها غفلت شود بلکه باید رسانهها با معرفی این آثار تاریخی به جلب توجه گردشگران داخلی و خارجی همت بگمارند.
وی با بیان اینکه در بین مساجد استان، مساجد ارومیه از جلوههای ویژه برخوردار هستند، گفت: مسجد جامع ارومیه که در وسط بازار قدیمی با شکوه فراوانی بنا شده است، بنا بر عقیده تعدادی از محققان آتشکده بوده و بعد از تسلط مسلمانان بر کشورمان ویران شده و در قرن هفتم هجری بر روی بنای سابق ساخته شده سبک تزئینات، گچبریها، ستونبندیها، طاقهای مسجد مشابه سبک معماری سلجوقیان است.
جانشین دبیر ستاد تسهیلات سفرهای تابستانی آذربایجانغربی یکی از ابنیه دیدنی این شهرستان را مسجد مناره ارومیه عنوان کرد و گفت: مسجد مناره بنایی با مناره بلند است که در دوره قاجاریه توسط دو نفر به نامهای حاج علی یارخان، حاج یدالله خان امیر نظمی افشار ساخته شده است.
امامی به مقبره امامزاده بکشلوی ارومیه اشاره کرد و گفت: این مقبره در 12 کیلومتری ارومیه، مدفن دو برادر از امامزادهها بهنامهای محمد و ابراهیم است که قدمت این مقبره به دوران زندیه و اوایل حکومت قاجاریه برمیگردد که این محل نیز همواره مورد توجه مردم بومی و مسافران است.
وی به جایگاه ویژه مسجد سردار ارومیه واقع در خیابان امام اشاره کرد و اظهار داشت: این مسجد در عهد قاجاریه توسط عبدالصمدخان پدر آقاخان جد اعظم عظیمالسلطنه سردار ساخته شد، این مسجد از دو قسمت جداگانه تشکیل شده است که قسمت اصلی و مهم مسجد را شبستان بزرگ آن تشکیل میدهد.
امامی با بیان اینکه ساختمان شهرداری واقع در میدان انقلاب ارومیه از نمای تاریخی برخوردار است بیان داشت: این بنا در 1310 هجری شمسی توسط ملا اوستا که از معماران چیرهدست زمان خود در شهر بود ساخته شده و طرح آن توسط معماران آلمانی تهیه شده است.
جانشین دبیر ستاد تسهیلات سفرهای تابستانی آذربایجانغربی دریاچه ارومیه را یکی از مناطق گردشگری بکر و بااهمیت این استان دانست و اظهار داشت: این دریاچه در شمال غربی کشور واقع شده که دارای چندین جزیره، انواع گونههای جانوری و پرندگان است و همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار میگیرد./س