سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هر هفته صدها خانواده آمريکايي بي خانه مي شوند

صدها شهروندآمريکايي هر هفته به سبب ناتواني در بازپرداخت وام هاي بانکي حق مالکيت خانه هاي رهني خود را از دست مي دهند.

به گزارش سرويس بين‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از  شبکه تلويزيوني الجزيره،  يکي از افسران پليس آمريکا که با حکم تخليه به در منزل يک شهروند آمريکايي رفته بود گفت:« ما نمي توانيم طرف کسي را بگيريم اين شغل ماست و بايد حکم دادگاه را اجرا کنيم.»
گزارشگر شبکه الجزيره مي گويد: چنين صحنه هايي هر روز در آمريکا که همچنان با بحران مسکن رو به رو است مشاهده مي شود.
خريد خانه از مدت ها قبل روياي شهروندان اين کشور بوده است اما در پي بحران اقتصادي آمريکا و اقدام بانک هاي اين کشور در سلب مالکيت منازل شهروندان آمريکا، به امري دست نيافتني تبديل شده است.
بيش از چهار ميليون نفر از مردم آمريکا خانه هاي خود را از دست داده اند و ميليون ها نفر ديگر نيز در خطر ازدست دادن خانه هاي خود قرار دارند.
در اين ميان تعداد کساني که براي خريد اين خانه هاي سلب مالکيت شده و استفاده از مزاياي آن اقدام مي کنند کم نيستند. در شرايطي که اوضاع اقتصادي در کاليفرنيا اصلا خوب نيست اما بازار خريد اين خانه هاي سلب مالکيت شده در مزايده ها داغ است.
يک کارشناس آمريکايي مي گويد:  اگر از کساني که خانه هايشان به سبب نپرداختن  وام هاي بانکي سلب مالکيت شده است پرسيده شود مقصر اين شرايط کيست به جاي آنکه به اين ساز و کار اشتباه اشاره کنند خواهند گفت که تقصير خودمان است و اشتباهي است که مرتکب شده ايم.
حقوق و مزاياي واقعي اکثريت آمريکايي ها از دهه هفتاد تاکنون راکد بوده و اين در حالي است که هزينه هاي مصرف کننده در اين کشور افزايش يافته است و اين ناهماهنگي در ميزان دستمزد و هزينه کالاها به مسئله اي بسيار حساس تبديل شده است.
باتوجه به افزايش بيکاري در آمريکا، هر روز تعداد بيشتري از مردم در اين کشور توانايي خود را براي بازپرداخت وام هاي بانکي و نگاه داشتن خانه هاي رهني خود از دست مي دهند.
پيرزن هفتاد ساله آمريکايي که خانه خود را به همين دليل از دست داده است با حالتي نااميدانه مي گويد:« من به آنها گفتم چهل و پنج سال مالک اين خانه بوده ام و جايي نمي روم اما آنها در چند لحظه خانه ام را گرفتند.»
وي مي گويد که هرگز تصور چنين اتفاقي را در طول زندگي اش نداشته است.
يک زن ميانسال آمريکايي نيز که خانه خود را از دست داده است مي گويد:« ما مي خواستيم زماني که نرخ بهره پايين بود سرمايه گذاري کنيم. آنها به ما گفتند شما مي توانيد پول تان را برداريد چرا که خانه شما ارزش ويژه دارد.»
وي که نمي تواند به زبان انگليسي صبحت کند مي افزايد:« ما اسناد و اوراق زيادي از بانک درباره فرآيند اصلاح اين وام دريافت کرديم.»
گزارشگر اين شبکه گفت بانک نامه اي را درباره سلب مالکيت اين خانه به زبان انگليسي براي وي ارسال کرده بود و اين خانم اسپانيول زبان که انگليسي متوجه نمي شود گفت:« من به بانک تلفن زدم به آنها گفتم انگليسي متوجه نمي شوم و نمي دانم محتوي اين نامه ها چيست. آنها گفتند نيازي به نگراني نيست و لازم نيست کاري انجام دهيد. برنامه اصلاح وام شما در جريان است.»
گزارشگر اين شبکه مي افزايد: اما بعد از چند ماه مذاکره اين خانه بدون اطلاع صاحب آن فروخته شد.
تعداد زيادي از کساني که در نتيجه اين گونه اقدامات مالکيت خانه هاي خود را از دست داده اند اين اقدام بانک هاي آمريکا را غيرقانوني مي دانند.
يک کارشناس آمريکايي مي گويد: در اين ميان فقط مردم خطر مي کنند و بانک ها سود زيادي عايدشان مي شود.
در همين حال هر روز به تعداد کساني که در تظاهرات عليه اين اقدام بانک هاي آمريکايي شرکت مي کنند افزوده مي شود.
گزارشگر اين شبکه در ادامه گزارش خود آورده است: باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا در آغاز رياست جمهوري اش در چهار سال پيش اعلام کرد حباب بازار مسکن از شش سال پيش تاکنون بحران اقتصادي براي کشور به وجود آورده است و متعهد شد دولت اقداماتي جدي را براي حل اين بحران به اجرا مي گذارد، اما  اين بحران اقتصادي هنوز مردم آمريکا را رها نکرده است و با گذشت چهار سال از رياست جمهوري وي، هيچ اقدام جدي براي حل مسئله سلب مالکيت منازل مردم آمريکا صورت نپذيرفته است.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.