به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران قم، بازديد كنندگان واهالي برای رفتن به این ده بسیار زیبا که در انتهای یک مسیر پرپیچ و خم و کوهستانی واقع است بایستی از مسیر قم سلفچگان به طرف ساوه بروند كه پس از پيمودن ۳۰كيلومتر به قهوه خانه رحمت آباد وجاده كهندان برسند. ضمناَكساني كه از تهران مي خواهند به اين روستاي زيبا بروند پس از طي كردن مسير تهران ساوه به طرف سلفچگان ادامه مسير ميدهند تا در فاصله ۳۰كيلومتري به قهوه خانه رحمت آباد وجاده كهندان برسندو با ادامه ی این مسیر به جاده ای کوهستانی وارد می شوندکه پس از عبور از روستاهاي متعددی به نام های اسپید، موشکیه، چمانگ،الگان و ونان نهایتا به روستا کهندان می رسيد.اين روستا داراي باغهاي زيبا وسرسبز می باشد آب وهواي آن در زمستان سرد ودر تابستان معتدل كوهستاني وخنك مي باشد.جايي بسيار ديدني با جذابيت هاي توريستي منحصر به فرد است.
تاريخچه كهندان:
كهندان با قدمتي بيش از سه هزار سال در دامنه كوه وتوس بنا گرديده است.بهر حال سابقه آبادي و سكونت مردم در این روستا به قبل از دوره ساسانيان جزء مسلمات تاريخي است و در دوران باستان اسم اوليه قم،براوستان بوده و حوزه رستاقي آن كميدان و بعضي گفته اند كمندان ناميده مي شده است .
بدليل آنكه اسم قريه هاي اطراف قم ، كميدان يا کمندان بوده ،پس از مدتي بعضي از حروف كمندان يا كميدان از تلفظ افتاد و بصورت كم بكار مي رفت و آنگاه معرب به قم گرديده و مشهور شد.
فرهنگ شيعي از قم به روستاهاي اطراف اين شهر جاري شد و روستاهايي مانند: برق رود، كميدان، الباوستان، براوستان و قزدان، در پرتو معارف اهل بيت عليهم السلام، درخشيدند. برخي از دانشمندان قم، از همين روستاها برخاستند؛ مانند خاندان برقي كه از برق رود برخاست و موسي بن جعفر كميداني كه از كميدان برخاست. از سلمة بن خطاب نيز با لقب «الباوستاني» ياد شده است. يكي از علماي اشعري بنام «علي بن محمد بن علي بن سعد اشعري قزداني» منسوب به روستاي قزدان است./س
واقعا روستای زیبایی است.
من خودم بچه کهندونم و زیبایی این روستا در کل کشور ایران زبانزد خاص و عام می باشد
حیف که مسئولین به فکر پتانسیل ها و سرمایه های این کشور نیستند