کارشناس تغذیه و مدرس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران گفت: زرشک وحشی یکی از گیاهان خوراکی خودروی مازندران و متعلق به خانواده زرشک یا Berberidaceae است.
ریحانی افزود:میوه این گیاه را در اواخر تابستان و پاییز برداشت و گاهی به صورت خام و بیشتر به صورت آب زرشک یا آش زرشک مصرف می کنند.
وی تصریح کرد:زرشک درختچه ای است تیغ دار به طول یک تا پنج متر، چوب آن به رنگ قرمز، قهوهای یا زرد است برگهای آن بیضی شکل با دندانهها یارهای و میوه اش قرمز رنگ بیضوی شکل و ترش مزه است.
کارشناس تغذیه و مدرس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت:زرشک وحشی این روزها در جنگل های کجور جلوههای ویژهای را بر دامنههای سر به فلک کشیده نقاشی کرده که چشم هر رهگذری را خیره میسازد.
به گفته ریحانی اواخر فصل بهار و ابتدای تابستان فصل شکوفه دادن بوته زرشک است، غنچههای زرد رنگ زرشک وحشی در روزهای پایانی تابستان وابتدای فصل پاییز رنگ قرمز گیلاسی به خود میگیرند و آماده برداشت میشود.
وی با بیان اینکه از زرشک برای تولید محصولاتی نظیر ترشی، مربا، آب میوه وتولید رنگ های طبیعی استفاده می شود افزود:طبیعت زرشک سرد و خشک بوده و به دلیل داشتن بعضی اسیدهای آلی دارای خاصیت کم کنندگی صفرای خون، دفع صفرا از کبد بوده و در افرادی که شدت عطش دارند باعث نقصان آن میشود و حرارت معده و جگر را کم میکند به همین دلیل زرشک را میتوان میوه طول عمر نامید./س