ایاز برنو در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: توزیع نامتناسب این واحدها در سطح کشور را نباید در از بین رفتن محصولات کشاورزی فراموش کنیم.
وی تصریح کرد: کارشناسان ناکافی بودن سطح آموزش و میزان مهارت های افراد دخیل در مراحل مختلف قبل از تولید، تولید و پس از تولید تا مصرف را از عوامل تاثیرگذار در حاصل شدن ضایعات محصولات کشاورزی عنوان نموده اند.
برنو ادامه داد: کمبود و گرانی مواد اولیّه بسته بندی و ماشین آلات و تجهیزات مربوطه نیز در ضایع شدن محصولات کشاورزی تاثیرگذارند.
مدیر صنایع کشارزی و روستایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: فرسودگی برخی ماشین آلات و تجهیزات صنایع تبدیلی و تکمیلی را باید از عوامل مهم ضایعات محصولات کشاورزی بدانیم.
برنو در پایان با اشاره به ماهیت مواد اولّیه در صنایع تبدیلی و تکمیلی تاکید کرد: ماهیت بیولوژیکی مواد اولیّه مورد مصرف در صنایع تبدیلی و تکمیلی به گونه ای است که بسیاری از محصولات زراعی، دامی، باغی و شیلاتی در صورتی که در کوتاه مدت فرآوری و بسته بندی نشوند تحت تاثیر فعالیت های میکروبی و شیمیایی به سرعت فاسد می شوند./س