به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران فارس مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس با بیان این خبر گفت : اظهار داشت: در حال حاضر 4 هزار تعاونی در سطح استان فارس فعال است و بیش از 42 هزار نفر در این تعاونیها شاغل هستند.
محمد عباسی افزود: در سال 90، 514 تعاونی با 5 هزار و 909 عضو و اشتغالزایی 6 هزار و 592 نفر در استان فارس ایجاد شده است و امسال نیز تاکنون 216 تعاونی با 2 هزار و 546 عضو راهاندازی شده و 3 هزار و 24 فرصت شغلی ایجاد میشود.
وی گفت: هماکنون در استان 2 میلیون و 117 هزار و 912 نفر عضو تعاونیهای مختلف هستند که از این تعداد یکمیلیون و 70 هزار و 18 نفر اعضای تعاونی سهام عدالت بوده و بقیه در سایر بخشها عضویت دارند.
عباسی تصریح کرد: براساس این آمار هماکنون بالغ بر 25 درصد کل جمعیت استان فارس در تعاونیها عضویت دارند.
وی ادامه داد: ایجاد فرصت شغلی با ایجاد شغل تفاوت دارد و در این راستا فرصت شغلی، مهیا شدن شرایط برای اشتغال اما شغل به معنای به سر کار رفتن یک فرد است.
عباسی اضافه کرد: امسال تعداد تعاونیهای ایجاد شده تا پایان سال از تعداد تعاونیهای ایجاد شده در سال گذشته بیشتر است.
وی با بیان اینکه تعاونیها دارای مشکلاتی هستند، بر لزوم بررسی همهجانبه و آسیبشناسانه برای مشخص کردن نقاط ضعف و قوت آنها تاکید کرد.
عباسی تصریح کرد: ادعا نمیکنیم در بحث تعاونیها به طور کامل موفق عمل کردهایم و تعاونیها فاقد مشکل و عیب هستند، اما بخش تعاون امکان رشد را بیشتر فراهم میکند.
وی گفت: هشت تا 10 درصد کل اقتصاد استان فارس در بخش تعاون فعال است و این میزان با نرم کشوری که حدود هشت درصد اعلام شده، تناسب دارد.
این مسئول افزود: براساس برنامه پنجم توسعه باید درصد سهم تعاون در اقتصاد به 25 درصد برسد و تمام تلاشها نیز به این سمت معطوف میشود.
وی گفت: فعالیت در بخش تعاون به ویژه برای فارغالتحصیلان دانشگاهی بهترین بستر فعالیت اقتصادی در جامعه است چراکه تنها در این بخش امکان فعالیت، ارائه نظر و حق رای بدون توجه به درصد سهم مشارکت، مطرح بوده و اعمال میشود.
عباسی اضافه کرد: نباید تخلف یک یا چند تعاونی را بر تمام بخش تعاون تعمیم داد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس تصریح کرد: انگیزه و هدف متقاضیان راهاندازی تعاونی بر اساس طرح ارائه شده و با بررسی کارشناسانه انجام میشود./س