به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران و به نقل از شبکه اطلاع رساني نفت و انرژي (شانا) ، حيدر بهمني افزود: در دولت نهم از سال 1384 تا اول مرداد 88 معادل 655 حلقه چاه شامل 318 حلقه توسعه اي، 13 حلقه توصيفي، 22 حلقه اکتشافي و 302 حلقه تعميري و تکميلي به وسيله ناوگان حفاري اين شرکت در مناطق خشکي و دريايي کشور حفاري و تحويل شد.
وي اظهار داشت : در دولت دهم از مرداد 1388 تاکنون 547 حلقه چاه مشتمل بر 242 حلقه توسعه اي، 33 حلقه توصيفي، 16 حلقه اکتشافي و 256 حلقه تعميري حفر و براي بهره برداري به واحدهاي متقاضي تحويل داده شد.
بهمني در تشريح موفقيت هاي اين شرکت در انجام حفاري جهت دار (افقي) توضيح داد: در اين مدت 476 حلقه چاه جهت دار به متراژ 281 هزار متر به کوشش متخصصان شرکت و با به کار گيري پيشرفته ترين فناوري هاي روزآمد، حفاري و عملياتي شد.
مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران درباره خدمات فني و مهندسي و ويژه حفاري گفت: در هفت سال گذشته 47 هزار و 950 مورد عمليات شامل 20 نوع خدمات تخصصي از جمله نمودارگيري، حفاري با هوا، چاه پيمايي، لوله مغزي سيار، حفاري فروتعادلي، آزمايش و تکميل چاه، سيمان کاري و لوله گذاري چاه به چاه هاي نفت و گاز ارائه شده است.
وي افزود: به منظور پاسخگويي به نيازهاي صنعت نفت و بر اساس برنامه هاي توسعه اقتصادي، دستگاه هاي حفاري در دولت نهم از 49 دستگاه به 56 دستگاه افزايش يافت و در همسويي با برنامه پنجم توسعه و افق چشم انداز 1404 شمار دستگاه ها هم اکنون به 72 دستگاه افزايش يافته است و اين روند تا تامين نياز کامل صنعت نفت ادامه خواهد داشت.
بهمني گفت: با برنامه ريزي هاي انجام شده و استفاده از توان سازندگان داخلي و ارتباط نزديک با مراکز علمي و پژوهشي کشور، در دولت نهم دستگاه هاي حفاري 83 ،86 و 87 فتح ساخته و بيش از 5 هزار قطعه پر مصرف و تجهيزات مورد نياز در داخل توليد شد.
وي ادامه داد: اين روند در دولت دهم پرشتاب تر شده است به گونه اي که ساخت دستگاه هاي حفاري 35 و 36 فتح، تجهيزات کليدي حفاري در بخش هاي نمودارگيري، لوله مغزي سيار، سيمانکاري، درون و برون چاهي و بيش از 4 هزار و 500 قطعه موردنياز در صنايع داخلي توليد انبوه شده است.
مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران در زمينه سرمايه گذاري در بخش تامين دکل هاي حفاري ، بومي سازي و توليد داخل قطعات و تجهيزات گفت: در اين مدت بيش از يک ميليارد دلار در زمينه توسعه ناوگان حفاري، خدمات فني تخصصي و بيش از 2 هزار و 500 ميليارد ريال در خصوص تامين قطعات سرمايه گذاري شده و در سال جاري براي اهداف پژوهشي و تحقيقاتي شرکت بيش از 600 ميليارد ريال اعتبار تخصيص يافته است.
وي در باره حضور شرکت ملي حفاري ايران در طرح هاي بزرگ ملي توضيح داد: در دولت نهم براي نخستين بار متخصصان شرکت در طرح ملي پارس جنوبي، حفاري فازهاي 9، 10 و 17 و 18 را اجرايي کردند که 24 حلقه چاه گازي فازهاي 9 و 10 تکميل شد و در مدار توليد قرار گرفت و فازهاي 17 و 18 طبق برنامه زمانبندي در حال انجام است و حفاري چاه هاي فاز 14 در دولت دهم اجرايي شده و تکميل 22 حلقه چاه در دست اجراست.
بهمني افزود: در اين زمان طرح هاي حفاري کيش، يادآوران، آزادگان و چاه هاي اکتشافي در سراسر کشور در مرحله اجرا قرار گرفته است.
مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران جلوافتادگي برنامه هاي زمانبندي شده چاه هاي از سوي کارفرماها را در اين مدت 3 هزار و520 روز اعلام کرد و اظهار داشت : با هدف شتاب بخشي به اجراي کار، بيش از 200 حلقه چاه از برنامه هاي تعريف شده زودتر تکميل و توليدي شده است.
وي گفت: در 7 سال گذشته در زمينه تامين آب آشاميدني مصرفي در استان هاي مختلف 212 حلقه چاه آب به متراژ 37 هزار و 700 متر حفر و تحويل شرکت هاي آب منطقه اي شده است.
شرکت ملي حفاري ايران هم اکنون با بکارگيري 72 دستگاه حفاري در خشکي و دريا و برخورداري از 16 هزار نيروي انساني متخصص و مجرب و توان ارائه خدمات تخصصي، بيش از 90 درصد نيازهاي صنعت نفت در بخش صنعت حفاري را در مناطق خشکي و دريايي 10 استان نفت خيز کشور تامين مي کند./عب